Olen keskustanvihreä kaupunkilainen ja kahden pikkulapsen äiti Espoon Latokaskesta. Kesään asti olen perhevapaalla työstäni eduskunta-avustajana. Koulutukseni on valtiotieteiden maisteri Eurooppa-politiikassa.
Harrastan suunnistusta, kaikenlaista liikuntaa ja kirjojen lukemista klassikoista hömppäromaaneihin. Rentoudun ulkoilemalla lasten kanssa ja katsomalla TV:stä asunto- ja remontointiohjelmia.
Politiikassa minulle tärkeitä asioita ovat luonto, kestävä kehitys, liikunta, tasa-arvo, koulutus, kansainvälisyys, lähipalvelut ja perheystävällinen yhteiskunta.
Olen eteenpäinkatsova optimisti. Haluan keskustella asukkaiden kanssa, keskittyä ratkaisuihin riitelyn sijaan ja tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen.
Kokemukseni Espoon kaupunkipolitiikassa ja työni kansanedustajan ja ministerin avustajana ovat opettaneet pärjäämään politiikassa ja antaneet verkostoja. Kokeneen kilpaurheilijan luonteella toimin sinnikkäästi tavoitteideni eteen.
Viime kuntavaaleissa sain ensikertalaisena yli 400 ääntä ja pääsin Espoossa varavaltuutetuksi ja kaupunkisuunnittelulautakuntaan. Niissä hommissa olen oppinut paljon neljässä vuodessa.
Sinä äänestäjänä päätät, saanko jatkaa espoolaisten perheiden, luonnon ja lähipalveluiden puolustajana. Intoa riittää.
Unelmieni Espoo on lapsiystävällinen, ihmisen kokoinen, liikunnallinen ja luonnonläheinen. Nettisivuiltani sarasaramaki.fi voit lukea lisää vaaliteemoistani, ja miten hoitaisin Espoon taloutta kestävästi.
Kouluissa ja päiväkodeissa on pienet ryhmäkoot, riittävästi pätevää henkilökuntaa ja terveet tilat. Koulu- ja päiväkotirakentaminen ja -korjaukset priorisoidaan investoinneissa. Päivähoitopaikan saa läheltä kotia ympäri vuoden. Asukaspuistot, avoimet kerhot ja koululaisten iltapäivätoiminta turvataan. Kotihoidon tuen Espoo-lisä säilytetään ja laajennetaan perheille, joiden isosisarukset ovat varhaiskasvatuksessa. Perheille on tarjolla matalan kynnyksen tukea perheneuvolassa ja kotipalveluissa.
Kaikkea ei pidä keskittää isoihin keskuksiin. Espoossa tarvitaan myös lähikirjastoja ja -neuvoloita sekä pieniä lähikouluja ja ryhmäperhepäiväkoteja. Asukkaita kuunnellaan paremmin kaupunkisuunnittelussa. Pientalotontteja tulee tarjolle paljon nykyistä enemmän. Koko Espoota kehitetään, ei vain radanvarsia. Joukkoliikenteessä parannetaan Espoon sisäisiä yhteyksiä ja palautetaan suoria bussilinjoja, koska pelkkä liityntäliikenne ei riitä.
Lähiluonto säästetään kaavoituksessa joka puolella Espoota. Luontohelmet, kuten Espoon keskuspuisto, rantaraitti, Nuuksio ja järvet, turvataan ja niistä huolehditaan. Lähiliikuntapaikat laitetaan kuntoon aina ulkopunttiksista uimahalleihin. Pyörätieverkostoa kehitetään.