137

Panu Hirvonen

Kangasala
diplomi-insinööri, 44

Olen Panu Hirvonen ja rakennustekniikan DI Kangasalan Herttualasta. Asustelemme täällä vaimon ja koiran kanssa harjumaisemissa mukavalla omakotialueella.

Olen Tampereelta alunperin kotoisin ja opiskellut Hervannassa rakennustekniikan diplomi-insinööriksi. Valmistumiseni jälkeen lähdin Helsingin seudulle, missä työskentelin rakennusliikkeessä yksityisissä ja julkisissa rakennusprojekteissa. Nykyään 2013 alkaen olen ollut Tampereella rakennuttajana ja projektipäällikkönä. Kangasalla viehättää luonnon läheisyys ja kauniit rakennukset ja alueen historia. Vietän aikaa perheen ja ystävieni kanssa. Harrastan lisäksi kirjojen lukemista, ajankohtaisten asioiden seuraamista, koirien kanssa ulkoilua, uintia ja kuntosalia. Insinöörikoulutuksen etu on, että haluan ottaa selvää ja ratkaista.

Minulla on kokemusta vuosien varrelta päätöksenteosta monenlaisissa yhteisöissä. Olen Kangasalan kaupungin Taloherttua Oy:n hallituksessa päättämässä kunnan vuokra-asuntotarjonnan kehittämisestä, mm uudisrakentamisesta ja korjaamisesta. Opiskeluaikana olin TTY:n ylioppilaskunnassa ja opiskelujärjestötoiminnassa mukana teekkariyhteisön hyväksi.

Suomi ja sen hyvinvointi on rakennettu kristillisten arvojen varaan. Näistä kestävistä arvoista on tärkeää pitää kiinni jatkossakin. Tämän vuoksi olen antanut taitojani Kangasalan seurakunnan hyväksi luottamustoimissa.

Infrastuktuuri on tärkää pitää yhteiskunnan omistuksessa ja hallinnassa. Tällaisia ovat kuntatasolla esimerksi vesi- ja viemärit ja tiet sekä osa kaupungin kiinteistöistä. Laajemmin katsottuna luonnolliset monopolit kuten sähköverkot joille ei ole todellista kilpailua ja jotka ovat elintärkeitä meille jokaiselle.

Sujuva liikenne; Kangasalla pitää päästä autolla asioimaan ja pysäköimään helposti ja maksutta. Sujuva ja edullinen joukkoliikenne on tärkeää. Myös haja asutusalueilta mahdollistetaan joukkoliikenteen käyttö kehittämällä liityntäparkkipaikkoja.

Luonnosta huolehtiminen ja kestävä kehitys on muistettava päätöksiä tehtäessä. Investointien taloudellinen kannattavuus ja todellinen hyöty ympäristölle pitää olla osoitettavissa laskennallisesti.

Terve taloudenpito edellyttää, että kustannusten hallinnan lisäksi huolehditaan myös tuloista. Veronkorotukset ja velaksi eläminen eivät ole kestävää talouspolitiikkaa. Vähennetään byrokratiaa, pidetää hallinto suoraviivaisena. Säästöjä saadaan aikaan suunnittelemalla asiat paremmin, sekä keskittymällä palveluiden tarjonnassa tarpeellisiin. Kunnan oman henkilöstön leikkaukset eivät ole ratkaisu, koska monet asiat järjestetään myös ostopalveluina. Yritykset tarjoavat monipuolisuutta ja uusia ratkaisuja ja helpottavat resurssien saatavuudessa. Mutta myös monet kunnan toiminnot on järkevää järjestää omalla henkilöstöllä.