Anttila vaatii uskonnonopetuksen ja suomalaisen elämänmuodon säilyttämistä: “Onko Opetushallituksella ja -ministeriöllä pallo hukassa?“

– Keskustan tehtävä on huolehtia suomalaisen elämänmuodon säilymisestä. Siihen kuuluu myös oikeus saada oman uskontonsa opetusta koulussa ja käydä rippikoulu.

Näin painotti ministeri, emeritakansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila Satakunnan Keskustanaisten 70-vuotisjuhlassa.

Hän huomautti, että suomalaisista nuorista 20 prosentilla on mielenterveysongelmia.

– Tämä on todella vakava asia. Kotien ja perheiden arkea pitää pystyä ruuhkavuosina paremmin tukemaan, jotta perheet selviytyvät lasten ja nuorten kasvattamisesta. Tässä itsekkyyden arvojen yhteiskunnassa tarvitaan lähimmäisen rakkautta ja yhteisvastuuta, jota juuri kirkon sanoma korostaa, Anttila sanoi.

Maahanmuuttajien ja muiden vähemmistöjen uskonnonopetus pitää hänen mukaansa ratkaista puuttumatta suomalaisten enemmistön uskonnonopetukseen.

– Vähemmistöjen oikeudet pitää turvata, mutta sitä ei voi tehdä poistamalla tai rajoittamalla valtaväestön oikeuksia. Arvojen murrosta ja itsekkyyttä ruokkii myös identiteettipolitiikka, jossa ihmiset ryhmittyvät – eivät aatteiden ja arvojen mukaan – vaan jonkin heitä yhdistävän asian ympärillä.

ANTTILA KATSOO, että jo viime vaalikaudella koululaitoksen piirissä alkanut keskustelu koulujen joulujuhlien sisällöistä hämmensi niin lapsia, lasten vanhempia kuin opetuksen henkilökuntaakin.

– Mistä on tullut tämä suomalaiselle elämänmuodolle vieras suhtautuminen uskonnonopetukseen? Onko Opetushallituksella ja ministeriöllä ”pallo hukassa”, kun ohjeet ovat sekavia, ylireagoivia ja suomalaisen elämän tavan vastaisia? Anttila ihmetteli.

Myös ihmisen sukupuoleen liittyvä keskustelu on Anttilan mukaan jopa vahingoittamassa herkässä iässä olevia lapsia ja nuoria.

– Rakkaat keskustanaiset tässä on meille työsarkaa. Meidän tehtävä on puolustaa suomalaista elämänmuotoa, meidän perusarvojamme.

EtusivuAjankohtaistaUutisetAnttila vaatii uskonnonopetuksen ja suomalaisen elämänmuodon säilyttämistä: “Onko Opetushallituksella ja -ministeriöllä pallo hukassa?“