100

Joonas Immonen

Satakunnan vaalipiiri, Huittinen
yhteiskuntatieteiden ylioppilas, 23

Olen Joonas Immonen, 22-vuotias valtio-opin ja kansainvälisen politiikan opiskelija ja reserviupseeri. Toimin Huittisten kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana ja Satakunnan Keskustan aluevaltuustoryhmän puheenjohtajana. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa kahden keskustalaisen ministerin esikunnissa Helsingissä.

Pyrin eduskuntaan, koska Suomi ja Satakunta tarvitsevat tekijöitä. Tekoja tarvitaan koulutuksen, maanpuolustuksen, energia- ja ruokaturvan, sekä hyvinvoinnin parissa. Tulevissa vaaleissa määritellään Suomen suunta kokonaisturvallisuuden, hyvinvoinnin ja huoltovarmuuden osalta. Haluan olla edistämässä näitä asioita eduskunnassa - valituksi tultuani olisin yksi nuorimmista kansanedustajista koskaan Suomessa. Siihen olen valmis!

Vaaliteemat

Koulutus

Koulutus on alueellinen supervoima. Nuoret voivat jäädä Satakuntaan opiskelemaan ja yrittäjät saavat osaavaa työvoimaa, jos koulutusta riittää. Satakunta tarvitsee oman yliopiston ja lisää koulutusvastuita korkeakoulutukseen. Ammatillisen- ja lukiokoulutuksen resurssit ovat turvattava Satakunnassa ja ympäri Suomen. Luokkahuoneisiin tulee saada rauha.

Maanpuolustus

Suomen mahdollinen NATO-jäsenyys nostaa Satakunnan maanpuolustusmaakuntana erityiselle jalustalle. Tiet ja raiteet tulee saada kuntoon ja kahden varuskunnan toimintaedellytykset pitää turvata. Suomen puolustukseen tulee panostaa jatkossakin.

Ruoka- ja energiaturva

Tuottajat kantavat liian suuren riskin tuottaen samalla maailman puhtainta ruokaa. Kannattavuuskriisi tulee nostaa koko ruokaketjun ratkaistavien asioiden kärkeen. Metsät eivät kuulu EU:lle. Suomi tulee saada energiaomavaraiseksi ja dieselin käyttövoimavero tulee poistaa.