Mietaan matkassa

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 5.jpg

Mietaan matkassa menoa ja meininkiäSäkylän Harjunreitistöllä vietettiin liikunnallista iltapäivää ke  Juha Miedon johdolla viime lauantaina.  Osallistujia oli mm. Eurasta, Köyliöstä, Vampulasta ja Säkylästä.  Retkeilypäivän toteutuksesta vastasivat Satakunnan  Keskustanaiset.

Ennen reitistölle menoa hiihtajalegenda Juha Mieto kertoi liikunnan  merkityksestä terveen elämän peruspilarina. – Jaan vuorokauden kolmeen 8 tunnin jaksoon:  ensimmäinen on työnteolle, toinen on nukkumiselle ja kolmas  on ns. luppoaikaa, josta osa pitää omistaa liikunnalle, Mietaa muistuttaa. Hän korostaa myös  nukkumiosion tärkeyttä etenkin lapsiperheissä. Hän on  
havainnut, että monella lapsella on univajetta, mikä johtuu liian myöhäisestä nukkumaanmenoajasta.  - Pienten lasten ja koululaisten olisi mentävä vuoteeseen illalla jo paljon ennen YLE:n pääuutislähetystä,  Mieto  huomauttaa kansanläheisesti.
Juha Mieto pitää luontoliikunnasta. – Tykkään liikkua luonnossa, siellä ihminen rauhoittuu. Mutta myös metsätyöt ovat mieluisia, hän  kertoo ja huomauttaa jokavuotisesta halonhakkuustaan.

Retkeilypäivän ohjelmaan kuului myös liikuntaneuvoja Tarja Mäen opastus sauvakävelyn saloihin. -Juha on nyt täällä ilman suksia,  mutta oikeaoppiset sauvat hänellä on mukana, Tarja Mäki huomautti. Hän opasti  sauvattomia retkeilijöitä niin  sauvojen hankinnassa kuin  sauvakävelyn tekniikassakin.

Ennen reitistölle menoa Toimintaloma Oy:n johtaja Esa Lähteenmäki esitteli reitistöä ja Toimintaloman toimintaa. Harjunreitistö  sijaitsee keskeisellä osalla Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun ja Virttaankankaan alueella. Reitistö on rakennettu kuntien ja EU:n myöntämin varoin ja siihen kuuluu useita eri pituisia reittejä, jotka on varustettu selkein  opastein, laavuin sekä puucein ja puuhuonein. Reitistön suosio on kasvussa. Yhä useampi etelä-suomalainen  luontoliikunnan ystävä suuntaa retkensä Alasatakuntaan.

Juha Mieto valitsi ohjelmaan reitin Myllylähteelle.  Siellä vietettiin kahvihetki ja ihasteltiin runsasta sienisatoa.  Moni  
retkeilijä poimi herkkutatteja kotiin vietäviksi.

Onnistunutta liikuntapäivää täydensi lisäksi sateeton  ja syksyisen  lämmin sää.
- Kuinka sellaasen saittekin, Juha Mieto huikkaisi suunnatessaan  autonsa kohti Kurikkaa.