Lapin Keskustanaiset: Lähiruoka lähemmäs lautasta

Talven kuluessa pohdimme päiväkodeissa, kouluissa ja ikäihmisten palvelutaloissa tarjottavaa ruokaa, sen alkuperää ja laatua. Onko lähiruoka oikeasti saavuttamattomissa, onko se liian kallista vai mitä?

Perinteisesti ruokaa ostettiin paikallisilta toimijoita, läheltä. Lähiruokaa suosiva Sodankylän ruokapalvelukeskus on saanut jopa valtakunnallista huomiota. Lähellä tuotettu ruoka, vihannekset, perunat, leipä, kalat ja lihat ovat koululaisten ruokalistalla. Pitäisikö muidenkin pohjoisten kuntien ja hankintaketjujen ottaa tästä esimerkkiä ja tukea paikallisia lähiruoan tuottajia. Näin toimimalla tuemme paikallista maaseutuelinkeinoa ja pienyrittäjyyttä, tämä on varsinkin näin korona aikaan äärimmäisen tärkeää.

Mikähän mahtaa olla Rovaniemen ruokapalvelukeskuksen päivittäisen ruuan kotimaisuusaste? Mistä raaka-aineet tulevat? Me keskustanaiset haluamme, että lapsille ja ikäihmisille tarjotaan jatkossa laadukasta, terveellistä ja puhdasta kotimaista ruokaa. Tämä ei varmasti ole mahdottomuus. Ravinto on iso osa ihmisen hyvinvointia, ja eivätkö kuntalaiset ansaitse parasta ravintoa mitä on tarjota?

Krista Heikkinen, Rovaniemen keskustanaiset
Diana Hiukka-Laari, Rovaniemen keskustanaiset
Raija Kivilahti, Lapin keskustanaiset

EtusivuAjankohtaistaKannanototLapin Keskustanaiset: Lähiruoka lähemmäs lautasta