Kokeile Kepua

Olen ihmetellyt pitkään keskustan huonoa itsetuntoa. Media ja oppositio haastavat ja kritisoivat keskustaa, ja oma väkemme lähtee mukaan.

Milloin opimme luottamaan itseemme, puoluejohtoomme, kansanedustajiimme ja ministereihimme?

Viime hallituskaudella politiikkaa moitittiin liian oikeistolaiseksi, ja siitä saimme maksaa kalliin hinnan, kun puolue koki karvaan vaalitappion.

Monet toimet olivat välttämättömiä, mutta jäsenistömme ei hyväksynyt linjaa.

Kuin ihmeen kaupalla vaalitappion jälkeen keskusta lähti hallitukseen, kun sai kymmenen kynnyskysymystään hallitusohjelmaan.

Nyt politiikkaa moititaan liian vasemmistolaiseksi.

USKON, että keskustan mukanaolo hallituksessa on äärettömän tärkeää, jotta voimme huolehtia aluepolitiikasta, arjen asioista ja ihmisten oikeudenmukaisesta kohtelusta.

Koronakriisin alkaessa keskustan ministerit toimivat määrätietoisesti taudin leviämisen ehkäisemisessä. Koronan vaikutuksia niin taloudessa kuin ihmisissä tullaan kantamaan pitkään.

Hallitusohjelmaan tulee varmasti muutoksia syksyn neuvotteluissa, koska on tavoitteita, jotka eivät toteudu vallitsevan tilanteen vuoksi. Näissäkin neuvotteluissa keskustan täytyy pitää pintansa.

MITENsaamme keskustan viestin läpi mediassa? Miten saamme luottamuksen takaisin?

Ensimmäinen asia on varmasti, että meidän täytyy luottaa tekemiseemme. Me kaikki voimme vaikuttaa viestin jakamiseen mediassa, meidän täytyy puhaltaa yhteen hiileen.

Muut puolueet median avustuksella yrittävät johtaa puoluettamme ja vaikuttaa linjaamme.

Keskusta on kansanliike, johon sopii monenlaisia ajatuksia. Tiukan paikan tullen meidän on opittava tukemaan toisiamme eikä kääntämään selkää.

Meidän täytyy tehdä työtä puolueemme puolesta tunteja säästelemättä. Heilummeko liikaa gallupien mukaan? Gallupit eivät äänestä, todellinen kannatus punnitaan vaaleissa.

KOKEILE KEPUA -kuntavaalikierroksella todistettiin jälleen kerran todeksi se, että keskusta kiinnostaa edelleen. Tapahtumat keräsivät paljon ihmisiä kuuntelemaan, ja he toivat kentän syviä tuntoja puolueen tietoon.

Ihmiset nauttivat silminnähden kohtaamisista ja puolueen sanomasta. Ja kuuluisa kenttäkoneistomme toimi erittäin hyvin tilaisuuksien järjestelyissä.

Toivottavasti saimme tästä itsekin voimaa ja uskoa tehdä työtä puolueemme puolesta, ja rohkaisemme ihmisiä kokeilemaan kepua ja toivottamaan tervetulleiksi kotiin heidät, jotka sieltä lähtivät.

Sari Palmu
Kirjoittaja on keskustanaisten varapuheenjohtaja.
(Julkaistu Suomenmaan puheenvuoro)