Keskustanaisten puheenjohtaja Sari Palmu: Perhevapaauudistus on lasten voitto

Tänään julkistettu tasa-arvoinen perhevapaauudistus on voitto valinnanvapaudelle ja ennen kaikkea lapsille. Uudistus sisältää useita Keskustanaisten esittämiä keskeisiä tavoitteita. Perhevapaauudistus ei ole työllisyysteko, vaan perhevapaauudistuksen tekeminen lasten ja perheiden tarpeista lähtien on arvovalinta.

– Päätökset perhevapaista tehdään jatkossakin keittiön pöydän ääressä vanhempien kesken, iloitsee Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja Sari Palmu.

Uudistuksessa isien rooli vahvistuu ilman, että äitien mahdollisuuksia vapaisiin rajoitetaan ja ansiosidonnaiset vapaat pitänevät pikkulapsiperheillä.

– Olemme tyytyväisiä, että Kokoomuksen tavoite taaperoiden kotihoidontuen lakkauttamisesta, saatikka leikkaamisesta ei toteudu.

Palmun mukaan perhevapaauudistus on myös hyvää jatkoa Keskustan toteuttamalle päivähoitomaksujen alentamiselle, jota Keskusta on toteuttanut myös edellisellä hallituskaudella.

– Perhevapaauudistus on vahva näyttö siitä, miten Keskusta on perheiden asialla hyvin tuloksin, muistuttaa Sari Palmu.

Lue seuraavaksi

11.10.2021 / Avain-blogi
Opettajat ovat juhlapäivänsä ansainneet. Maailman opettajien päivän tarkoituksena on nostaa opettajat parrasvaloihin. Opettajat tarvitsevat tukea työlleen muulloinkin kuin juhlapäivänä. Liian usein puhumme tulevaisuudesta huolien ja murheiden kautta. Maailma muuttuu koko ajan, ja tietotulva ahdistaa lapsia ja nuoria. Uutta ja erilaista tietoa on saatavilla koko ajan, olemme hakoteillä. Mihin tietoon uskoa? Opettajien tehtävänä on jakaa tietoa ja kehittää sitä. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on luoda lapsiin ja nuoriin tulevaisuuden uskoa. Opettajien ja lasten vanhempien vuorovaikutus ja yhteydenpito on tärkeää kaikille osapuolille, mutta roolijako on muistettava. Peruskasvatus on vanhempien tehtävä, ja opettajan työ rakentuu perustalle, joka luodaan kodeissa. Hämärtyneet vastuujaot näkyvät valitettavasti usein siinä, että opettaja kuormittuu vaatimuksista, joita hänelle ei edes pidä esittää. Vastuullinen vanhemmuus tukee oppimista. Suomen Keskustanaiset kiittää maailman opettajia. Olette yhteiskunnan kantavia voimia, joilla on kehityksen avaimet käsissään. Tiedämme, että työnne on raskasta tässä alati muuttuvassa maailmassa. Haasteet kasvavat ja työmäärä lisääntyy. Työssä pitää olla riittävät resurssit, joiden puitteissa työtä voi toteuttaa. Luokkakoot eivät saa nousta kohtuuttomiksi ja apua arjen haasteisiin tulee olla saatavissa. Opettajat luovat ja rakentavat tulevaisuutta. Opettajilla on kehityksen avaimet käsissään. Kiitos siitä työstä, jonka teette yhteiskuntamme hyväksi. Suomen Keskustanaisten hallitus kokoontui Maailman opettajien päivänä 5.10.2021.
7.10.2021 / Kannanotot
Elsi Katainen ehdolle Naisjärjestöjen Keskusliiton johtoon
Suomen Keskustanaiset on asettanut Euroopan parlamentin jäsen Elsi Kataisen ehdolle Naisjärjestöjen Keskusliiton seuraavaksi puheenjohtajaksi.
4.10.2021 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaKannanototKeskustanaisten puheenjohtaja Sari Palmu: Perhevapaauudistus on lasten voitto