Mertsu Merivirta

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 5.jpg

Ruonalan lähialue tarvitsee kaupan 20.1.2017

On , ikävä todeta liki 40-vuoden läns’kotkassa asumisen jälkeen (ruonalan kerrostaloalue), kuinka isoa aluetta lähi-kyläkaupan lopettaminen koskettaa,muistetaan kuinka vast’ikää Ruonalan rannan omakotialue nousi ja toi asukkaita alueelle huomattavasti lisää,puhumattakaan kaupattomasta vanhanruonalan alueesta sekä Räskin uudesta omakotialueesta!
Toivon ,asukkaitten puolesta,että Ruonalassa kauppatoiminta jatkuisi ,jatkossakin,mm. siwassa oli lähiposti toimipaikka !
Vetoan kauppaketjun nykyisiin päättäjiin,että harkitsette kaupan säilyttämisen vaikkapa pienemmillä aukioloajoilla, lisäksi huomioitava alueen koululaiset,-veneilijät ym.mökkiläiset ,vapaa-ajan uimarantojen käyttäjät jne. Sillä yhtään kioskia, ei Ruonalan alueella toimi.! “Kaikki tämä –lähikaupan puolesta” !
 
Kotkassa 20.01.2017
Mertsu JK. Merivirta
Kotkan Kaupunginvaltuutettu (sit.keskusta)
Länsi-Kotkan, lähipalveluiden puolesta

 

Suomalaisalus pelasti merihätään joutuneet 16.1.2017

Suomen lipun alla seilaava rahtialus pelasti 7:n hengen miehistön ,merihätään joutuneelta Fluvius Tamar ,alus sai lähetettyä hätäkutsuja jonka Nordstream alus kuittasi ja saapui onnettomuuspaikalle,pelastusveneitä ei voinut käyttää myrskynjohdosta,joten miehistön neuvokkuus oli nerokasta ! Pelastettavat vedettiin pelastusrenkailla,luotsiportin kautta Suomalaisalukseen,vakavilta loukkaantumisiltakin vältyttiin.Aluksen uppoamis syy on vielä selvittämättä.
Edellä mainittu toiminta on saanut kansainvälistä huomiota osakseen eri medioitten kautta.Tämä osoittaa kuin tärkeää on hyvät merimies ja pelastustaidot aluksen henkilöstössä.Voi vain kuvitella, kuinka myrskyinen meri, jossa ,kerrostalojen kokoiset laineet riepottaa aluksia,yö on hurjinta ja kurjinta ko. tehtävissä.
Myrskyisillä merillä,tietysti pelastusvälineiden käytöstä puhuttaessa tulee osaksi liittää uimataito,vesipelastustaito”kaveria ei jätetä” !Aika on rajallinen kuten entisen miehen leijonakello,kaiken pitää loksahtaa kohdalleen erityisen vaikeissa olosuhteissa kun ihmisistä on kysymys !
Näistä liian harvoin tehdään” sankaritarinoita”,mutta toivon ,että Suomi 100 juhlavuotena ,Tasavallan presidentti muistaisi Kiitoksella ja tarjoamalla ne klo 10:n kahvit Nordstream aluksen merimiehille .
jk. kyseinen tapaus sattui lauantaina 14.01.17 yöllä !
 
Kotkassa 16.01.2017
 
Mertsu JK. Merivirta
Kotkan kaupunginvaltuutettu (sit,-keskusta)
Merenkulkija evp.

 

Uimataito on tärkeä kansalaistaito 12.1.2017

Kymensanomat kirjoitti tärkeästä aiheesta 12.1.2017 Uimaopetuksesta ja Kunnat säästää ko. kansalaistaidosta.  Täytyy peilata vuosi kymmeniä taaksepäin, ei ollut alueella uimahallia,Kouvolassa käytiin,täällä oli yleiset uimarannat ja kotkansaarella maauimala joka olikin luksusta siihen maailmanaikaan.lisäksi oli monen monta kesäleiri/kesäsiirtola toimintaa jossa oppi uimaan,niin minäkin, sen lintukodon kesäsiirtolasta mukaani sain,lämminkiitos sen ajan ohjaajille,sitä taitoa on tarvittu ja tarvitaan läpi elämän.Se on yhtä tärkeä kansalaistaito kun fillarilla ajo tms. Sen kun kerran oppii, se ei mihinkään häviä,hienosti on luoja sen puolen hoitanut.Tärkeä seikka ,on tietysti pitää hyvää uima ja vesipelastustaitoa yllä,sitä voidaan katsoa elämässä tärkeäksi jopa tarpeellisena rantojen-,vesistöjen läheisyydessä asuville ,omaan turvallisuuteen perustavana kansalaistaitona .
-Vaikka monissa kunnissa ei ole uimahallia, on mielestäni uimataito hankittava avovesikautena,hyvinä tsemppareina toimii vanhemmat ,isovanhemmat,kesäleirit jne. Käytetään avovesikausi kesällä uimataidonhankintaan !
jk. –Muistan isäukon kannustin lauseen” Saat soutuveneen avaimet,heti kun todistat,että osaat edes välttävästi uida, siksi olikin kiire opetella kyseinen taito !Ei uimataito ole kenenkään mahdoton oppia,se on vain omasta halusta kiinni.
 
Kotkassa 12.1.2017
 
Mertsu JK. Merivirta
Kotkan kaupunginvaltuutettu (sit,-keskusta)

 

Hyvä Joulu-uutinen mereltä. 18.12.2016

Säiliöalusten törmäys lähellä läntisellä Suomenlahdella ! 18.12.2016 - Ote uutisista.
 
Liikenneviraston meriliikenteen ohjaus esti, sunnuntain vastaisena yönä kahden säiliöaluksen törmäyskurssin, Hangon eteläpuolella.
 
Kyseessä 146m pitkä liberialaisalus, toinen osapuoli 244m pitkä kreikkalaisalus, molemmat öljylastissa yhteensä 95965 tonnia öljyä ! Päivystävän meriliikenteen keskuksen mukaan tilanne oli täpärä !
 
Koko yhteiskunta saa olla kiitollinen kyseiselle meriliikenteen päivystysryhmälle, ettei 2000luvun suurinta öljyonnettomuutta syntynyt ja nyt viimeistään ko. valvontaryhmä sai tilaa ihmisten sydämmissä,pelastitte Suomenlahden/ Saaristomeren ja jopa itämeren ekosysteemin mustalta tappavalta murheelta,öljyltä.
Itse nuoruudessa palvelin Hangon Merivartioalueella (hangon tulliniemi). Russarönsaareen päättyy läntinen Suomenlahti ja siittä lännen suuntaan Pohjoisitämeri. Hankoniemi on valtava hiekkaniemi, moni verrannut sitä kuuluun Terijokeen. Öljyn torjunta on äärimmäisen vaikeaa hankalien merituulien,raskaan aallokon/nousu ja laskuvirtauksien vuoksi avomerellä, rikas linnusto kuuluisine haahka/alliparvien kevät ja syysmuutot, hylkeille se shokki kuolema ym. valtava haitta kalastukselle,luontaiselle poikas’tuotannolle se on  katastrof ! , vuosiksi matkailulle,veneilylle,mökkiläisille ja etenkin kaupungin edustan rannoille jne. Em. johdosta ,ennalta ehkäisevä toiminta suuronnettomuuksilta ja ympäristö katastroffeilta on äärimmäisen tärkeää ! Kiitos kaikille jotka valvovat meriä ja sen monimuotoista liikennettä, turvallisuutta,ympäristöä jne.
jk.Toivottavasti ministeri Tiilikainen, huomioi tämän ko. Joulukuun turvallisuusteoksi merellä !
 
Kotkassa 18.12.2016
 
Mertsu JK. Merivirta
Kotkalainen kuntavaltuutettu (sitoutumaton keskusta)
Merivartija/merityöläinen evp.

 

Noudattaako Kotka lakia päätöksissään? 14.12.2016

Valtuutettu Mika Arola antaa päättäväisesti ymmärtää kirjoituksessaan”vammaiset huomioitu jäähallissa” ja ettei liikuntapuoli jotenkin ottaisi huomioon liikuntavammaisia Kotkassa. Edellä mainittuun viitaten ,unohtaen tärkeän asiakas käyttäjäryhmän LIIKUNTARAJOITTEISET IHMISET !-ILMAN PYÖRÄTUOLIA LIIKKUVAT ,VAMMAUTUNEET JNE.” Kyseistä hissiä on mm. esittäneet Kotkan Vammaisten Yhteistyöryhmä (VYT ry.) Tästä johtuen olen pyytänyt Kaupungin lakiasianosastoa selvittämään seuraavaa:

Noudattaako Kotkan kaupunki päätöksenteossa kehitysvammaisten oikeuksiin perustuvia tärkeimpiä kansainvälisiä ja Suomea sitovia sopimuksia ja kansallisia lakeja mm. perustuslakia, uutta yhdenvertaisuuslakia, vammaispalvelulakia ja kehitysvammalakia.

Esitän, että kaupungin lakiasiainyksikkö selvittää ja kertoo vastauksen TA-kokouksessa jäähallin tyrmätyn invahissin laillisuuspuolen.

Itse olen sen selvittänyt Suomen invalidiliiton esteettömyys-asiantuntija Harri Leivon kanssa. Hänen mukaan kannattaa asiaa selvittää myös kaupungin kannalta, ettei kaupunki joudu ikävään julkisuusasemaan esim. liiton julkaisujen kautta.

Eritoten kannattaa huomioida uusi yhdenvertaisuuslaki ja sen 15 § kohtuulliset mukautukset vammaisten ihmisten yhdenvertaisuuden toteuttamiseksi (määrärahan esitys talousarvioon, 25.000€ hissiin on ollut juuri sitä).

Lisäksi pyydän 25.1.2016 tehtyyn valtuustoaloitteeseeni vastausta, koskien jäähallin invahissin hankintaa.

Toivon, että vastauksessa huomioidaan uusi yhdenvertaisuuslaki ja kaikki muut lait, asetukset ja kansainväliset sopimukset koskien erityisryhmiä, koska nämä saattavat ajan kuluessa myös muuttua ja päivittyä.

Kotkan kaupungin lakiasiainosasto voi pitää seminaarin nykyisille ja tuleville päättäjille esteettömyydestä liittyen kehitysvammaisia koskeviin kansainvälisiin sopimuksiin ja kansallisiin lakeihin ja jakaa tietoa, joka poistaa vääriä asenteita, ennakkoluuloja, edistäen tasa-arvoa jne.

Hyvää Joulua ja Terveyttä Uudelle Vuodelle 2017

Kotkassa 14.12.2016

Mertsu JK. Merivirta
Kaupunginvaltuutettu (sitoutumaton-keskusta)

 

Patruunan ajasta-leipäjonoihin 10.11.2016

Kuten useimmat meistä ovat kuulleet tai lukeneeet,Suomen yksi teollinen mahtisuku Ahlström ,(“Karhulan väen suurtyöllistäjä,asuttaja,tarjosi mm.sairaalapalvelut,sosiaali-,neuvola,virkytysmahdollisuudet majasaaressa jne. Paljon muuta hyvää alueen asukkaillensa”, sitä sain itsekin seurata 1950- 1975 luvulle asti,kunnes muutin länteen, olin myös ko.tehtaalla työssä,kuten niin moni muukin siihen aikaan, “meijän’suvustakin”.Parhaimmillaan ko. suuryhtiö työllisti muistini mukaan n.3600 henkilöä! )
-Se oli meille sen ajan parasta aikaa, koska kaikilla oli liki samanlaista, ei ollut suuria yhteiskuntaluokka eroja kuten nyt, kaikilla oli se, mitä elämiseen juuri  tarvittiin, kukaan ei nähnyt edes unta syrjäytyneistä,saati leipäjonoista,mutta, nyt se on yhteiskuntamme arkipäivää !
Niin, uudella Munksjön yhtiöllä on 6200 työntekijää,tuotantoa 14 erimaassa.Yhdistetty vuotuinen liikevaihto n. 22miljardia €. ja käyttökate 249Milj. €. !!
Niin, tuo se raharikkaita lämmittää, vaan ei niitä jotka siellä terveytensä antoi ja yhtiölle hyvää tulosta kantoi !
-Ikävä todeta,että juuri moni entinen ulos saneerattu duunari jne.on ko.”aalstin” uskollinen ex- palkansaaja, nyt moni, nöyrtyneenä yrittää leipäjonoissa-,kirppareilla “rimpuilla” ja saada jotain suuhunsa sekä erivuodenaikoihin vaatteet yllensä-tämä on se mitalin ikävä kääntöpuoli.
Teen rohkean avauksen, te ketkä järjestätte työttömien ruoka+leipäjakeluita,voisiko siihen yhdistää ,puhtaitten vaatteitten ja jalkineitten jakelua, täältä tulisi heti 2-3 kassillista hyvää ehjää vähänkäytettyä vaate-kenkä tavaraa, “eikä maksa mitään”,,hyötyy molemmat osapuolet lahjoittaja sekä  saaja ! Nyt tarvitaan kansalaisrohkeutta,koska Suomessa on noin miljoona henkilöä EU:määrittämän köyhyysrajan tuntumassa !
JK.Kyseisestä yhtiöstä jäi muistuttamaan esim. Ahlströmin tie....” ennen työväki väitti että nää pysyy tääl,koska raskasrauta ei siirry-mutta nyky-yhteiskunta on näyttänyt kaapin paikan ja osoittanut ,kyllä siirtyy-siirtyy jopa lopetuksienkautta uusiksi tonttimaiksi.
Hyvää Isänpäivää kaikille .
 
Kotkassa 10.11.2016
Mertsu JK. Merivirta
Kaupunginvaltuutettu (sitoutumaton-keskusta)
Karhulan kolmikulman poikii

 

ASUNNOTTOMUUS, VALTIONEUVOSTON AGENDALLE 18.10.2016

Suomessa neljä vuodenaikaa, talvi niistä vaikein. Asunnottomuus, monien asioiden suuri loppu tulema. Syrjäytyminen ja irtolaisuus yhteiskunnasta  on se pahin. Mutta se ,että saadaan asunnoton “kirjoille asumaan” voi mahdollistaa uuden elämän rakentamisen ja palauttaa elämän halun kun on “kattopään päällä ja lämmintä”. Mielestäni on oikein, että kunnissa asioista keskustellaan ja tehdään hyviä asioita jotta asunnottomuus ym. syrjäytyminen vähenisi, siksi meitä päättäjiä velvoittaa kaikkien kuntalaistemme edunvalvonta päätöksenteossa jne.
Toivon,että asunnottomista pidetään yhdenvertaisuuslain myötä yhtä hyvää huolta kuin pakolaisistakin, heillä kaikilla on ns. “turvaverkkorikki” näin ollen vaadin suorastaan, että valtioneuvosto kantaa vastuunsa kuntien kanssa ko. asiassa,sillä ihmisellä on oikeus asuntoon ja ruokaan ja mahdollisuus uuden alkuun.
 
Kotkassa 18.10.2016
 
Mertsu JK. Merivirta (sit.keskusta)
 
Kotkan kaupunginvaltuuston
&kaupungin hallituksen jäs.

 

Merivirta 9.10.2016

Kauppa-alusten lisäksi Suomenlahden itäkusti tarvitsee päivittäiseen liikennöintiin matkustajalaiva liikennettä, tällä tavoin voimme hellittää mm. rannikkokuntiemme talouskurimusta ja pönkittää työllisyyttä,hyödyntää talousalueemme yritysten monipuolista tarjontaa,kulttuurista puhumattakaan.
Lainaan tuoretta rajatutkimusta joka pitäisi merikaupungeissa (Kotka-Hamina) myös matkailun +kehitysyhtiö Cursorin huomioida !
Isot rahat pyörii risteilyalus liikenteessä, Helsinki “kuittasi”750 miljoonaa euroa viimevuonna.Mitä ilmeisemmin suurin osa summasta jäi todennäköisesti pääkaupunkiseudulle,siis vain reilun tunnin ajomatkan päähän Kotkasta. Meillä on satamien infra kunnossa,uskoisin että markkinointia ym. herättelyitä varustamoiden suuntaan pidettävä tiivisti,kuten mm. Pietariin tehdään .
Uskon vakaasti, entisenä merenkulkijana, että homma toimii,kunhan ei anneta apatialle valtaa merisatama kaupungissamme !
 
Kotkassa 9.10.2016
 
Mertsu JK. Merivirta
Kotkan kaupunginvaltuutettu (sit,keskusta)

 

Yhteiskuntasopimus ja turvallisuus 26.3.2016

Kansalta on kysytty mikä heitä eniten huolettaa? Kärjessä suurtyöttömyys ja hallitsematon maahanmuutto jne. Maanhallitus hieroo yhteiskuntasopimusta ja Sotea, sillä tyylillä, että aikaa ei juuri katseiltaan muuhun riitä ! Työttömyys ei laske, koska samaan aikaan wanhat yritykset jo vuosien ajan ovat siirtäneet tuotantonsa ulkomaille tai lopettaneet kokonaan, eikö elinkeino- ministeriö saa ulosliputuksia tukahdutettua “ tukemalla ns. valtion yrityspolitiikalla ,jotta firmat pysyisi täällä ja työnantajat”. Suomi tarvitsee nimenomaan hyviä työnantajia, jotta työttömyys pienenisi ja kilpailukyky kotimaassa ja viennin suhteen paranisi , usko tulevaisuuteen, kotimaisen työn ja kulutuksen kautta !

Samalla koko eduskuntalaitoksen tulisi ottaa kantaa yleiseen turvallisuuteen,maailmantilanteen terroristi vastaiseen toimintaan,purkamalla mm. poliisien 1000hengen vähennykset 2019 mennessä, nyt on jo, tärkeä liikkuvapoliisi lakkautettu sekä liian useita poliisiasemia ,kansalaisten tavoittamattomiin!!
Väkisin herää kysymys onko maanhallituksen säästöleikkaukset oikein ? Kun muissa vertailumaissa on kyseistä ammattikuntaa ja kalustoa lisätty rajusti !
Koulutus ja lisätäydennys vakansseissa on tehtävä kriisiajan ulkopuolella, ei sitten vasta, kun kriisit  (terrori)ovat keskuudessamme, näin ollen hallitsematon maahanmuutto läpi rajojemme, on osa sitä mitä mm. euroopassa tapahtuu ja tulee jatkossakin tapahtumaan, kukaan ei nykyaikana ole turvassa ei edes suomalaiset kotimaassa.
Onko hallitusedustajamme pahin uhka kansakunnan yleiselle turvallisuudelle, säästökikkailuillaan ! Olemme osa Eurooppaa “missä sattuu ja tapahtuu” !
 
Kotkassa 26.03.2016
 
Mertsu J.K. Merivirta
sitoutumaton Kotkan kaupunginvaltuutettu

 

4.1.2016 Sananvapautta ja tulevaisuutta suunnitteluun

Kävimme syksyllä, seutuvaltuuston kanssa tutustumassa Lappeenrantaan ja mm. Eksoteen. Samaisessa luentotilaisuudessa L:rannan kaupunginjohtaja esitteli organisaatio kaavioita ja “silmiinpistävä lautakunta joka siellä oli –oli, “tulevaisuuslautakunta”-,siis loistoidea ,sillä tulevaisuus rakennetaan tänään ,ei vasta tulevaisuudessa !
Näin sananvapauden teemavuotena (perustuslaki12§)on meillä oltava rohkeutta ilmaista päätöksentekijöinä kaikenkokoisia asioita, luotava kotiseutuumme uskoa tulevaisuudelle ja hyvää viestiä kansainvälisille investoreille, ym.toimijoille,unohtamatta,Suomensuurimmasta satamasta kiinnostuneille operaattoreille !
Muistutan ,vielä, että, Kotkankaupungilla on kaavoitusmonopoli ja “vartijana” toimii kaupunkisuunnittelulautakunta jäsenineen,kaupunkisuunnittelun ja maakäytön kapellimestarina toimii kaupunkisuunnittelujohtaja, onko nyt niin,että demokratian näkökulmasta katsoen on ehkä “putkinäkö tulossa”?- jos meillä olisi demokraattinen “tulevaisuuslautakunta” valittuna joka myös kuuntelisi kuntalaisiamme ns. herkällä korvalla, uskoisin että, mm. karhulan kanjonin kattaminen olisi lähempä kuin koskaan. Kantasatamaan tulee jos ,ja rahoittajat niin uskoo, kauppakeskittymä outlet...niin miksei? karhulan keskustaan, kanjonin päälle “vaikkapa ikea” ?
Virkamiehet ja päättäjät eri sektoreilla”-pysyvää on vain muutos”, toimitaan sen mukaan.
 
Kotkassa 4.1.2016
 
Mertsu J.K. Merivirta  (sit.keskustaryhmä)
Kotkan Kaupunginvaltuuston jäsen
Kotkan Kaupunginhallituksen jäsen
Seutuvaltuuston jäsen