Itä-Savon Keskusta

Suomen arvoisia tekoja logo pienehkö.png

Keskustan ehdokkaat vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä

Eduskuntavaalit käydään 14.4.2019. Ennakkoäänestys kotimaassa 3.-9.4.2019 ja ulkomailla 3.-6.4.2019. Keskustalla on 17 ehdokasta Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.

 

Jenny Hasu, Kouvola
eduskunta-avustaja, FM

Helminen Kristiina.jpg

Kristiina Helminen, Ruokolahti
terveysalan opettaja, terveystieteiden tohtori

Hilden Matias.jpg

Matias Hilden, Puumala               
Kunta- ja uudistusministerin erityisavustaja,
kunnanjohtaja

Honkanen Hannah.jpg

Hannah Honkanen, Hamina
nuorisotyönohjaaja, raittiusyhdistyksen toiminnanjohtaja

Hämäläinen Laura.jpg

Laura Hämäläinen, Mikkeli
YTK, maisteriopiskelija

Ihalainen Kimmo.jpg

Kimmo Ihalainen, Joroinen
maaseutuyrittäjä

Ikävalko Johanna.jpg

Johanna Ikävalko, Lappeenranta
sosionomi (AMK), yhteiskuntatieteiden opiskelija

Kosonen Hanna.jpg

Hanna Kosonen, Savonlinna
kansanedustaja, FM

Leppä Jari.jpg

Jari Leppä, Pertunmaa
maa- ja metsätalousministeri, maanviljelijä

Mynttinen Maritta.jpg

Maritta Mynttinen kätilö, Hirvensalmi
terveystieteiden maisteri

Olkkonen Kirsi.jpg

Kirsi Olkkonen, Mikkeli
agrologi

Pakkanen Markku.jpg

Markku Pakkanen, Kouvola
kansanedustaja, kuljetusyrittäjä
Peltola Anniina 1.jpg 
Anniina Peltola, Iitti
toimialajohtaja, VTM

Räty Pekka.jpg

Pekka Räty, Imatra
ex-kansanedustaja, näyttelijä, ohjaaja

Sepponen Arto.jpg

Arto Sepponen, Pieksämäki
yritysneuvoja, tietotekniikan insinööri

Torniainen Ari.jpg

Ari Torniainen, Lappeenranta
kansanedustaja, rakennusinsinööri

Turunen Riikka.jpg

Riikka Turunen,
Pyhtää röntgenhoitaja (AMK)

 

Keskusta - Kaakkois-Suomen arvoisia tekoja

Keskusta on uudistanut viimeiset neljä vuotta Suomea. Yli 140 000 suomalaista on saanut työtä. Suomi ja Kaakkois-Suomi tarvitsevat myös jatkossa uudistusvaistoista, uudistuksiin kykenevää ja tulevaisuuteen rohkeasti katsovaa Keskustaa.

Uusia mahdollisuuksia perheille

Kaakkois-Suomen keskeinen haaste on alhainen syntyvyys ja väestön väheneminen. Suomesta on tehtävä maailman lapsiystävällisin maa. Tarvitsemme perhevapaauudistuksen, jonka keskiössä on lapsi, ei työmarkkinat. Keskusta puolustaa kotihoidontukea ja ajaa harkinnanvaraista ylimääräistä lapsilisää vaikeuksissa oleville perheille. Kunnallinen kotiapu ja perhetyö on nostettava takaisin perheiden avuksi. 

Tulevaisuuden ratkaisevat nuoret

Jokainen nuori tarvitsee onnistumisen ja osallisuuden kokemuksia. Jotta Kaakkois-Suomi voi menestyä, tulee alueella olla opiskelupaikkoja, työpaikkoja ja edellytyksiä yrittämiseen. Koulutuksen tulee huomioida paikalliset työvoimatarpeet ja kasvualat.                                                        

Väylät kuntoon: Parikkala auki, HaminaKotkaa ja uusi Itärata

Kattava kuituverkko sekä toimivat tie- ja rautatieyhteydet luovat edellytyksiä alueen menestymiselle. Keskustan tavoite on uusi itärata Kouvolasta Porvoon kautta Helsinkiin. Rautatieyhteyttä Kouvolasta Kiinaan tulee hyödyntää. Savonlinna-Pieksämäki rautatieyhteys on otettava käyttöön. Parikkalan raja-asema tulee avata ympärivuorokautisesti kansainväliselle liikenteelle. HaminaKotka satamaa tulee kehittää maan monipuolisimpana satamana.                

Yrittäjyys luo elinvoimaa

Onnistuneella yrittäjämyönteisellä politiikalla luodaan parempia edellytyksiä yrittäjyydelle. Yrittäjäkasvatuksen avulla saavutamme lisää elinvoimaa Kaakkois-Suomeen. Keskustan ajama paikallisen sopimisen laajentaminen mahdollistaa uutta elinvoimaa Kaakkois-Suomeen. Kaakkois-Suomen puhdas luonto tarjoaa matkailulle poikkeukselliset mahdollisuudet, jotka on hyödynnettävä täysimittaisesti. Matkailun kehittäminen vaatii sekä Kaakkois-Suomen että koko Saimaan alueen tiivistä yhteistyötä.

Huolenpitoa ja turvattua vanhuutta

Haluamme, että perhehoito ja omaishoito otetaan nykyistä enemmän käyttöön. Omaishoitosopimuksille on luotava yhtenäiset kriteerit ja varmistettava, että entistä useampi omaistaan hoitava pääsee tuen piiriin. Ikäihmisten yhteisöllistä ja kodinomaista asumista sekä toimintakykyä tulee tukea. Yksinäisyys, syrjäytyneisyys, osattomuus ja yhteisöllisyyden puute ovat merkittäviä yhteiskunnallisia ongelmia, joihin tulee puuttua painokkaammin.

Uusiutuva energia tarjoaa suuren mahdollisuuden Kaakkois-Suomelle

Keskustan aatteeseen on aina kuulunut vahvasti talonpoikaisajatus ylisukupolvisuudesta: Tila tulee jättää seuraavalle sukupolvelle paremmassa kunnossa kuin mitä se on saatu. Tuo sama ajatus monistuu keskustalaisten mielessä koskemaan myös elinympäristöä, luontoa ja ilmastoa. Kaakkois-Suomessa Keskusta haluaa, että vesistöt, metsät ja pellot jäävät paremmassa kunnossa seuraaville sukupolville. Huoltovarmuuden turvaaminen on 2000-luvun turvallisuuspolitiikkaa. Keskusta ajaa Kaakkois-Suomessa puhtaan lähiruuan-, uusiutuvien energiamuotojen- kiertotalouden- ja ympäristön asiaa.

Suomen arvoisia tekoja.jpg
 

 

Keskustan Itä-Savon piiri on vaikuttanut alueen hyvinvointiin vuodesta 1922.

Piiritoimisto sijaitsee osoitteessa Tottinkatu 15, 57230 SAVONLINNA.


Loma-aikojen ulkopuolella:
Piiritoimisto on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00-14.00, mikäli työtehtävät eivät muuta edellytä. Kannattaa sopia tapaamisajoista työntekijöiden kanssa!

Piiritoimiston työntekijät:
Toiminnanjohtaja Ulla-Riitta Juuti
puh. 050-347 3556
ulla-riitta.juuti@keskusta.fi

Keskustanaisten toiminnanjohtaja Anne Herttuainen
puh.050-5206042
anne.herttuainen@keskusta.fi

Uutisia Keskustasta
 • lehma.png

  Keskustan mepit: Eläinten kuljetusolosuhteet saatava kuntoon koko Euroopassa

  14.2.2019

  Euroopan parlamentti hyväksyi tänään eläinten kuljetuksia käsittelevän mietinnön äänin 411-43. Parlamentti vaatii komissiota tehostamaan toimia eläinten kuljetusten valvonnan osalta sekä pyytää komissiota toimittamaan säännöllisesti raportteja rikkomuksista jäsenvaltioittain ja eläinlajeittain.

 • Puumala-Tuomo-helmikuu-2019-2-uutiskuva.jpg

  Keskusta: Jokaisella lapsella ja nuorella on oltava mahdollisuus maksuttomaan harrastustoimintaan!

  13.2.2019

  Liikuntapolitiikan tärkeimmäksi panostuskohteeksi pitää nostaa liikunnan lisääminen lasten ja nuorten parissa. Tarvitaan suomalaista mallia, jossa kodit, koulut ja kolmas sektori tekevät saumatonta yhteistyötä päivittäisten harrastemahdollisuuksien toteuttamiseksi. Lasten ja nuorten saatavilla pitää olla päivittäistä maksutonta kerhotoimintaa osaavien valmentajien ja ohjaajien vetämänä.

 • Kaikkonen-Antti-helmikuu-2019-2-uutiskuva.jpg

  Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen vanhustenhoidon laiminlyönneistä: Ministeri Häkkäselle hommia ja erityistarkastukset käyntiin

  10.2.2019

  - Olemme saaneet lähes päivittäin lukea uusia ikäviä uutisia isoista ja merkittävistä vanhuksiin kohdistuneista laiminlyönneistä. Toistuvasti laiminlyönnit sattuvat nimenomaan alan suurille toimijoille, jotka ovat viime vuosina kasvaneet vauhdilla ja laajentaneet toimintaansa eri puolille maata. Laiminlyönnit likaavat myös hyvin toimivien yritysten ja pk-yritysten mainetta.

 • Vehviläinen-Anu-helmikuu-2019-3-uutiskuva.jpg

  Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen blogissaan: Vastikkeeton perustulo on utopiaa

  8.2.2019

  On hienoa, että on käynnistynyt monipuolinen keskustelu sosiaaliturvasta, perusturvasta ja perustulosta. Sosiaaliturvajärjestelmämme on niin monimutkainen, että sitä ei voi uudistaa hetkessä eikä yhdellä tempulla. Mitä Keskusta esittää? Puolueemme esittämä kannustava perustulo koostuu kolmesta elementistä. Ensinnäkin nykyiset pienimmät perusturvaetuudet, mukaan lukien toimeentulotuen perusosa, yhdistetään yhdeksi perusturvaksi.

 • Kulmuni-Katri-3-uutiskuva.jpg

  Keskustan varapuheenjohtaja Kulmuni: Seuraavaksi kokeiltava käänteistä tuloveroa

  8.2.2019

  Tänään julkaistut perustulokokeilun tulokset antavat pohjan kokeilujen jatkamiselle, kun tulevalla vaalikaudella aloitetaan sosiaaliturvan uudistaminen. - Perustulokokeilu on ollut mittakaavaltaan ainutlaatuinen ja antaa tärkeää tietoa ihmisten käyttäytymisestä. Alustavista tuloksista voidaan todeta, että pelkkä käteen annettu raha ei auta työllistymisessä ellei myös ihmisten toiminta- ja työllisyyskykyä vahvisteta, Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni sanoo.