548

Johanna Tikanmäki

Espoo, Olari
diplomi-insinööri, FRMS Manager, 38

Olen 38-vuotias diplomi-insinööri ja lentoturvallisuuden ammattilainen. Työskentelen lentoyhtiössä erityisesti lentoturvallisuusanalytiikan ja operatiivisen riskienhallinnan parissa. Perheeseeni kuuluu puoliso ja 1-vuotias lapsi. Asumme huolettomasti kerrostalossa Kuitinmäessä, Olarissa.

Espoon päätöksenteossa minulla on kokemusta kuluneelta valtuustokaudelta kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston varajäsenyydestä. Aiemmin olen toiminut kaksi vaalikautta 2009-2017 teknisen lautakunnan jäsenenä ja vajaan vuoden 2016-17 kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsenenä. Keskustan valtuustoryhmän sihteerin tehtävää olen hoitanut vuodesta 2009. Espoon kunnallispolitiikka alkaakin olla minulle jo varsin laajasti tuttua; erityisesti teknisen ja ympäristötoimen toimialan osalta.

Aiemmin olen toiminut mm. silloisen Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan edustajistossa sekä HOAS:n valtuuskunnassa. Suomen Keskustassa olen saanut vaikuttaa kaikilla tasoilla paikallisyhdistyksistä aina puoluehallitukseen asti.

Espoossa olen ehtinyt asua Olarin lisäksi lyhyet pätkät Leppävaarassa, Kilossa sekä tietenkin muutamia vuosia Espoon tilastokummajaisessa ja aina yhtä rakkaassa Teekkarikylässä Otaniemessä. Erityisesti luottamustehtävieni kautta myös muiden Espoon alueiden vahvuudet, haasteet ja muut erityispiirteet ovat tulleet tutuiksi.

Vapaa-aikanani harrastan paitsi kunnallispolitiikkaa myös hyvää ruokaa, lapsen kanssa touhuamista, liikuntaa mahdollisuuksien mukaan sekä lukemista, jos aikaa jää.

Vaaliteemat

Harkintaa

Minä uskon vanhanaikaisesti asioihin ja eri näkökulmiin perehtymiseen, vaihtoehtojen punnitsemiseen ja huolelliseen harkintaan. Haluan mieluummin tehdä viisaita päätöksiä kaupunkilaisten parhaaksi kuin voittaa ilmaherruuden somessa. Toimiessani teknisen lautakunnan jäsenenä virkamiehet joskus viittasivat “eräiden jäsenten lähes täydelliseen perehtymiseen käsiteltäviin asioihin”.

Lupaan jatkaa harkitsevaa päätöksentekoa ja vaihtoehtojen huolellista punnintaa.

Kokemusta

Tunnen valmiiksi Espoon kaupungin, päätöksentekoprosessin sekä toimintatavat. Olen vuosien mittaan nähnyt tehokkaita ja tehottomia tapoja vaikuttaa kaupungin toimintaan ja päätöksentekoon. Tiedän, ettei demokraattisessa järjestelmässä tehdä vallankumousta päivässä tai edes vuodessa, mutta tiedän myös, että pitkäjänteisellä ja systemaattisella työllä saa aikaan muutoksia.

Lupaan käyttää taitojani ja tietojani espoolaisten, myös sinun, asuinympäristön ja lähipalvelujen hyväksi.

Kohtuutta

Olen pitkäjänteisesti tehnyt työtä sen puolesta, että Espoon kaupungin päätöksenteossa pysyy tolkku ja kohtuus mukana. Parhaita käytäntöjä meiltä ja muualta seulomalla ja kehittämällä on mahdollista saada enemmän aikaan samalla rahalla. Investointien täytyy palvella kaupungin palveluita ja tavallisia kuntalaisia pitkäjänteisesti ja kustannustehokkaasti koko hankkeen elinkaaren ajan.

Lupaan jatkaa kohtuuden edistämistä.