369

Sakari Tuomisto

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue, Järvenpää
sosiaalipolitiikan asiantuntija, ekonomi, 30

Koulutukseltani olen ekonomi ja työssäni sosiaalipolitiikan asiantuntija. Teen töitä nuorten ja opiskelijoiden hyvinvoinnin ja elämässä pärjäämisen edistämiseksi. Koen sen merkitykselliseksi työksi.

Perhe on minulle korvaamaton. Siihen kuuluvat vaimo ja kaksi pientä poikaa. Arkeani vietän siis isän roolissa. Koetan olla kärsivällinen, turvallinen ja reilu opas elämäni tärkeimmille ihmisille. Niin kuin jokainen isä tahtoo tehdä.

Olemme vaimoni kanssa kotoisin Pohjanmaalta. Uskallan katsoa ihmistä silmiin ja olla rehellinen. Ehkä se on arvokas ominaisuus myös vaaleissa.

Minulle on tärkeää ymmärtää muita ihmisiä - oppia tilanteista, vaikeuksista ja onnen aihiesta, joita he kohtaavat. Siten kehittyy itsekin ihmisenä ja näkee asioiden eri puolia paremmin. Sitä on ihmisenä kasvu.

Vaikuttamistyön ja päätöksenteon noudatan periaatetta: Omista asioista on huolehdittava tunnollisesti, mutta yhteisistä asioista vielä paremmin.

Vaaliteemat

Ymmärrystä perheille

Puhun perheiden lähipalveluiden, kuten neuvolan, kouluterveydenhuollon ja oppilashuollon, kotiavun ja vanhempien tarvitsemien palveluiden puolesta. Kun apua tarvitaan, sitä pitää olla saatavilla. Perheiden ja lasten hyvinvointi ja jaksaminen ovat vakuutuksia tulevaisuuden varalle.

Nuorten mielenterveyspalvelut kuntoon

Nuorten mielenterveyden tilanne on äitynyt kriisiksi. Kaksi asiaa pitää saada kuntoon: matalan kynnyksen avun pyytäminen ja katkeamattomat hoitoketjut, jotta nuori pääsee siihen palveluun, mitä tarvitsee.

Rehellisyyttä suoraan silmiin katsoen

Hyvinvointialueilla pitää pystyä tekemään taloudellisesti vastuullisia ja tulevaisuudesta vastuuta kantavia päätöksieä. Kaikki päätökset eivät tule olemaan helppoja. Lupaan, että en kierrä vastuuta, vältä katsetta tai anna väärää vakuutusta. Haasteet ja äänestäjät on kohdattava suoraselkäisesti silmästä silmään.