11

Marjukka Lamminpää

Hämeenlinna
eläkeläinen, filosofian maisteri, 65

Olen luokanopettaja Hämeenlinnan Iittalasta.
FM, Tre pääaineena englanninkieli. Kielitaito: englanti, ruotsi, saksa. Eläkkeellä Iittalan yhtenäiskoulusta toista vuotta. 2011-2013 olin koulumme vastaava yhteyshenkilö EU:n ympäristöaiheisessa Comenius-projektissa 8 eri maan kouluissa.

-toiminut Kalvolan OAY:n sihteerinä, nykyään Kalvolan kirkkokuoron puh. joht.

Vuosina 2004-2007 olin Kalvolan kunnanvaltuustossa. Tavoitteena silloin välittää erityisesti kouluasioita päättäjille. Kalvolan rakennuslautakunta 2004-
Kalvolan kunnanhallituksen edustajana Hämeenlinnan kansanterveystyön kl:ssa 2004-.

Harrastukset: Kuvataide, kuorolaulu, sukututkimus

Perhe: Aviomies Rak. ins, rakennusvalvoja. Kaksi aikuista tytärtä, tohtoriksi opiskeleva ja kuopus, ratkaisukeskeinen toimintaterspeutti. Yksi lapsenlapsi, 3v.

Vaaliteemat

Hyvinvoivat liitosalueet ovat myös keskikaupungin etu!

Liitosalueiden (Kalvola, Renko, Hauho, Tuulos, Lammi) kehitys tärkeä. Keskustaa unohtamatta!

Palvelutason ylläpitäminen liitosalueilla edellyttää esim. kaavoituksen ylläpitämistä toimivana. Hyödyttää koko kaupunkia, jos saamme verovaroihin uusista asukkailta lisäystä. Väljyys ja luonto voivat olla valttimme. Hämeensaari kaupungin helmeksi!

Koulut säilytetään, eivät säästökeinoja.

Raskaasti liikennöity päärata tarvitsee toimiakseen lisäraiteen vanhan radan yhteyteen.

Toisia kuunnellen ja yhteistyössä onnistumme!

Esimerkiksi soteuudistus tuo toteutuessaan isoja muutoksia. Se tulee vaikuttaamaan kaupungin työntekijöiden työnkuviin ja palkkauksiin. Muutos on myös mahdollisuus. Tässä prosessissa ja myös tulevissa budjettineuvotteluissa tarvitaan keskustelua ja kuuntelua.

Lisääntyvää byrokratiaa vältettävä.

Yrittäjät arvoonsa! Yhdessä toimien julkinen ja yrittäjät voivat saada parasta aikaan.

Hämeenlinnan asian edistämiseksi: Kuuntelen asukkaiden toiveita.

Monipuolinen ja moni-ilmeinen Hämeenlinna, jossa hyvät koulut, kaunis luonto ja historiaa. Kaupunki, josta voimme olla ylpeitä pitää olla tavoitteenamme.

Kannatan muiden tuomia esityksiä, kunhan ne edistävät kaupungin asiaa. Lupaan olla kannustava, mutta kriittinen. Asiapohjalta edettävä!