166

Timo Laaninen

Kerava
Pastori, hallintotieteiden maisteri, 67

Olen 66-vuotias hallintotieteiden maisteri ja teologian maisteri. Perheeseeni kuuluu vaimo, kaksi aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi sekä pieni musta schipperke-koira.

Olen tehnyt kolme työuraa, joita kaikkia yhdistää sana: ensin toimittajana, sitten politiikassa ja viimeiset kaksi vuotta pappina.

Politiikassa näkyvin roolini oli keskustan puoluesihteerin tehtävä, jota hoidin vuosina 2010-2016. Sitä ennen toimin 1990- ja 2000 -luvulla useiden ministerien erityisavustajana, muun muassa kolmen keskustalaisen pääministerin (Esko Aho, Anneli Jäätteenmäki ja Matti Vanhanen) poliittisena erityisavustajana.

Toimittajaurani olen tehnyt pääosin Suomenmaassa, viimeksi päätoimittajana 2008-2010.

Valmistuin teologian maisteriksi 2018 ja sain pappisvihkimyksen samana vuonna. Malmin seurakunta kutsui minut entiselle poliitikolle hyvin sopivaan työhön, kohtaamaan ihmisiä turuilla ja toreilla.

Vaaliteemat

Yrittäjyys ja työpaikat luovat elinvoimaa

Kerava on viihtyisä asuinkunta, joka on kyennyt turvaamaan asukkailleen varsin hyvät palvelut. Palvelut voidaan rahoittaa kestävästi vain panostamalla yrittäjyyteen ja työpaikkojen luomiseen. Näin saamme riittävästi verotuloja tulevaisuudessakin.

Asukasluvun kasvattaminen ei ole itsetarkoitus

Kerava on pinta-alaltaan pieni kunta. Tämä asettaa rajat asukasluvun kasvattamiselle. Haluan säilyttää Keravan viihtyisänä asuinpaikkana, jossa lähiluonto on kävelyetäisyydellä. Siksi suhtaudun kriittisesti asuntojen tai työpaikkojen kaavoittamiseen asukkaille tärkeille luonnon ja virkistyksen alueille.

Yhteistyö on voimaa

Kuntapolitiikassa ei ole hallitusta ja oppositiota. Haluan edistää rakentavan, toisia kunnioittavan yhteistyön kulttuuria valtuustossa. Se edellyttää suomalaisen sananlaskun sisäistämistä niin valtuustoryhmiltä kuin yksittäisiltä valtuutetuiltakin: arvaa oma tilasi, anna arvo toisellekin. Sanan käyttäjinä meidän on ymmärrettävä vastuu sanoistamme, käytämmepä sanaa sitten valtuustossa, lehden sivuilla tai sosiaalisessa mediassa.