39

Janne Riitakorpi

Pirkanmaan vaalipiiri, Tampere
YTM, kansanedustajan avustaja, 29

Olen 28-vuotias yhteiskuntatieteiden
maisteri Tampereelta.

Aikaansaava uudistaja ja yhteistyökykyinen joukkuepelaaja.

Töissä eduskunnassa asiantuntijana ja kansanedustajan
avustajana.

Yhteiskunnallisten asioiden lisäksi liikunta ja urheilu ovat
lähellä sydäntäni.

Vaaliteemat

Itsenäinen ja vapaa Suomi

Lisää panostuksia ulkoiseen ja sisäiseen turvallisuuteen. Suomesta aktiivinen NATO-maa. Lisämäärärahoja puolustukseen. Huoltovarmuus keskiöön. Kotimainen ruuantuotanto on elintärkeää. Poliisien määrää lisättävä ja ennaltaehkäisevään työhön varattava resursseja. Jengirikollisuus kuriin!

Vakaa talous ja perusasiat keskiöön

Hyvinvointivaltio on pelastettava. Vastakkainasettelun aika on ohitse. Nyt on tultava yhteen peruskysymysten äärelle. Nykytasoinen hyvinvointi on mahdollista vain, mikäli yhä useampi suomalainen tekee työtä. Ikääntyvä Suomi tarvitsee työelämään osaajia myös ulkomailta.

Hyvän talouden pohjaksi tarvitaan kestävää kasvua. Verotus ja lainsäädäntö yrityksiä ja investointeja kannustavaksi. Julkisen talouden hyvä hoito on myös kriisinkestävyyttä. Velkaantuminen on kyettävä katkaisemaan heti, kun ajat palaavat kohti normaalia.
Sosiaali- ja työttömyysturvaa tulee kehittää osallistavaan ja kannustavaan suuntaan. Kannustinloukut pois!

Hyvinvointi on hyvän elämän perusta

Meidän on puututtava kahteen vasta hiljattain pahentuneeseen kansansairauteemme: mielenterveysongelmiin sekä liikkumattomuuteen. Kummankin kustannukset ovat miljardiluokkaa vuosittain.
Kuntoon on saatava niin ehkäisevät toimet, matalan kynnyksen palvelut kuin itse sairauksien hoito. Vastaavasti työuria saadaan pidennettyä panostamalla ihmisten liikkumiseen, josta on tehtävä Suomen seuraava kansallinen suurhanke.