119

Markku Rossi

Savo-Karjalan vaalipiiri, Kuopio
Maakuntaneuvos, 67

Olen 66-vuotias maakuntaneuvos ja toiminut yhteensä kuusi kautta kansanedustajana. Viime eduskuntavaaleissa en asettunut ehdokkaaksi - nyt koen velvollisuudekseni lähteä pelastamaan Suomea. https://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Rossi

Eduskunnassa olen työskennellyt mm. liikennevaliokunnassa, lakivaliokunnassa, perustuslakivaliokunnassa sekä valtiovarainvaliokunnassa, jossa olin sekä liikennejaoston että kunta- ja terveysjaoston ryhmävastaava. Olen osallistunut myös Pohjoismaiden neuvoston ja sen sosiaalivaliokunnan sekä ETYJ:n parlamentaaristen kokousten toimintaan.

Aiempia tehtäviäni ovat olleet Koululaisjärjestöjen keskusliiton pääsihteeriys ja Koulusanomat-lehden päätoimittajuus Helsingissä. Olen ollut myös yrittäjä ja K-maatalouskeskuskauppias Suonenjoella sekä Paikallisradio Oikea Aseman toimittaja, tuottaja ja päätoimittaja Kuopiossa yhteensä liki kymmenen vuoden ajan.

Minut valittiin vuoden 1976 kunnallisvaaleissa Suomen nuorimpana Suonenjoen mansikkakaupungin kaupunginvaltuustoon ja sitten vuonna 2000 kalakukkokaupunki Kuopion kaupunginvaltuustoon, jossa olen toiminut kuusi vuotta kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ja neljä vuotta I varapuheenjohtajana. Olen toiminut myös Pohjois-Savon liiton hallituksen ja Maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) puheenjohtajana kolme kautta eli 12 vuotta yhteensä.

Aluepelastuksen puolelta olen saanut kokemusta toimittuani muutaman vuoden Pohjois-Savon Pelastusalan Liiton puheenjohtajana.

Nyt olen Kuopion kaupunginvaltuuston keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin (KYS) hallituksen kymmenen vuotta kestänyt puheenjohtajuus päättyi hyvinvointialueen alkamisen myötä. Työt jatkuvat nyt Pohjois-Savon hyvintointialueen valtuuston jäsenenä ja hallituksen II varapuheenjohtajana.

Kotini on kulkenut Suonenjoen Tyyrinmäeltä Kuopion keskustan ja Puijonlaakson jälkeen Kurkiharjuun Kallaveden itäpuolelle yhdessä puolisoni Matti Kaarlejärven kanssa entisen Kuopion maalaiskunnan alueelle kaksikerroksiseen hirsitaloon, jonka kiinteistön nimi on Pisara (ent. Haihatus). Katso 2,5 min video: Kulttuurikoti Haihatus tuotiin aurinkoenergialla nykypäivään.
https://vare.fi/aurinkopaneelit/kulttuurikoti-haihatus-aurinkoenergialla-nykypaivaan/

Onneksi toimintatarmoa riittää. Siksi olenkin tarjoamassa osaamistani ja erittäin monipuolista kokemustani jälleen isänmaan palvelukseen alkavalle vaalikaudelle!

Vaaliteemat

Turvallisuus ja omavaraisuus on varmistettava

Turvallisuus - niin sotilaallinen kuin arjen turvallisuus ovat meille kaikille asioita, joiden pitää olla kunnossa.

Uskottavan maanpuolustuksen tukena toimii vapaa-ehtoinen maanpuolustustyö - sitä pitää tukea ja samalla edistää jo nytkin korkealla olevaa maanpuolustustahtoa.

Ruokaa on saatava pöytään ja lämpöä sekä sähköä koteihin ja yrityksiin - nämä ovat kansallisia kysymyksiä, joissa ei ole tinkimisen sijaa!

Maatalous, elintarviketalous ja energian tuotanto ovat tärkeimpiä huoltovarmuutemme peruspilareita. Kunnia ja kiitos käytännön toimijoille, maanviljelijöille ja alan työntekijöille!

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut kuntoon

Hyvinvointialueiden perustamisen myötä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen hallinolliset raja-aidat poistuvat. Nyt on aika varmistaa sujuvat palvelut niin lääkärille pääsyssä kuin hoitopolkujen toimivuudessa.
Ambulanssin ja paloauton pitää saapua tarvittaessa mahdollisimman nopeasti turvaamaan kansalaisten elämää.

Valtion rahoituksessa on eduskunnalla petrattavaa - uutta hyvinvointialueiden verotusoikeutta ei tule hyväksyä. Se saattaisi eri maakunnat lopullisesti eriarvoiseen asemaan.

Koulutusta, työtä ja yrittäjyyttä!

Osaamisen lisääminen panostamalla koulutukseen, tutkimukseen ja työllisyysasteen nostaminen 80 prosentiin sekä yrittäjyyden edistäminen ovat ykkösasioita niin suomalaisten kuin maamme pärjäämisen kannalta.