75

Susanna Junttila

Lapin vaalipiiri, Rovaniemi
johtaja, YTM, 38

Olen 37-vuotias perheenäiti ja Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Olen syntynyt Keminmaassa ja asunut Kemissä koko nuoruuteni. Rovaniemelle muutin vuonna 2005, kun aloitin opinnot Lapin yliopistossa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden ja kasvatustieteen maisteri ja minulla on luokanopettajan ja yhteiskuntaopin aineenopettajan pätevyys. Olen työskennellyt aiemmin eduskunnassa ja Euroopan parlamentissa avustajana sekä opettajan työssä. Opintojeni ohella työskentelin muutamia vuosia Prisman kassalla.

Poliittista kokemusta minulla on yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Toimin viidettä kautta kuntapolitiikassa. Aiemmin olen toiminut kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana, kaupunginhallituksen jäsenenä sekä lautakuntatyössä. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana olen toiminut nyt kaksi vuotta. Kunnallisten luottamustehtävien lisäksi olen Lapin liiton hallituksen jäsen.

Vapaa-aikanani harrastan uintia, lenkkeilyä, mökkeilyä, kalastamista ja vaeltamista.

Vaaliteemat

Aluepolitiikkaan tarvitaan kunnianpalautus!

Suomi voi hyvin ja menestymme vain, jos sen jokainen alue voi hyvin. Maan joka kolkassa on oltava yhtäläiset mahdollisuudet opiskeluun, elinkeinojen harjoittamiseen, työn tekemiseen ja perheen perustamiseen. Teiden, väylien ja tietoliikenneyhteyksien on oltava kunnossa ja palveluiden saatavuudesta on huolehdittava. Aluepolitiikalla on myös puolustusstrateginen näkökulma. Jokaisen kotiseudussa on mahdollisuuksia.

Lappilaiset elämäntavat ovat puolustamisen arvoisia

Me lappilaiset osaamme viljellä ja varjella. Tiedämme, miten metsiä hoidetaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Luonnosta on huolehdittava niin, että se on tuleville sukupolville aiempaa paremmassa kunnossa. Lappilaisten leipä on pieninä palasina maa- ja metsätaloudessa, matkailussa, malmissa, metsästyksessä, kalastuksessa ja pienyrittäjyydessä. Arvostetaan tätä työtä ruoan ja energian omavaraisuuden turvaamisessa!

Valoisampi tulevaisuus lapsillemme

Suomessa on tällä hetkellä paljon köyhiä lapsiperheitä, syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ja työttömiä. Tutkimukset osoittavat, että peruskoulumme ei toimi, opettajat uupuvat, perheillä on suuria haasteita, syntyvyys on laskenut ja osa nuorista voi erittäin huonosti. Koulutus on jokaisen ihmisen ja koko Suomen tärkein pääoma.
Huolenpito ja välittäminen lähimmäisistämme elämänkulun eri vaiheissa kertovat ihmisyydestä ja sivistyksestä.