Koko SuomiAlueet erilaistuvat, mutta ne eivät saa eriarvoistua. Kaikkialla Suomessa on voitava asua, tehdä työtä ja yrittää. Ihmisten peruspalvelut ja turvallisuus pitää taata asuinpaikasta riippumatta.

Parasta aluepolitiikkaa on se, että ihmisillä on työtä. Siksi työllistämisen, työllistymisen ja yrittäjyyden edellytyksiä pitää parantaa edelleen koko Suomessa. Turhan byrokratian ja sääntelyn purkamista on jatkettava.
Teemakuva_KOKO_SUOMI_380px.jpgKaupungit, taajamat ja maaseutu ovat yhtä ja samaa Suomea. Ihmisten hyvinvointi ja maamme menestys syntyvät alueiden kumppanuudesta, ei vastakkainasettelusta. Omiin vahvuuksiin ja osaamiseen on tartuttava rohkeasti. Uusiutuvien luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen luo työtä ja toimeentuloa kaikkialla Suomessa.

Keskusta puolustaa jokaisen mahdollisuutta valita asuinpaikka toiveidensa ja elämäntilanteensa mukaan. Kohtuuhintainen asuminen on myös kaupungissa asuvien oikeus. Väestöään menettävien alueiden tyhjenevien asuntojen ongelmaan on löydettävä ratkaisu.

Ihmisten, tavaroiden ja tiedon pitää päästä liikkumaan sujuvasti kaikkialla Suomessa. Tiet, raiteet, vesiväylät ja lentokentät on pidettävä kunnossa. Budjettirahaa on ohjattava nykyistä enemmän alemman asteisille teille, myös sora- ja yksityisteille. Markkinoiden ja EU:n pitää Keskustan mielestä rahoittaa uudet miljardiluokan liikennehankkeet.

Toimivat ja kohtuuhintaiset tietoliikenneyhteydet ovat asumisen, yrittämisen ja työteon välttämätön ehto.  Laajakaistarakentamista kaikkialle Suomeen on jatkettava. Langattomien yhteyksien lisäksi tarvitaan myös valokuitua.

 

___

Haluatko tutustua tarkemmin tähän aiheeseen? Lue lisää vaaliohjelmassa>>