Elsi Katainen ehdolle Naisjärjestöjen Keskusliiton johtoon

Suomen Keskustanaiset on asettanut Euroopan Parlamentin jäsen Elsi Kataisen ehdolle Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaksi.

– Keskeisin haaste yhteiskunnassamme on edelleen perhe- ja työelämän yhteensovittaminen. Perhevapaajärjestelmää on joustavoitettava perheiden monimuotoisuus huomioiden ja valinnanvapautta kunnioittaen. Työelämän tulisi joustaa kaikissa elämänvaiheissa oli kysymys sitten lapsiperheistä tai vaikkapa tilanteesta, jossa omaishoitaja tarvitsee lyhennettyä tai liukuvaa työaikaa, linjaa Katainen.

Tasa-arvoasiat ovat myös Euroopan Parlamentin työpöydällä. Parhaillaan Euroopan Parlamentissa neuvotellaan kokonaisuudesta, jolla tavoitellaan palkkatasa-arvoa ja selittämättömien palkkaerojen vähentämistä.

– Esitys tähtää säätelyyn, jolla palkkatiedot olisivat avoimia ja sitä edellytettäisiin aikanaan myös jäsenmailta. Olen iloinen, että saan olla mukana myös Euroopan tason keskusteluissa edistämässä yhdenvertaisuuden kysymyksiä laaja-alaisesti. Suomi voi edistyksellisenä tasa-arvomaana näyttää esimerkkiä muille, mutta myös me voimme oppia muilta.

Syyskuussa julkaistun kouluterveyskyselyn tulokset puolestaan koskevat sekä tyttöjä ja poikia.

– Syrjäytyneisyys ja mielenterveysongelmat koskevat yhteiskunnassamme kaikenikäisiä miehiä ja naisia, mutta erityistä huolta nostaa lasten ja nuorten pahoinvointi. Kouluterveyskyselyn mukaan joka kolmas yläasteella, lukiossa tai ammattioppilaitoksessa opiskeleva tyttö on kokenut ahdistuneisuutta. Pojat ja nuoret miehet ovat useimmiten vaarassa syrjäytyä. Resursseja oikein ajoitettuun ennalta ehkäisevään työhön tarvitaan lisää, jotta ongelmat eivät kertaannu työelämään siirryttäessä.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ja Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja Sari Palmu iloitsevat Kataisen ehdokkuudesta.

– Elsi Katainen on pitkän linjan poliittinen vaikuttaja, jolla on vahva ote arkeen. Kokemus kotimaan ja Euroopan päätöksenteosta sekä vuodet Keskustan naisjärjestön johdossa ovat tuoneet hänelle laaja-alaista näköalaa. Elsi on aina naisten puolella, koko Suomessa, sanoo Saarikko.

– Elsistä saamme aikaansaavan, vetovoimaisen ja laajat yhteistyöverkot omaavan puheenjohtajan Naisjärjestöjen Keskusliitolle, lisää Palmu.

Naisjärjestöjen Keskusliiton uusi puheenjohtaja valitaan liiton vuosikokouksessa 15.11.2021.

 

Lue seuraavaksi

11.10.2021 / Avain-blogi
Opettajat ovat juhlapäivänsä ansainneet. Maailman opettajien päivän tarkoituksena on nostaa opettajat parrasvaloihin. Opettajat tarvitsevat tukea työlleen muulloinkin kuin juhlapäivänä. Liian usein puhumme tulevaisuudesta huolien ja murheiden kautta. Maailma muuttuu koko ajan, ja tietotulva ahdistaa lapsia ja nuoria. Uutta ja erilaista tietoa on saatavilla koko ajan, olemme hakoteillä. Mihin tietoon uskoa? Opettajien tehtävänä on jakaa tietoa ja kehittää sitä. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on luoda lapsiin ja nuoriin tulevaisuuden uskoa. Opettajien ja lasten vanhempien vuorovaikutus ja yhteydenpito on tärkeää kaikille osapuolille, mutta roolijako on muistettava. Peruskasvatus on vanhempien tehtävä, ja opettajan työ rakentuu perustalle, joka luodaan kodeissa. Hämärtyneet vastuujaot näkyvät valitettavasti usein siinä, että opettaja kuormittuu vaatimuksista, joita hänelle ei edes pidä esittää. Vastuullinen vanhemmuus tukee oppimista. Suomen Keskustanaiset kiittää maailman opettajia. Olette yhteiskunnan kantavia voimia, joilla on kehityksen avaimet käsissään. Tiedämme, että työnne on raskasta tässä alati muuttuvassa maailmassa. Haasteet kasvavat ja työmäärä lisääntyy. Työssä pitää olla riittävät resurssit, joiden puitteissa työtä voi toteuttaa. Luokkakoot eivät saa nousta kohtuuttomiksi ja apua arjen haasteisiin tulee olla saatavissa. Opettajat luovat ja rakentavat tulevaisuutta. Opettajilla on kehityksen avaimet käsissään. Kiitos siitä työstä, jonka teette yhteiskuntamme hyväksi. Suomen Keskustanaisten hallitus kokoontui Maailman opettajien päivänä 5.10.2021.
7.10.2021 / Kannanotot
EtusivuAjankohtaistaUutisetElsi Katainen ehdolle Naisjärjestöjen Keskusliiton johtoon