130

Matias

Ollila

ikä 36 vuotta
järjestösuunnittelija, valtiotieteiden maisteri
Espoo
#suomenarvoisiatekoja

Kuka olen?


Turvallisuuden edistäjä Espoon Leppävaarasta. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri, jolla on myös johtamisen erikoisammattitutkinto plakkarissa.

Ratkaisukeskeinen ja positiivinen tapaus.

Suomen arvoiset teemani


Välittäminen, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus muodostavat arvopohjani.

Turvallisuuden edistämiseksi:

NUORET

Lapsilla ja nuorilla on oikeus turvalliseen elämään.
Lapselle kuuluu onnellinen lapsuus.
Aikuistumisen kynnyksellä nuorille on tarjottava polku
löytää paikkansa yhteiskunnassa.

TYÖ

Työ tuo turvallisuutta ja merkitystä elämään.
Työpaikat turvaavat meidän kaikkien toimeentulon.
Siksi yrittäjyyttä kuuluu edistää.

KAUPUNKI

Turvallisessa kaupungissa ihmiset luottavat toisiinsa pelkäämättä.
Luottamusta ei saa käyttää väärin.


**
YHTEYDET
matias.ollila@outlook.com
040 745 6200

Blogi


Lisää poliiseja lasten turvaksi

2.4.2019

Yhteiskunnan ja valtion tehtävä on huolehtia ihmisten turvallisuudesta – siitä tunteesta, että kaikki on kunnossa ja hallinnassa. Valitettavasti monen kohdalla turvallisuuden tunne on järkkynyt viime aikoina. Erityisesti sitä on horjuttanut viestit tapauksista, joissa uhreina ovat olleet lapset ja nuoret. Tilanne ei itsestään parane. Meidän on toimittava.

Tarvitsemme tekoja turvallisuuden edistämiseksi. Yksi keino on lisätä poliiseja, mitä varsin monet puolueet ovat ehdottaneetkin. Määrä ei kuitenkaan ratkaise, vaan ratkaisu siitä mihin resurssi laitetaan.

Ehdotukseni on, että poliisien määrää tulevina vuosina lisätään ja ennen kaikkea lasten turvaksi. Rikosten kauhistelu jälkikäteen ei turvallisuuttamme edistä. Siksi poliiseja tarvitaan ennalta estävään ja myös tiedusteleviin tehtäviin, joilla estetään mahdollisimman hyvin esim. lasten kokemat seksuaalirikokset.

Ennalta estävän toiminnan pitää myös näkyä ja kuulua poliisin viestinnässä osana tarkoitustaan. Nyt mediassa tilaa saavat enemmän poliisin panssaroidut maasturit, joiden osto on ollut ymmärrettävästi ristiriitainen. Perustelunsa lienee niilläkin, mutta panssaria tarvittaessa voi myös lausua ennalta estävän toiminnan olevan myöhäistä.

Vaatii johtajuutta, suunnitelmallisuutta ja rohkeutta panostaa ennalta estävään ja ehkäisevään toimintaan. Turvallisuutta nimenomaan edistää poliisin sanotaanko pehmeä toiminta, jota ansiokkaasti lasten ja nuorten kanssa tehdään jo. Poliisi vierailee kouluissa, nuokkareilla ja nuorten tapahtumissa kohdaten heidät hienosti luottamusta herättäen. Kiinnostavat tarinat poliisin työstä ja asianmukaiset somekuvat nuorten kanssa rakentavat turvallista Suomea.

Se on ennalta estävä keino myös radikalisoitumiseen, kun pidämme nuoresta alkaen kaikille itsestään selvänä, että poliisi on ystävämme, tuki ja turvamme.

Ykköshankkeeksi – nuorten hyvinvointi on enemmän kuin kärkihanke

1.4.2019

Edelliset hallitukset ovat yrittäneet osaltaan ratkaista nuorten hyvinvointiin ja syrjäytymiseen liittyviä ongelmia kärkihankkeilla kuten Nuorisotakuu sekä Nuorisotakuusta Yhteisötakuuseen, mutta riittämättömillä konsteilla.

On aika uskaltaa ottaa askel toimeenpanoon suurella kauhalla, eikä pysähtyä kehittämään vielä parempia keinoja ratkaista ongelma, tai jopa jämähtää kinasteluun parhaasta mahdollisesta ratkaisusta. Me Suomessa osaamme jo ratkaista nämä ongelmat ja tunnemme yllättävän hyvin apua tarvitsevat nuoret, kuten ME-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord on julkisuudessa usein maininnut.

Tulevalla vaalikaudella nuorten hyvinvoinnin pitää olla koko eduskunnan ykköshanke. Päällimmäisenä perusteluna on inhimillinen syy – nuorten tulevaisuus ja parempi hyvinvointi. Se on palvelus koko suomalaisen yhteiskunnan kehitykselle ja turvallisuudelle.

Nuorten hyvinvoinnin edistäminen ”vain” hallituksen kärkihankkeena on riski, koska sillä on jälleen pelko jäädä monen muun kärkihankkeen kanssa yhdeksi tärkeäksi kohdaksi osana luettelonomaista listaa hyvistä teoista.

Lisäksi raju yhteistyö eduskunnan taholta olisi viesti myös suomalaisen hyvinvointivaltion ja päätöksenteon kyvystä tehdä suuria ratkaisuja yhdessä suuren sovun hengessä. Kuulemma sitä äänestäjät kaipaavat.

TARINANI I, mistä kaikki alkoi ja mihin se vaikuttaa nyt

25.3.2019

Työ ja rakkaus miestä vie – ja tuoneet Espoon Leppävaaraan. Paljon on ehtinyt tapahtua sitä ennen, mistä lyhyt teksti luettavaksenne.

Olen lama-ajan lapsi kotoisin Kalannista Uudestakaupungista, jossa tänään on Suomen suurin autotehdas ja työvoimapula, mutta 90-luvun alussa työttömyys huiteli 30 prosentissa. Puute työstä koski monia perheitä, mikä todennäköisesti loi omanlaista yhteisöllisyyttä, mutta todennäköisesti suurempi lapsia koskenut ilmiö oli avioerot.

Niiden määrä löysi nykyisen tasonsa Suomessa jo 80- ja 90-lukujen taitteessa ollen tuolloin omalla laillaan mielenkiintoinen yhtenäiskulttuurinen kokemus. Kiinnostava siinä mielessä, että erittäin monesta perheestä löytyi tarina, jossa rakennettiin elämää uudelleen kasaan. Tavoitteena kokemus, jossa kaikki on hallinnassa – turvallisesti.

Myös meillä perhe ei pysynyt yhtenä vaan ero erotti pariskunnan ja tässä tapauksessa myös veljekset eri osoitteisiin. Kokemus oli luonnollisesti rankka, mutta siitäkin selvittiin. Lapset eivät olleet kiistakappaleina ja saivat kokea onnellisen lapsuuden. Vanhempien viisautta ja kypsyyttä.

Eri kiitos isälle, joka oli outolintu yksinhuoltajaisä vanhakantaisessa Kalannissa. Monia YH-isiä ei ollut, mutta vastaavalla tavalla työtä hakevia oli useita. Olosuhteet olisivat voineet musertaa alleen, mutta tulevaisuuden uskoa löytyi enemmän kuin vihaa yhteiskuntaa kohtaan. Motivaatio kehittää itseään ja yhteiskunnan tarjoamat mahdollisuudet edistää asemaansa veivät eteenpäin ja vielä toivat paremman huomisen. Töitä löytyi.

Oikeastaan tässä on kyse siitä, minkä takia politiikassa juuri haluan olla ja vaikuttaa. Jotta jokainen voi löytää paikkansa yhteiskunnasta, kokea merkitystä ja arvostusta sekä olla kasvavalle lapselle onnellisuuden takaaja.

Itsestään selvää se ei ole, eikä kenenkään kuulu olla ja jäädä yksin. Siksi perheiden saama tuki on ensisijaisen tärkeässä roolissa. Se tarkoittaa laadukasta peruskoulutusta aina varhaiskasvatuksesta alkaen sekä elämäntilanteissa turvana olevia ja elämänlaatua parantavia palveluita. Ne voivat olla kotiapua, matalan kynnyksen keskusteluapua tai nuorten valmennusta, kaikkea, joka tukee turvallisuuden tunnetta – sitä että elämä on hallinnassa.

HENKILÖKUVA

24.3.2019

Asun avovaimoni Virven kanssa Leppävaarassa. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Toinen tutkintoni on johtamisen erikoisammattitutkinto, jonka toteutin työn ohessa osana Keskustan kaupunkistrategian laadintaa.

Työskentelen Keskustan puoluetoimistolla järjestösuunnittelijana vastuullani mm. puolueen kaupunkitoiminta, koulutustoiminta sekä järjestölliset tehtävät järjestöpäällikön sijaisena. Aikaisemmin olen työskennellyt Helsingin Diakonissalaitoksella Vamos-yksikön esimiehenä nuorten palveluiden parissa sekä työhallinnossa luovan talouden asiantuntijana ohjaten työnhakijoita ja alkavia yrittäjiä.

Nyt teen Espoossa paluuta politiikkaan. Koen suurta kutsumusta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, jota olen aikaisemmin toteuttanut Varsinais-Suomessa eri tehtävissä kuten esim. maakuntahallituksen jäsenenä, varavaltuutettuna sekä koulutuslautakunnan jäsenenä.

Olen helposti lähestyttävä positiivinen ja ratkaisukeskeinen persoona, joka harrastaa ohjattuja salitunteja, penkkiurheilua sekä sivistynyttä olutseuratoimintaa.

Tukiyhdistys ja vaalirahoitus

18.3.2019

Tausta- ja tukiyhdistyksenäni toimii Keskustan Leppävaaran paikallisyhdistys ry, jossa olen myös jäsenenä.

Vaalirahoituksen kerään lahjoituksina yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä. Myös Espoon Keskusta tukee ehdokkaitaan viestinnällisesti toteuttaen tapahtumia ja laittaen yhteismainoksia ehdokkaista.

Vaalibudjettini on tässä vaiheessa arvioituna alle 10 000 euroa. Panostus menee erilaiseen vaalimainontaan mm. bussimainoksina, vaalimateriaalina sekä some-mainoksina.

Kalenteri


  Espoon Keskustan vaalistartti

  9.3.2019 klo 10:00
  Iso Omena, Matinkylä, Espoo

  Ministeri Mika Lintilän matkassa

  19.3.2019 klo 15:00
  Cafe Zoceria, Leppävaara, Espoo

  Tiistaina 19.3. ministeri Mika Lintilän matkassa klo 15 - 16 Cafe Zoceriassa Pohjois-Leppävaarassa omilla kotikulmillani :) Tule käymään!

  ”Mitä mä funtsin” -vaalidialogi

  26.3.2019 klo 18:00
  Helsingin Diakonissalaitos, Alppikatu 2, Pihala-rakennus (I-rakennus), rappu 22

  Tilaisuudessa keskustellaan siitä millaisista asioista arki Suomessa koostuu ja mikä mietityttää erityisesti nuoria turvapaikanhakijoina Suomeen tulleita ja heidän kummiperheitään. Dialogissa haetaan yhteistä ymmärrystä siitä, millaisia muutoksia nuorten elämässä tulisi tapahtua, jotta arki koettaisiin mielekkääksi ja turvatuksi.

  Osallistujat: Dialogiin on kutsuttu mukaan vaaliehdokkaiden lisäksi erityisesti turvapaikanhakijana Suomeen tulleita nuoria ja heidän kanssaan työtä tekeviä sekä heidän suomalaisia kummiperheitään. Poliittisia toimijoita on ilmoittautunut mukavasti mukaan eri puolueista.

  Järjestäjät: Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen ja Helsingin kaupungin kansalaistoiminnan välityskeskus Kanssala (http://kanssala.fi) sekä Helsingin Diakonissalaitoksen Kummiperhetoiminta (https://www.hdl.fi/tukea-ja-toimintaa/maahanmuuttajille/kummiperhetoiminta/).  Tilaisuus on siis vaalidialogi – mutta mitä dialogilla tarkoitetaan? Dialogi ei ole paneeli, jossa olisi erikseen nimetyt puhujat ja heitä kuunteleva yleisö. Sen sijaan kaikki osallistuvat keskusteluun, kyselemiseen ja kuunteluun tasavertaisena osallistujana muiden kanssa. Dialogit ovat kutsuperustaisia ja niissä käydään luottamuksellista keskustelua. Dialogissa on noin 10-20 osallistujaa. Eduskuntavaaliehdokkaita kutsutaan laajasti eri puolueista. Keskustelua ohjaa erillinen fasilitaattori tai fasilitaattoripari. Hyödynnämme soveltuvin osin Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran Erätauko-menetelmää. Erätauko-menetelmään voi tutustua seuraavan linkin takaa: https://www.sitra.fi/eratauko/.

  Ilmastokiltit-tilaisuus

  27.3.2019 klo 08:30
  Keskustakirjasto Oodi, Kuutio-tila, Helsinki

  Kiltteysmittarin julkistuksen jälkeen kunkin puolueen edustajalla (Matias Ollila, kesk) on parin minuutin mittainen kommentointipuheenvuoro.

  Keskustelutilaisuus: Mikä on poliittinen tilanne? Muuttunut.

  29.3.2019 klo 17:00
  Ravintola HarakanPesä, Leipurinkuja 2, Espoo

  Tervetuloa vaalitilaisuuteeni perjantaina 29.3. klo 17 - 18 ravintola HarakanPesään (os. Leipurinkuja 2, Espoo).

  Aiheena on Juha Sipilän hallituksen eron myötä muuttunut poliittinen tilanne ja ns. vaaliasetelma. Lisäksi kerron vaaliteemoistani ja perustelut miksi äänestää keskustalaista Espoossa - Kaupungissa on Keskusta -hengessä.

  Avoimen tilaisuuden keskustelussa ovat mukana Keskustan eduskuntaryhmän pääsihteeri Seija Turtiainen ja ministeri Annika Saarikon erityisavustaja Elina Das Bhowmik. Yleisöllä on luonnollisesti mahdollisuus osallistua keskusteluun.

  Osallistujille on tarjolla kohtuullisesti virvokkeita.

  Tilaisuus on kaikille avoin. Vapaaehtoisen osallistumismaksun voi lahjoittaa osoitteessa: https://donation.securycast.com/keskusta?d=46CCC9F0-AB54-11E8-A353-001279CD7462&aid=1235

  Turvallisuuskävely Myyrmäessä

  1.4.2019 klo 17:30
  Myyrmäki

  Tavattavissa Pikkulaivassa

  5.4.2019 klo 11:00
  Pikkulaiva, Ulappakatu 2, Espoo

  Espoon Keskustan vaaliteltta Espoonlahdessa kauppakeskus Pikkulaivan edustalla perjantaina 5.4. klo 10 alkaen. Paikalla päivän mittaan runsaasti Keskustan eduskuntavaaliehdokkaita ja muita kärkihenkilöitä!

  10.00-12.00 Kansanedustaja Matti Vanhanen
  11.00-12.00 Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen
  12.15-13.00 Kansanedustaja Mauri Pekkarinen
  13.15–14.00 Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko

  Espoon Keskustanaisten tilaisuus kello 13.00 alkaen:
  Keskustanaiset kaikkien huulilla! Jaossa 100 kpl Keskustanaisten huulirasvaa.

  Tavattavissa Leppävaaran maalaismarkkinoilla

  6.4.2019 klo 09:00
  Läkkitori ja Leppävaaran raitti, Espoo

  Espoon Keskustan vaaliteltta Leppävaaran maalaismarkkinoilla lauantaina 6.4. kello 09-17.

  Paikalla päivän mittaan Keskustan eduskuntavaaliehdokkaita Espoosta ja Uudeltamaalta.

  Tavattavissa Espoontorilla

  12.4.2019 klo 12:00
  Espoontori, Kamreerintie 3, Espoo

  Espoon Keskustan vaaliteltta Espoon keskuksen Espoontorilla perjantaina 12.4. kello 10-19.

  Paikalla päivän mittaan Keskustan eduskuntavaaliehdokkaita Espoosta ja Uudeltamaalta.

  Tavattavissa Matinkylässä, aika tarkentuu

  13.4.2019 klo 13:00
  Maailman-Matti, Espoo

  Espoon Keskustan vaaliteltta Matinkylässä Ison-Omenan vieressä Maailman-Matin aukiolla lauantaina 13.4. kello 10-18. Ehdokas Matias Ollila on paikalla klo 13 - 17.

  Paikalla päivän mittaan Keskustan eduskuntavaaliehdokkaita Espoosta ja Uudeltamaalta.

  Tavattavissa Hämeenkylässä

  13.4.2019 klo 10:00
  K-supermarket Hämeenkylä, Vantaa

  Espoon ja Vantaan Keskustan yhteinen vaaliteltta Vantaan K-Supermarket Hämeenkylän edessä lauantaina 13.4. kello 10-18. Ehdokas Matias Ollila paikalla klo 10 - 12.

  Paikalla päivän mittaan Keskustan eduskuntavaaliehdokkaita Espoosta ja Uudeltamaalta.

  Discussion about family politics

  9.4.2019 klo 18:00
  Ravintola Retro, Iso Omena, Espoo

  Welcome to discuss family policy with us in our bilingual discussion event. Candidates for parliamentary elections tell about their own experiences and views on matters concerning families.

  Come and enjoy coffee and pizza, as well as our candidates and the family policy of the Center Party.

  The event will be held at RETRO Restaurant in Iso Omena shopping mall at 9.4.2019 18.00-19.00

  - - - FIN - - -

  Tervetuloa keskustelemaan kanssamme perhepolitiikasta kaksikieliseen tapahtumaamme. Eduskuntavaaliehdokkaamme kertovat omia kokemuksiaan ja näkemyksiään perheitä koskettavista asioista. Kuulet myös mitä arvoja Keskustassa, perheiden puolueena ajamme.

  Keskustelun lomassa tarjoamme kahvia/teetä sekä pizzaa.

  Tilaisuus järjestetään kauppakeskus Ison Omenan ravintola Retrossa, tiistaina 9.4. kello 18-19

  Tavattavissa Narinkkatorilla, mukana Ruotsin Keskustan pj Annie Lööf

  11.4.2019 klo 17:30
  Narinkkatori, Helsinki

  Tule tapaamaan Keskustan vaalimökille Narinkkatorille Kampin kauppakeskuksen edustalle.

  Tavattavissa Sellossa, mukana Keskustan pj Juha Sipilä

  19.4.2019 klo 15:00
  Cafe Buffo, Sello 2. krs, Espoo

  Tule tapaamaan Sellon Cafe Buffoon kauppakeskuksen toiseen kerrokseen ehdokasta ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilää.

Matias Somessa


Matias Ollila
22.04.2019 17:51
Ai saakeli. On kyllä sellainen dokkarien timantti, ettei mtn järkeä. Koko ajan tapahtuu.
Matias Ollila
22.04.2019 17:30
Varför?
Matias Ollila
18.04.2019 18:39
Onkohan meillä hallitusta ennen kuin lehti on LÄHTENYT puusta 🤔 #yleastudio
Matias Ollila
18.04.2019 15:13
Mainitsiko Google mtn lääkäristä?
Matias Ollila
18.04.2019 08:04
Se on sun ominaisuus 😉
Matias Ollila
18.04.2019 08:04
Riittämättömyyden tunteeni alkaa kääntyä muotoon teinkin liikaa. Lisää mämmiä ja pashaa 🐣
Matias Ollila
14.04.2019 22:06
Mut hei saivat kokee hetken olevansa maailmanmestareita. Niin se Markku Alenkin totes, kun menetti MM:n, et hei sain olla viikon mestari 💪
Matias Ollila
13.04.2019 19:57
Kotien hyvinvointi, koulutuksen kärkimaa, kasvava työllisyys, vihreällä kasvulla apu ilmastolle ja tasa-arvoinen hoito kuntoon koko Suomessa. Hieno #suomenarvoisiatekoja kiteytys huomiselle ja tulevaisuudelle. #vaalit2019 #keskusta https://t.co/KxYx3NTz52
Matias Ollila
13.04.2019 19:57
Vaikuttaa siltä, että tässä on "ajan säästämiseksi" jäänyt video kokonaan pois 😉
Matias Ollila
13.04.2019 17:16
Nyt on aika päättää Suomen huomisesta. On aika arvioida lupauksia, joita suomalaisille tarjotaan. Mieti hetki, kenelle äänesi annat. Saatat huomata, että tykkäät Keskustasta kuitenkin. Me emme lupaa kuuta taivaalta. Sen sijaan lupaamme tehdä Suomen arvoisia tekoja myös tulevaisuudessa. Ja pitää koko Suomen ja kaikkien suomalaisten puolta. Viimeiset neljä vuotta ovat olleet Suomelle tärkeitä. Olemme Keskustassa katsoneet aina isoa kuvaa. Tehneet työtä sitä lopputulosta varten, joka palvelee tätä maata parhaiten. Ei vain tätä hetkeä, vaan myös seuraavia sukupolvia. Luoden sitä kokemusta hallinnassa olevasta tilanteesta, joka vankistaa turvallisuuden tunnetta. Siksi Keskusta. - #130 Matias Ollila
Matias Ollila
13.04.2019 16:34
Tiesitkö itse mitä olit tilaamassa? #olut
Matias Ollila
12.04.2019 20:08
+