Etelä-Savon Keskusta

Suomen arvoisia tekoja logo pienehkö.png

Keskustan ehdokkaat vuoden 2019 eduskuntavaaleissa  Kaakkois-Suomen vaalipiirissä

Eduskuntavaalit käydään 14.4.2019. Ennakkoäänestys kotimaassa 3.-9.4.2019 ja ulkomailla 3.-6.4.2019. Keskustalla on 17 ehdokasta Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.

Hasu Jenny.jpeg
154 Jenny Hasu, Kouvola
eduskunta-avustaja, FM

Helminen Kristiina.jpg

155 Kristiina Helminen, Ruokolahti
terveysalan opettaja, terveystieteiden tohtori

Hilden Matias.jpg

156 Matias Hilden,  Puumala
Kunta- ja uudistusministerin erityisavustaja, kunnanjohtaja

Honkanen Hannah.jpg

157 Hannah Honkanen, Hamina
nuorisotyönohjaaja, raittiusyhdistyksen toiminnanjohtaja

Hämäläinen Laura.jpg

158 Laura Hämäläinen, Mikkeli
YTK, maisteriopiskelija

Ihalainen Kimmo.jpg

159 Kimmo Ihalainen, Joroinen
maaseutuyrittäjä

Ikävalko Johanna.jpg

160 Johanna Ikävalko, Lappeenranta
sosionomi (AMK), yhteiskuntatieteiden opiskelija

Kosonen Hanna.jpg

161 Hanna Kosonen, Savonlinna
kansanedustaja, FM

Leppä Jari.jpg

162 Jari Leppä, Pertunmaa
maa- ja metsätalousministeri, maanviljelijä

Mynttinen Maritta.jpg

163 Maritta Mynttinen, Hirvensalmi
kätilö, terveystieteiden maisteri
Olkkonen Kirsi.jpg

164 Kirsi Olkkonen, Mikkeli
agrologi
Pakkanen Markku.jpg
165 Markku Pakkanen, Kouvola
kansanedustaja, kuljetusyrittäjä
Peltola Anniina 1.jpg
166 Anniina Peltola, Iitti
toimialajohtaja, VTM
Räty Pekka.jpg
167 Pekka Räty, Imatra
ex-kansanedustaja, näyttelijä, ohjaaja

Sepponen Arto.jpg

168 Arto Sepponen, Pieksämäki
yritysneuvoja, tietotekniikan insinööri
Torniainen Ari.jpg
169 Ari Torniainen, Lappeenranta
kansanedustaja, rakennusinsinööri
Turunen Riikka.jpg
170 Riikka Turunen, Pyhtää
röntgenhoitaja (AMK)

 

Suomen arvoisia tekoja.jpg

Keskusta - Kaakkois-Suomen arvoisia tekoja

Keskusta on uudistanut viimeiset neljä vuotta Suomea. Yli 140 000 suomalaista on saanut työtä. Suomi ja Kaakkois-Suomi tarvitsevat myös jatkossa uudistusvaistoista, uudistuksiin kykenevää ja tulevaisuuteen rohkeasti katsovaa Keskustaa.

Uusia mahdollisuuksia perheille

Kaakkois-Suomen keskeinen haaste on alhainen syntyvyys ja väestön väheneminen. Suomesta on tehtävä maailman lapsiystävällisin maa. Tarvitsemme perhevapaauudistuksen, jonka keskiössä on lapsi, ei työmarkkinat. Keskusta puolustaa kotihoidontukea ja ajaa harkinnanvaraista ylimääräistä lapsilisää vaikeuksissa oleville perheille. Kunnallinen kotiapu ja perhetyö on nostettava takaisin perheiden avuksi. 

Tulevaisuuden ratkaisevat nuoret

Jokainen nuori tarvitsee onnistumisen ja osallisuuden kokemuksia. Jotta Kaakkois-Suomi voi menestyä, tulee alueella olla opiskelupaikkoja, työpaikkoja ja edellytyksiä yrittämiseen. Koulutuksen tulee huomioida paikalliset työvoimatarpeet ja kasvualat.                                                        

Väylät kuntoon: Parikkala auki, HaminaKotkaa ja uusi Itärata

Kattava kuituverkko sekä toimivat tie- ja rautatieyhteydet luovat edellytyksiä alueen menestymiselle. Keskustan tavoite on uusi itärata Kouvolasta Porvoon kautta Helsinkiin. Rautatieyhteyttä Kouvolasta Kiinaan tulee hyödyntää. Savonlinna-Pieksämäki rautatieyhteys on otettava käyttöön. Parikkalan raja-asema tulee avata ympärivuorokautisesti kansainväliselle liikenteelle. HaminaKotka satamaa tulee kehittää maan monipuolisimpana satamana.                

Yrittäjyys luo elinvoimaa

Onnistuneella yrittäjämyönteisellä politiikalla luodaan parempia edellytyksiä yrittäjyydelle. Yrittäjäkasvatuksen avulla saavutamme lisää elinvoimaa Kaakkois-Suomeen. Keskustan ajama paikallisen sopimisen laajentaminen mahdollistaa uutta elinvoimaa Kaakkois-Suomeen. Kaakkois-Suomen puhdas luonto tarjoaa matkailulle poikkeukselliset mahdollisuudet, jotka on hyödynnettävä täysimittaisesti. Matkailun kehittäminen vaatii sekä Kaakkois-Suomen että koko Saimaan alueen tiivistä yhteistyötä.

Huolenpitoa ja turvattua vanhuutta

Haluamme, että perhehoito ja omaishoito otetaan nykyistä enemmän käyttöön. Omaishoitosopimuksille on luotava yhtenäiset kriteerit ja varmistettava, että entistä useampi omaistaan hoitava pääsee tuen piiriin. Ikäihmisten yhteisöllistä ja kodinomaista asumista sekä toimintakykyä tulee tukea. Yksinäisyys, syrjäytyneisyys, osattomuus ja yhteisöllisyyden puute ovat merkittäviä yhteiskunnallisia ongelmia, joihin tulee puuttua painokkaammin.

Uusiutuva energia tarjoaa suuren mahdollisuuden Kaakkois-Suomelle

Keskustan aatteeseen on aina kuulunut vahvasti talonpoikaisajatus ylisukupolvisuudesta: Tila tulee jättää seuraavalle sukupolvelle paremmassa kunnossa kuin mitä se on saatu. Tuo sama ajatus monistuu keskustalaisten mielessä koskemaan myös elinympäristöä, luontoa ja ilmastoa. Kaakkois-Suomessa Keskusta haluaa, että vesistöt, metsät ja pellot jäävät paremmassa kunnossa seuraaville sukupolville. Huoltovarmuuden turvaaminen on 2000-luvun turvallisuuspolitiikkaa. Keskusta ajaa Kaakkois-Suomessa puhtaan lähiruuan-, uusiutuvien energiamuotojen- kiertotalouden- ja ympäristön asiaa.

 • Sipilä-Juha-tammikuu-2019-uutiskuva.jpg

  Sipilä: Lihan ja maidon veronkorotukset epäoikeudenmukaisia!

  23.3.2019

  Lapsiperheillä ja pienituloisilla ihmisillä iso osa rahoista menee ruokaan. Tästä huolimatta puheenjohtaja Antti Rinne ja SDP ovat nostamassa ruoan hintaa arvonlisäveron korotuksilla. Rinteen mukaan lihan ohella esimerkiksi maidon arvonlisävero voisi olla korkeampi. Tätä Keskusta ei hyväksy!

 • Teemakuva_ILMASTO_380px.jpg

  Keskustalaiset kuuntelevat viikonloppuna suomalaisten ilmastomietteitä!

  22.3.2019

  Keskustalaiset ovat liikkeellä alkavana viikonloppuna 22. – 24.3. koko Suomessa kuuntelemassa suomalaisten näkemyksiä ilmastonmuutoksen hillitsemisestä.

 • metsa.png

  Keskusta esittää: Vähennetään turvemaiden päästöjä

  22.3.2019

  Keskusta esittää, että turvepeltoja metsitetään 30 000 hehtaarilla, torjutaan metsäkatoa ja lopetetaan peltojen pakkoraivaus. Ilmastonmuutoksen torjunta edellyttää ripeitä toimenpiteitä. Keskusta esittää kustannustehokkaita toimia, joiden avulla vähennämme kasvihuonekaasupäästöjä miljoonalla tonnilla vuodessa.

 • Leppä Jari Keskusta Keskusta Kaakkois-Suomen vaalipiiri 244x300px.jpg

  Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä: Kyläkauppatuki maaliin – voitto suomalaisen maaseudun puolesta

  21.3.2019

  Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän johdolla valmisteltu Kyläkaupat monipalvelukeskuksina –kokeiluhanke astuu vihdoin voimaan ensimmäinen päivä huhtikuuta. Kyläkaupat monipalvelukeskuksina on hanke, jolla halutaan sekä turvata että kehittää kaupallisten palveluiden saatavuutta harvaan asutulla maaseudulla.

 • Sipilä-Juha-helmikuu-2019-4-uutiskuva.jpg

  Sipilä: Valtio ei enää elä velaksi

  20.3.2019

  Valtiokonttori julkisti tänään vuoden 2018 tilinpäätöksen, joka ilahduttaa. Keskustan tärkeimpiä vaalilupauksia ennen vuoden 2015 vaaleja oli, että velaksi elämisen pitää loppua vuonna 2022. Valtiokonttorin mukaan velaksi eläminen loppuikin jo viime vuonna, neljä vuotta etuajassa.

 • Saarikko-Annika-2017-2-uutiskuva.jpg

  Saarikko: Orpo esitteli Vapaavuoren soten – peruuttamalla ei pääse eteenpäin

  20.3.2019

  "Kokoomus esitteli puheenjohtaja Petteri Orpon johdolla tänään oman ratkaisunsa. Kokoomuksen mukaan sosiaali- ja terveyspalveluille ei käytännössä tarvitse tehdä yhtään mitään. Palvelujen kunta- tai pikemminkin suurkaupunkipohjaisuus riittää. Kyseessä on Vapaavuoren sote-malli, jolla rakennetaan vahvojen Suomea, ei kaikkien Suomea."

 • luonto-heiniä-ilta-auringossa.jpg

  Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila: Tolkkua ilmastokeskusteluun

  19.3.2019

  Suomalaista ilmastokeskustelua riivaa samanlainen yhden totuuden ylivalta kuin montaa muutakin asiaa tässä maassa. Jos et ole samaa mieltä tiettyjen poliittisten piirien ja heidän taustavoimiensa kanssa, olet ilmastovastainen epäihminen.