Maahengen kirjat meiltä

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 5.jpg
Keskusta.fi / Kymenlaakso / Suomeksi / Me / Maahengen kirjat meiltä

Nyt voit ostaa meiltä Maahengen kirjoja

  Nyt sinulla on mahdollisuus ostaa ihania kirjoja piiritoimistosta Kouvolasta itsellesi tai lahjaksi. Myymme Haahengen kustantamia kirjoja ja alla on nykyinen valikoimamme. Kirjavalikoima tulee monipuolistumaan.
 
   

Koskettava ja riemukas kirja lehmästä. Emäntien ja isäntien omakohtaiset ja elämänmakuiset kertomukset pursuavat lämpöä, mutta myös kiperiä ja hupaisia tilanteita ja sattumuksia. Tarinat hersyttävät makean naurun ja välillä kirvoittavat silmäkulmaan kyynelen.

Kirjassa esiintyvät vanha turjake Liinapää, muutosagentti Leikuna, kesän lehmä Hertta ja monet muut kaiholla muistellut suuret lehmäpersoonat. Kansilehdillä voi tapailla lehmien nimiä, ja kutsuhuudotkin tulevat tutuiksi.

Kirjaan on poimittu herkkupaloja parin vuoden takaisesta Ei auta sano nauta -kirjoituskilpailusta. Mukaan valitut 26 tekstiä keskittyvät ihmisen ja lehmän suhteeseen hauskojen, yllättävien ja koskettavien tilanteiden ja tapahtumien kautta. Kertomuksia on lyhennetty ja tiivistetty, ja kunkin luvun alussa on lyhyt taustateksti tapahtumille.

Kansien sisälehdille poimitut lehmien nimet vuosikymmenten varrelta ovat kuin nimistön ”geenipankki”. Siihen sisältyvät tutut Mansikit ja Kaunikit, mutta myös erikoiset harvinaisuudet, vaikkapa Rautarouva, Refleksi ja Kananmunapää.

Hinta
24,50 euroa
   

Lämpimän vastaanoton saaneesta kirjasta ilmestyi jo toinen painos!

Kulkeeko emäntä yhä aitan polulla vai sauvakäveleekö kylätiellä? Emäntävoimaa! kertoo elävästi ja koskettavasti suomalaisen maaseudun naisen ja emännän vaiheista pientiloilta EU-Suomeen. Miten emännäksi on tultu ja tullaan? Millainen on emännän ja isännän suhde, entä vanhan ja nuoren emännän?

Kertojina ovat emännät itse, heidän tyttärensä ja tyttärentyttärensä. Jotkut ovat tilallaan sekä emäntiä että isäntiä. Monien edessä on ollut luopumisen aika. Moni nainen jatkaa esiäideiltä perityllä emäntäasenteella jossakin muussa ammatissa. Yhä löytyy kuitenkin myös naisia, jotka uskovat tulevaisuuteensa emäntinä.

Antologian tekstit on koottu vuonna 2008 järjestetyn MoniNainen emäntä -kirjoituskilpailun parhaimmistosta. Kaikkiaan Suomen maatalousmuseo Saran, Maaseudun Sivistysliiton ja Maaseudun tulevaisuus -lehden järjestämään kilpailuun lähetettiin 553 tekstiä – runoa ja proosaa, pakinoita ja draamaa.

Hinta 39,00 euroa
   

Suomenhevonen, länsisuomenkarja, kyytöt, lapinlehmät, suomenlampaat ja –vuohet, pohjolan mehiläinen, maatiaiskissa ja kotimaiset koirarodut ovat olleet vahvasti mukana meidän suomalaisten elämässä. Kirjassa esitellään sanoin ja kuvin kaikki suomalaiset maatiaisrodut, selvitetään niiden uhanalisuuta ja pohditaan tulevaisuuden säilytystyötä. Jokaisesta kotieläimestä on kerrottu niiden luonnetta ja käyttäytymistä kuvaavia tarinoita. Kirjassa kerrotaan kaikkein tärkeintä säilytystyötä tekevistä, maatiaisten kanssa arkielämää elävistä ihmisistä.

"Jos rakastat maalaismunia, vuohenmaitoa, lehmän lämmintä kuvetta, kanervahunajaa, kavionkopsetta soratiellä, koiran pentuja, kissankehräystä, lampaanvillaa, niittyjä ja lumihankia, tule mukaani maatiaisten matkassa Vuorelan punaiseen mökkiin, Valamon Luostarinmäelle ja pohjoiskarjalaisiin vaaramaisemiin!"
-Kirsti Hassinen-

Nelivärikuvitus.

Hinta 30,00 euroa
 

Tassunjälkiä sydämessä on koiraihmisten kirja. Se kertoo tarinoin ja hellyttävin kuvin siitä, miten monin tavoin nelijalkaiset ystävämme rikastuttavat elämäämme. Kirjan sivuilla on runsaasti tilaa tallentaa muistoja, ajatuksia ja kuvia omasta koiraystävästä. Kirja sinun koirastasi!

Akvarellikuvitus
Hinta 24,50 euroa
   

Kirjan runkona ovat suomalaista vuodenkiertoa myötäilevät reseptit, joka kuukaudelle oma runsas kokonaisuutensa. Mutta olennaisinta ovat kunkin lukijan omat ohjeet ja sovellukset, mikseivät tarinat ja muistelutkin: kaikenlaisille merkinnöille on kosolti tilaa. Kirjoita ylös juhlamenyyt ja vieraslistat, arjen niksit ja lempiruoat – lopputuloksena on oman perheen ruokaperinnettä tallentava arvoteos.

Reseptit on koonnut Riitta Mustonen, rehevä akvarellikuvitus on Riikka Juvosen.”Riikka Juvosen kuvitus on Keittopäiväkirjan erikoisin ratkaisu. Valokuvia ei ole ensinkään, vaan raaka-aineita esittelevä kuvitus on silmään hivelevää akvarellia.”
Laura Mäntynen, Helsingin Sanomat

”Keittopäiväkirja on uutuus, josta tulee käyttäjänsä käsissä uniikkikappale. Kaunis lahjakirja, jonka paikka on keittiössä.”
Tiina Mikkonen, Gloria

Nelivärikuvitus

Hinta 42,00 euroa
   

Riitta Mustosen Piparkakkukirjaan on koottu valikoima maailman ihanimpia piparireseptejä, joiden pohjalta syntyvät piparit niin jouluksi kuin muihin suuriin juhliin. Mukana on sekä pitokokkien parhaita, isoäidiltä perittyjä ja anopilta saatuja perinteisiä piparkakkuohjeita että modernien cookie-pipareiden reseptejä.

Mehevä kuvitus on taiteilija Riikka Juvosen käsialaa.

"Mukavan konstailematon ja käteen sopiva kirjanen. Riikka Juvosen persoonallinen kuvitus luo siihen iloisen joulun hengen." (Eeva)

"Riikka Juvosen kuvitus saa piparkakut piirroksinakin tuoksumaan kirjasen sivuilla." (Eeva Salonen, Helsingin Sanomat)
Julkaisuvuosi: 2005

108 sivua, 135 mm x 210 mm, sidottu, nelivärikuvitus
Hinta 20,00 euroa
 

Maaseudun tulevaisuus

Maaseutu on ollut sodan jälkeisenä aikana kasvattaja-Suomi, työvoiman tuottaja kasvaville kaupungeille. Alkutuotannosta on vapautettu puoli miljoonaa ihmistä muiden toimialojen käyttöön, talouden monipuolistumisen ja kansakunnan aineellisen hyvinvoinnin kasvun siemeniksi.

Mutta mihin maaseutua tarvitaan tulevaisuudessa? Mihin yhteiskunta tarvitsee maaseutua ja mihin maaseutu yhteiskuntaa? Muuttuuko maaseutu kansakunnan työvoimalähteestä kansakunnan hyvinvointilähteeksi? Miten tähän uuteen rooliin päästään kiinni? Millaisia eväitä yrittäjyys ja liiketoimintanäkökulma voivat antaa tälle tielle? Millaisilla rukkasilla maaseudun uutta tulevaisuutta rakennetaan?

Näiden kysymysten äärellä piehtaroivat kirjan kirjoittajat Tuomas Kuhmonen ja Hannu Niittykangas Jyväskylän yliopistosta. Molemmat ovat pitkän linjan maaseutututkijoita, jotka ovat tehneet yhdessä ja erikseen pitkälti toista sataa tutkimusta aihepiiristä. Tuomas Kuhmonen on toiminut tutkimustyön ohella lukuisissa asiantuntijatehtävissä kotimaassa ja ulkomailla ja hankkinut kokemusta liki 30 eri ammatista. Kuhmonen on pitkään etsinyt Lopullista Totuutta maaseudusta, liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä eri kanavien ja kokemusten kautta. Hannu Niittykangas on toiminut professorina Kuopion ja Jyväskylän yliopistoissa ja pohtinut erityisesti yrittäjyyden ilmenemistä erilaisissa toimintaympäristöissä. Viime aikoina Niittykangas on syventynyt yrittäjän oppimiseen, tapayrittäjyyteen ja yrittäjyyden Syvimmän Olemuksen selvittämiseen.

Kirja on ajattelun käsikirja. Sitä ei ole kirjoitettu reseptiksi kaikkiin vaivoihin, vaan maaseudun ihmisten, yrittäjien ja kehittäjien sekä maaseudusta muuten kiinnostuneiden itsehoitotuotteeksi, ajattelun tukikepiksi, oikeiden kysymysten herättäjäksi.
 Hinta
28,50
euroa