Olen teologian maisteri ja Ylivieskan seurakunnan kirkkoherra. Perheeseeni kuuluu puoliso sekä neljä aikuista lasta kumppaneineen ja yksi lapsenlapsi.
Oman viranhoidon ohella olen hoitanut myös yhteisiä tehtäviä, mm. kirkolliskokousedustajana, kirkkohallituksen täysistunnon jäsenenä, Suomen kirkon pappisliiton ja Kirkon akateemiset AKI:n puheenjohtajana. Kaikki nämä tehtävät ovat tuoneet mukanaan laajan yhteistyöverkoston ja tukeneet johtajaksi kasvamista.
Neljän vuoden lähetystyökokemus Angolassa värittää identiteettiäni. Ajattelen, että elämä sotaa käyvässä maassa ja vieraassa kulttuurissa on osaltaan kasvattanut erilaisuuden hyväksymiseen ja muuttuvien tilanteiden aiheuttaman stressin sietämiseen.
Seuraan aktiivisesti maailman menoa ja yhteiskunnallista keskustelua. Pidän kuntourheilusta ja hyvän ruoan laittamisesta. Vapaa-ajallani mielelläni luen ja matkustelen. Oman perheen kanssa vietetty aika on minulle tärkeää.
Kampanjani slogan on Toivon Suomi. Toivon Suomessa jokaisella riittää toivoa tulevaan. Tässä ajassa liian moni jää yksin tai ei saa tarvitsemaansa hoivaa. Yhteiskunnan on tuettava kehitystä, jossa jokaisella on merkityksellinen paikka tulevaisuudessa.
On tärkeää, että myös tulevilla sukupolvilla riittää toivoa tulevaan.
Tänä aikana kaipaamme erityisesti rauhaa ja turvaa. Suomessa on oltava turvallista niin rajoilla, kodeissa, kaduilla, kouluissa kuin työpaikoilla. Turvallisuuden takaaminen kansalaisille on valtion ydintehtäviä.
Turva syntyy myös arjen asioista, kuten riittävästä toimeentulosta. Toivon lisäksi työ tuo turvaa. Tahdon olla rakentamassa sellaista Suomea, jossa yrittäjän kannattaa investoida ja alueellisen elinkeinorakenteen tarpeet tunnistetaan.
Tarvitsemme koulukuurin. Päättäjien tehtävä on varmistaa koulutuksen riittävät resurssit, jotta ammattitaitoiset opettajamme saavat keskittyä olennaiseen. Perusasioiden hallitseminen on varmistettava ja samalla huolehdittava, että opetus vastaa tulevaisuuden tarpeita.
Perhepolitiikka on myös koulutuspolitiikkaa. Kun perheissä voidaan hyvin, myös lasten ja nuorten on helpompaa keskittyä kouluun.