92

Vesa Kallio

Kaakkois-Suomen vaalipiiri, Mikkeli
maa- ja metsätaloustieteiden maisteri, 56

Etupäässä eteläsavolainen, neljännes Kymenlaaksosta, loput Kangasniemeltä. Taustaa viljelijänä, torikauppiaana, tutkijana ja toiminnanjohtajana. Kokemusta asumisesta synnyinpitäjän lisäksi niin Mikkelissä, Savonlinnassa kuin Helsingissä.

Ihmisten kohtaamisia jokaisessa Etelä-Savon kunnassa ja myös isossa osaa koko Kaakkois-Suomea. Koulutusta kaikilta asteilta päätyen lyhyeen akateemiseen uraan, mutta kumiteräsaappaat ovat kulkeneet aina matkassa mukana.

Asioiden hoitaminen kiinnostaa, yhteisten asioiden, taajamamerkin molemmin puolin. Yksi ihminen tekee yhdet jäljet, yhdessä teemme polun. Nykyistä paremman.

Vaaliteemat

Aluepolitiikka

Keskittämispolitiikasta Itä- ja Kaakkois-Suomen elinvoiman turvaavaan aluepolitiikkaan – kaikilla politiikan osa-alueilla. Elinkeinoja on edistettävä taajamamerkin molemmin puolin ja toimialaan katsomatta – matkailusta koneyrittämiseen. Julkisten palveluiden pitää mahdollis­taa asuminen, perheen perustaminen, opiskelu ja toimeentulo siellä, missä tuntee olevansa kotonaan. Liikennepolitiikan painopiste alempaan tieverkkoon ja kiinteään laajakaistaan – ihmisten, tuotteiden ja tiedon liikkuminen taattava.

Maa- ja metsätalous sekä maanomistus

Maatalouden tehtävä on tuottaa ruokaa ja antaa viljelijälle toimeentulo sekä syy olla ylpeä tekemästään arvokkaasta työstä. Päätösvalta on pidettävä Suomessa – metsien monipuolinen käyttö ja maanomistajien asema turvattava. Ruokavalio ei ole joko-tai vaan sekä-että, kotieläintuotteita ja kasvisruokavaliota ei tule asettaa vastakkain – kotimainen ruoka on paras valinta.

Huoltovarmuus

Ruokaa on oltava varaa tuottaa ja ruokaa on oltava varaa ostaa – elintarvikeketju saatava tasapainoon. Maa- ja metsätalous sitovat luonnonmukaisesti hiiltä – kannattavan ja kestävän tuotannon toimintaedellytykset turvattava myös tuleville sukupolville.