12

Pirkko Mattila

Oulun vaalipiiri, Muhos
FM, sairaanhoitaja, 59

Olen 58 -vuotias perheenäiti ja sairaanhoitaja Muhokselta. Toimin tällä hetkellä politiikassa mm. aluevaltuustossa ja sen turvallisuuslautakunnassa puheenjohtajana. Vapaa-aikana liikun paljon koirani kanssa metsässä, suunnistamisestakin pidän. Pohjoisen puolella. maakuntien äänellä.

Vaaliteemat

Pohjoisen puolella, maakuntien äänillä.

Pohjoismainen hyvinvointimalli on turvannut Suomen peruspalvelut. Itsenäisyyden alun köyhästä valtiosta on tullut hyvinvoiva maa. Maakuntien ominaispiirteet ovat hyödyttäneet aluetalouksien kautta koko kansantalouttamme. Suomi on osa länttä ja EU:n jäsen, mutta kaikessa ei tarvitse olla EU:n mallioppilas. EU:n tulee olla suurissa asioissa suuri ja pienissä pieni. Mikä on luvattu päättää kansallisella tasolla, kuten metsäpolitiikka, tulee myös jäsenvaltioille säilyä koskemattomana. Tarvitsemme hyvät kulkuyhteydet maan sisällä ja muuhun maailmaan toimivaa kauppaa varten.

Kokonaisturvallisuus

Turvallinen koko Suomi. Kokonaisturvallisuus on muutakin kuin viranomaisen työtä - se lähtee perheistä ja toimivista peruspalveluista. Ulkopolitiikka on osa turvallisuutta ja puolustuspolitiikkaa, tärkeää on tietenkin riittävä varautuminen niin sotilaallisiin kuin siviilikriiseihin. Koko maan asuttuna pitäminen on osa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Koulumyönteinen Suomi

Vaikka maa oli köyhä, kansakoulut perustettiin ja aloitettiin maksuttomat kouluruokailut. Peruskoulu on tuonut taatusti väestöllistä ja alueellista tasa-arvoa. Kaikissa maakunnissa tulee olla yliopisto jatkossakin.