Blogi

Keskustatoimijoiden blogi

 • Markku Leppälahti.jpg
  Markku Leppälahti

  Juhlien aikaan

  7.12.2017

  Suomi juhlii näyttävästi sataa vuottaan. Eri tilaisuuksissa on ollut runsaasti yleisöä. Oma isäni olisi täyttänyt tänä vuonna myöskin 100 vuotta. Hän kuitenkin kuoli jo 46-vuotiaana eikä saanut nähdä vapaan maan tulevaa menestystä. Hän oli sodassa alusta loppuun saakka ja haavoittui kahdesti.

 • Antero Suonpää.jpg
  Antero Suonpää

  Maakunta- ja soteuudistuksesta

  29.11.2017

  Toivon ja uskonkin, että meneillään olevia suuria uudistuksia valmisteltaessa on pyritty käyttämään parhaita käytettävissä olevia voimia ja tahoja. Kuitenkin nyt, kun yhä useammat tasot, toimijat, yhteisöt jne tahot ovat voineet antaa vastineitaan ja arvioitaan meneillään olevista suunnitelmista, on niissä ilmennyt varsin paljon epävarmuuksia hankkeiden siirtämisestä käytännön toimintaan.

 • Jenni Rauhaniemi.png
  Jenni Rauhaniemi

  Varhaiskasvatukseen lisäarvoa Tammelassa

  23.11.2017

  Lisäarvo jo mahdollisimman nuorena englannin kielelle altistamisesta on todellinen etulyönti monelle pitkälle tulevaisuuteen. Kieliopinnot tuovat yllättävästi lisää itseluottamusta ja jopa jossain määrin esiintymistaitoja. Tulevat opinnot suoriutuvat helpommin ja elämään tulee helpottavia seikkoja lisäkieliopintoja ajatellen.

 • Timo Silvan.jpg
  Timo Silván

  Sairaalahankkeen toteuttamisessa toinenkin vaihtoehto

  17.11.2017

  Keskussairaalan rakentamiselle Hämeenlinnassa kokonaan uuteen paikkaan on toinenkin vaihtoehto. Onko sitä perusteellisesti harkittu?

 • marja_kuva2012_pieni_2 (2).jpg
  Marja Peltomäki

  Digiloikka mullistaa kuntatyön

  1.11.2017

  Samalla kun toiset kuntapoliitikot kohkaavat digitalisaatiosta ja tekoälystä, toiset vastaustavat kaikkea digi-alkuista viimeiseen asti. Useinmiten mittarina on tunne ja oma kokemus. Digi innostaa niitä, joilla se on jo tuttua: modernista työelämästä, verkostotyöstä, kansainvälisyydestä tai viihdeharrastuksesta. Vastustajia ovat usein ne, joilla kokemusta ei vielä ole karttunut facebookia tai verkkosivujen satunnaista selailua enempää, tai ne, jotka näkevät digiaallon uhkana omalle työuralleen.

 • Lehtinen_Rami_196.jpg
  Rami Lehtinen

  Turvallisuus ei ole uskon asia

  25.10.2017

  Vielä 2010 Suomessa oli yli 7800 poliisia. Ensi vuonna poliisien määrän arvioidaan laskevan n. 7000 tasolle ja pahimman ennusteen mukaan 2020 poliiseja olisi enää alle 6500. Suomi kulkee poliisien määrässä vastavirtaan, kun muut pohjoismaat pyrkivät laittoman maahanmuuton ja terrori-iskujen lisääntyessä kasvattamaan resurssejaan.

 • Vesa Säkkinen pieni.JPG
  Vesa Säkkinen

  20.10.2017 – Keskustan iltamat, Valkeaniemen Pirtti Tammela kello 18.00

  24.10.2017

  Perjantaisen iltapäiväauringon laskiessa mailleen Hämeen kantamailla, paksu sumu heijasteli säteitä lähes enteellisesti matkatessani kohti tuntematonta. Ensimmäinen työtehtävä puolueiltamiin oli alkanut matkanteolla renessanssimaisessa valossa.

 • Simo Jaakkola.jpeg
  Simo Jaakkola

  Kittilän kriisi – opittavaa kaikille

  22.10.2017

  27 nykyisistä ja entisistä Kittilän kunnanvaltuutettua ja kunnanhallituksen jäsentä istuu nyt syytettyjen penkillä ja silti kunnassa emmitään, pitäisikö heidät pidättää luottamustehtävistä valtuustossa ja kunnanhallituksessa. Omat pykälä-muutokset kuntalakiinkin Kittilän jupakka on saanut aikaiseksi – Lex Kittilästä puhutaan. Olisiko tästä vyyhdestä mitään opittavaa?

 • Johanna Valtanen.jpg
  Johanna Valtanen

  Lasten ja nuorten liikkuminen kuuluu kaikille?

  12.10.2017

  Jo vuonna 2008 tehdyssä julkaisussa ”Fyysisen aktiivisuuden suositus kouluikäisille 7-18-vuotiaille” todetaan arkeen liittyvän aktiivisuuden vähentyneen ja mm. istumisen lisääntyneen. Liikkumattomuuden riskit tunnetaan ja terveysliikunnan merkitystä tuskin kukaan haluaa kyseenalaistaa. Mistä sitten johtuu, että edelleen painitaan samojen asioiden parissa?

 • Sirpa Larko.jpg
  Sirpa Larko

  Kunnian ja omantunnon kautta…

  9.10.2017

  On yksi taho, jonka merkitystä on vaikea ymmärtää ja olemassaoloa perustella; näkymätön, piilossa oleva vakuutuslääkäri, joka toimii vakuutusyhtiön toimesta tekemässä näitä päätöksiä yhdessä omien lakimiestensä kanssa varmistamassa sen, että vakuutusyhtiöt pysyvät pystyssä.

Edellinen 1 2Seuraava