Yhdessä töihin

Viikonlopun puoluekokouksen jälkeen tuli kaipuu omille juurilleni. Ajelin jo aamusta kesällä tyhjäksi jääneeseen mummolaan lämmittämään koleaksi jäähtynyttä pirtin uunia.

Aikani houkuteltuani, sain aikaan hyvän vedon ja lämpimän uunin ja pirtin.

PUOLUEENI keskusta on nyt samassa tilassa kuin tuo jäähtynyt mummolan uuni. Veto puolueella ja puolueeseen ei ole nyt erityisen hyvä.

Me olemme viikonlopun aikana valinneet puoluejohdon, jolle tarjoan uuninlämmittäjän roolia. Pidetään yhdessä huoli, että veto on hyvä ja aatteen loimussa riittää tilaa ja lämpöä kaikille.

Otamme vastaan Annika-puheenjohtajan tarjouksen tulla tekemään keskustalaista kansaliikettä, jossa erilaisista näkemyksistä riippumatta jokaisella on hyvä olla.

Tehdään yhdessä sellaista liikettä, jossa jokainen tuntee voivansa vaikuttaa ja jossa jokainen tulee hyväksytyksi omana itsenään. Jätetään taakse kuppikunnat ja tehdään työtä yhtenä joukkueena.

KOKOUKSEN järjestelyt onnistuivat hyvin. Tästä iso kiitos puoluetoimiston ja piiritoimistojen väelle ja kaikille talkoolaisille. Keskustalainen ääni kuului ja kuva näkyi eri alueiden kokouksista.

Tulevissa kokouksissa voidaan ottaa seuraavia digiloikkia. Ei ole enää tätä päivää, että menettelytapavaliokunnan jäsenet laskevat kohotettuja Jaa- ja Ei -lappuja pitkin yötä, vaan tekniikka on otettava avuksi äänestyksissäkin.

Tuleviin kokouksiin on syytä muuttaa myös käsiteltävien asioiden järjestys.
Tässä puoluekokouksessa suurin osa kokousedustajista jätti kokouksen kesken henkilövalintojen jälkeen. Toki nyt oli linjoilla myöhään illalla enemmän ihmisiä kuin usein aikaisemmissa kokouksissa sunnuntaiaamuisin.

JATKOSSA puoluekokous on aikataulutettava niin, että ensin päätetään niin ohjelmat, linjaukset, aloitevastaukset kuin kannanototkin ja vasta sen jälkeen valitaan henkilöt toteuttamaan tehtyjä linjauksia.

Meni sitten asiakeskusteluissa ja äänestyksessä yöhän tai seuraavaan päivään, ne on tehtävä ennen henkilövalintoja.

Kuntavaalit ovat meidän joukkueen seuraava todellinen mittaus. Olethan jo tehnyt omasta työlistastasi ensimmäisen työn ja täyttänyt ehdokassuostumuksen?

Onnea matkaan puoluejohto. Nyt ryhdytään töihin.

Kirjoittaja on keskustanaisten puheenjohtaja
(Julkaistu Suomenmaan puheenvuoro)