306

Tuire Aikio

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, Kerava
opinto-ohjaaja, erityisopettaja, 46

Olen Tuire Aikio, 46-vuotias perheenäiti, opinto-ohjaaja, erityisopettaja. Olen Keravan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunnan varsinainen jäsen. Olen työskennellyt opetusalalla reilut kaksikymmentä vuotta toisen asteen ammatillisella kentällä, perusopetuksen lisäopetuksessa ja vapaan sivistystyön parissa.
Vantaan kaupungilla aloitin työni vuonna 2000 pajaohjaajana kymppiluokalla ja siitä siirryin sitten lisäopetuksen lehtoriksi, jona toimin vuoteen 2007 asti. Vantaalta siirryin syksyllä 2007 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymään, Keudaan opettajaksi ja vuosien myötä olen toiminut erityisopetuksen lehtorina, erityisopetuksesta vastaavana opettajana, ammatillisena opettajana, toimipisteen opinto-ohjaajana ja tällä hetkellä toimin Keravalla Keudan Hakeutumispalveluiden tiimiesimiehenä ja opinto-ohjaajana. Olen ottanut erilaisia haasteita ja kehittämistehtäviä vastaan työssäni ja olen onnistunut niissä sekä onnistuneesti saattanut niitä maaliin. Se missä tehtävissä milloinkin olen ollut, olen työtäni tehnyt sata lasissa.
Asun Keravan keskustassa perheeni kanssa. Luonteeltani olen avoin, helposti lähestyttävä, rehellinen, määrätietoinen ja kannan vastuuni siitä mitä teen.

Vaaliteemat

Hyvällä yhteistyöllä

Hyvinvointialueella täytyy tehdä hyvää, suunnitelmallista ja sitoutunutta yhteistyötä toiminta-alueemme lähipalveluidemme turvaamiseksi jatkossa kaikenikäisille, niin neuvolasta alkaen ikäihmisten palveluihin saakka.

Koulu- ja oppilaitos hyvinvointi

Oppilas- ja opiskelijahuolto pidettävä lähellä koulujen ja oppilaitosten arkea, näin tarjoamme mahdollisimman matalalla kynnyksellä pääsyn näihin palveluihin. Tällä tuetaan lasten, nuorten, perheiden ja kouluyhteisön hyvinvointia, ennakoivasti parhaalla mahdollisella tavalla.

Nuorten palvelut turvattava

On turvattava Ohjaamoiden ja nuorisotyön keskinäinen yhteistyö. On huomioitava ja huolehdittava, että nuorisotyö, etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta, sekä työllisyyspalvelut ja Ohjaamot, ovat myös reitti, jonka kautta nuoret päätyvät sosiaali- ja terveyspalveluiden piiriin. Yhteistyö kuntien ja hyvinvointialueiden välillä ratkaisee paljon.