554

Tommi Virtanen

Espoo, Matinkylä
opettaja, 54

Olen Espoolainen kemian, fysiikan ja matematiikan opettaja. Opetan Karakallion koulussa. Olen myös Espoossa kemian ja fysiikan kehittäjäopettaja.

Olen myös oppikirjailija. Olen kirjoittanut kemian oppikirjasarjaa yläkouluille.
Oppikirjaprojekti jatkuu edelleen.

Olen tullut politiikkaan vasta viime kesänä, jolloin päätin, että haluan olla vaikuttamassa varsinkin koulutukseen, nuoriin ja opettajiin liittyviin asioihin.

Varsinkin koronan jälkeen, opetukseen pitää lisätä panostuksia entisestään.
Opettajien hyvinvoinnista on myös pidettävä parempaa huolta. Nyt opettaja ovat melko väsyneitä vaikean koronajakson jälkeen. Myös opettajien työn on tullut entistä vaativammaksi ja työtaakko lisääntynyt monenlaisten uusien velvotteiden takia.

Nuorissa on Suomen tulevaisuus. Panostakaamme koulutukseen ja nuoriin eli samalla Suomen tulevaisuuteen menestymiselle.

Vaaliteemat

Koulutus, nuoret ja opettajat

Koulutukseen ja koulutuspolkuihin on panostettava. Koronan tuomaa oppimisvajetta ei pidä lisätä minkäänlaisilla leikkauksilla, vaan opetukseen on panostettava entisestään.

Opettajien hyvinvointi on myös nostettava tärkeäksi asiaksi. Oppilaatkaan eivät voi hyvin koulussa, jossa opettajien työtaakka on liian suuri.

Varsinkin syrjäytymisen ehkäisyys ja vähentämiseen on panostettava selvemmillä menetelmille. Varsinkin poikien syrjäytyminen ja sen vähentäminen on hyvin lähellä sydäntäni.

Espoota on kehitettävä kuntalaisten ehdoilla

Kuntalaisia on kuunneltava ja palveluja kehitettävä heidän ehdoilla Espoossa.

Lisärakentamiselle ja kaavoittamiselle pitää laittaa jarrut päälle.
Nyt pitää ensin saada Espoolaisten palvelut ja infra kuntoon.

Kun Espooseen muuttaa koko ajan lisää ihmisiä, on valtava tarve rakentaa esim. kouluja. Vanhatkin koulut ovat runsaassa korjaamistarpeessa.

Lastensuojelu on jo nyt aivan liian kovalla koetuksella Espoossa.

Vanhustenpalvelu ei toimi. Emme tarvitse nyt lisää asukkaita Espooseen.

Ei tekosaarelle ja yritysten poisajamiselle Espoosta

Espoossa on lähdetty aivan väärälle tielle. Esimerkiksi metro-investointi ei paranna merkittävästi julkista liikennettä Espoossa. Hintalappu oli aivan liian kova. Nyt johtavat puolueet rakentavat vain lisää asuntoja, mutta palvelut eivät pysy perässä.

Tämän lisäksi Espoon rannikolle on suunniteltu tekosaari. Ajatus on täysin absurdi. Suomessa ja Espoossa aivan riittävästi tilaa rakentaa myös rannoille.

Kiviruukin asemakaavamuutos ei ole myös järkiratkaisu.