Varsinais-Suomen Keskustanaiset: Pidetään huolta viljelijöistä ja hoitajista – varautumisemme ja huoltovarmuutemme kulmakivistä

Varsinais-Suomen Keskustanaisten vuosikokous on huolissaan Suomen huoltovarmuudesta, ruoan riittävyydestä ja varautumisesta. Ukrainassa käytävä sota on vaikeuttanut maailman ruokamarkkinoiden tilannetta, ruoan hinta on nousussa ja hinta oletettavasti nousee entisestään ruoan tuotantokustannusten kasvaessa.

Varsinais-Suomen Keskustanaisten mielestä tässä tilanteessa on huolehdittava siitä, että viljelijät eivät joudu maksumiehiksi tuotantokustannusten nousulle. Jotta turvaamme omavaraisuuden kaikenlaisten kriisien sattuessa, meidän on huolehdittava siitä, että tuottajat saavat kohtuullisen korvauksen työstään, pärjäävät ja voivat hyvin.

Tämä vaatiikin vastuullisuutta koko ruokaketjulta.

VARSINAIS-SUOMEN KESKUSTANAISETkantaa huolta myös tulevaisuuden viljelijöistä. Ruokaa tarvitsee jokainen aina, emmekä saa ajaa viljelijöitä sellaiseen ahdinkoon, ettei tulevaisuudessa löydy enää tuottajia.

Toinen ala, jonka tulevaisuus näyttää epävarmalta, on hoitoala. Varsinais-Suomen Keskustanaiset kantaa huolta siitä, onko meillä tulevaisuudessa tekijöitä hoitoalallekaan ikääntyvässä, entistä enemmän hoitajia tarvitsevassa Suomessa.

On pidettävä huolta siitä, että hoitotyöstä saa kohtuullisen korvauksen, alaa uudistetaan ja kehitetään niin, että hoitajat voivat paremmin, johtamiskulttuuri on parempaa ja heillä on suuremmat mahdollisuudet vaikuttaa työnkuvaansa. Hoitoala ansaitsee myös merkittävästi nykyistä suurempaa arvostusta. Hoitoalan ongelmia ei ratkaistakaan pelkillä palkankorotuksilla, vaan uudistusta tarvitaan.

VARSINAIS-SUOMEN KESKUSTANAISET pitää tärkeänä myös, että paitsi kansakunta on varautunut kriiseihin niin puolustuksen, ruokahuollon kuin sosiaali- ja terveydenhuollonkin keinoin, on tärkeää, että myös jokainen meistä on varautunut. On tärkeää, että jokainen, myös ne, jotka eivät ole käyneet asepalvelusta, tietävät miten toimia kriisissä. Siksi esimerkiksi naisten vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa ja koulutusta on syytä pitää arvossa ja kehittää.

Keskustanaisten Varsinais-Suomen piiri

EtusivuAjankohtaistaKannanototVarsinais-Suomen Keskustanaiset: Pidetään huolta viljelijöistä ja hoitajista – varautumisemme ja huoltovarmuutemme kulmakivistä