Siirry sisältöön

Keskustan aluepäättäjien koulutus lauantaina 28.10.2023 Siilinjärvellä
Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela

Näinä aikoina tarvitsemme tiedon jakamista ja toinen toistemme tukemista sekä hyvien käytäntöjen jakamista. Järjestämme aluepäättäjien yhteisen valtakunnallisen koulutuspäivän lauantaina 28.10. Siilinjärvellä Kylpylähotelli Kunnonpaikassa.

Päivän aikana käymme läpi puolueen tavoitteita ja ehdotuksia. Kuulemme rahoituksen perusteista sekä STM:n suunnitelmista palvelujen uudistamiseksi. Hyviä kokemuksia erilaisilta alueilta saadaan päättäjäpaneelissa. Saamme myös eväitä tulevaisuuden vaihtoehtojen rakentamiseen. Tutustu päivän ohjelmaan täällä (LIITE)

Nyt kannattaa käyttää aluevaltuustojen ryhmärahaa kouluttautumiseen ja uusien eväiden hankkimiseen arkiseen puurtamiseenne. Olemme varanneet kauempaa tuleville majoitusta perjantain ja lauantain väliseksi yöksi. Aloitamme perjantaina yhteisellä päivällisellä. Lauantaiaamuna majoittujat ehtivät käyttää hyväkseen kylpylän palveluja.

Lauantain koulutuspäivä maksaa tarjoiluineen 100 €. Perjantaina saapuville hinta on 150 € (ilman majoitusta). Jokainen varaa majoituksen suoraan hotellista (010 208 7276 tai myynti@kunnonpaikka.com ) ja maksaa sen sinne.

Ilmoittautumiset tehdään oheisen lomakkeen kautta. (LINKKI) Merkitkää laskutusosoitteeksi oma hyvinvointialueenne, niin laitamme laskut ryhmänä ja vältämme turhaa työtä. Majoitusten ja ruokailujen vuoksi ilmoittautumiset pyydetään tekemään viimeistään 17.10.

Älä jää miettimään, vaan ilmoittaudu mukaan saman tien! Tule mukaan saamaan oppia, kokemuksia ja vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta.

Lisätietoja voit kysyä puoluetoimistolta (helena.pakarinen@keskusta.fi)

Ilmoittautumaan tästä ›

Ohjelma

(muutosvarauksin)

Perjantai 27.10.

klo 19 Yöpyjille yhteinen päivällinen hotellilla

Lauantai 28.10.

klo 9 Ilmoittautuminen ja tulokahvi

klo 10 Tervetuloa! Koulutuspäivän tavoitteet ja esittäytyminen
poliittinen asiantuntija Helena Pakarinen

10.15 Lähipalvelujen turvaaminen Keskustan politiikan keskiössä
Ajatuksia hyvinvointialueen rahoituksesta
varapuheenjohtaja Markus Lohi

11.15 Miten me laitamme uudistusta toimeen – paneelikeskustelu sopeuttamisen toteuttamisesta eri alueilla
Keskustelussa mukana aluehallituksen puheenjohtajat Riitta Raatikainen Pohjois-Savon hyvinvointialueelta ja Heikki Laukkanen Etelä-Savon hyvinvointialueelta sekä aluehallituksen varapuheenjohtaja Juha Korkeaoja, Satakunnan hyvinvointialueelta (etäyhteydellä)

Keskustelun johdattajana on aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula Keski-Suomen hyvinvointialueelta

12.30 Lounas

13.30 Palvelureformi – mitä ministeriössä on suunnitteilla?
johtaja Andreas Blanco Sequeiros, sosiaali- ja terveysministeriö (etäyhteydellä)

14.30 Iltapäiväkahvi

15.00 Hoidammeko ihmisiä oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa– miten Suomi pärjää kansainvälisessä vertailussa
professori Pekka Puska  (etäyhteydellä)

16.00 Kuka asioista päättää? – Hallinnon ja päätöksentekoprosessin kehittäminen kansanvallan suuntaan
tulevaisuuslautakunnan puheenjohtaja Antti Ollikainen, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

16.45 Yhdessä eteenpäin – toisiltamme oppien ja toisiamme tukien

17.00 Hyvää kotimatkaa!

NYTKIS ry.  – hyvinvointialueiden naispäättäjien etätapaaminen

Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry. järjestää hyvinvointialueiden naispäättäjien etätapaamisen keskiviikkona 1.11.2023 kello 17.30-19.30 Teams-yhteydellä.

Tilaisuuden pääteemana on naisiin kohdistuva väkivalta hyvinvointialueilla. Aiheesta alustaa VT Marjo Rantala, joka työskentelee Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa asiantuntijana naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja perheväkivaltaan liittyvissä kysymyksissä.

Suomessa joka kolmas nainen on kokenut väkivaltaa nykyisen tai entisen kumppaninsa taholta. Sosiaali- ja terveyspalveluja järjestäessään hyvinvointialueet toimeenpanevat samalla kansainvälisiä velvoitteitaan naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan torjumiseksi.

Alustuksen lisäksi NYTKIS ry. haluaa kuulla ajatuksia yhteisen verkoston toiminnasta ja toiveista tulevien vuosien tapaamisten teemoista, sillä tapaamisen tarkoituksena on käynnistää vuosittaiset verkostotapaamiset vaihtuvalla asiantuntijateemalla.

Ilmoittaudu NYTKIS-tapaamiseen tästä ›

 Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry on poliittiset naisjärjestöt, Naisasialiitto Unionin, Naisjärjestöjen keskusliiton sekä Sukupuolen tutkimuksen seuran kokoava kattojärjestö ja yhteistyöfoorumi. Suomen Keskustanaiset on NYTKIS ry:n jäsenjärjestö.

EtusivuKeskustan aluepäättäjien koulutusta