Suomen Keskustanaiset ry: Poliisin palvelut turvattava hajauttamalla

Hajautettu Suomi on kriisinkestävä ja huoltovarma. Kun kaikkia toimintoja ja ihmisiä ei ole keskitetty samaan paikkaan, terrori-iskut, pandemiat ja luonnonkatastrofit eivät saa koskaan koko maata polvilleen.

Suomen Keskustanaiset näkee, että keskittämispolitiikan myötä valtion virastot on sijoitettu suuriin kaupunkeihin. Valtion tehtävä on edelleen huolehtia siitä, että julkinen hallinto tarjoaa ihmisille hyvät palvelut ja toimintaedellytykset. Julkisen hallinnon on oltava ketterä ja joustava, jotta ihmisten tarpeisiin voidaan reagoida nopeasti.

Julkisen hallinnon digitalisaatio, sääntelyn sujuvoittaminen sekä kustannustehokas julkisten tilojen yhteiskäyttö, tilojen rakentaminen ja kunnossapito ovat osa-alueita, joissa voidaan edelleen parantaa tuottavuutta. Näille tulisi asettaa uusia konkreettisia tavoitteita, jotta verovarat käytetään mahdollisimman viisaasti.

Suomen Keskustanaiset esittää, että poliisin toimitiloja hajautetaan maakuntiin.
Poliisiorganisaatio on kamppaillut pitkään taloudellisten haasteiden kanssa. Maakunnissa toimitilat ovat edullisempia, eivätkä siten kuluta poliisien saamasta rahoituksesta valtaosaa. Hajauttamalla pystytään turvaamaan poliisin kenttätyö, läsnäolo kaikkialla Suomessa sekä kohtuullistamaan vasteaikoja.

Henkilöstön määrän lisääminen poliisissa lisää myös työntekijöiden hyvinvointia. Poliisin tehtävien hoitamisen turvaaminen luo yhteiskuntaamme vakautta ja hyvinvointia.

EtusivuAjankohtaistaUutisetSuomen Keskustanaiset ry: Poliisin palvelut turvattava hajauttamalla