92

Anastasia Averina

Kuusamo
myyntipäällikkö, 25

Olen Anastasia Averina, 25 v. Ammatiltani olen myyntipäällikkö Kuusamolaisessa matkailualan yrityksessä.

Muutin Kuusamoon 8,5 v. sitten opiskelemaan matkailua ja jäin tänne asumaan vakituisesti. Kuusamosta tuli kotini: opiskeluni jälkeen sain työpaikan ja rakastuin paikalliseen luontoon ja rauhaan.

Vapaa-ajalleni lumilautailen, ulkoilen koirani kanssa, luen kirjoja ja neulon. Kuuntelen paljon musiikkia ja podcasteja.

Vaaliteemat

Kestävästä kehityksestä koko Kuusamon elämäntapa

Päätöksenteoissa aina kysyn itseltäni: onko se ekologista ja eettistä? Tukeeko tämä paikallista kulttuuria ja taloutta? Tämä periaate koske ei pelkästään päätöksiä, vaan elämäntapaa. Kuusamosta halutaan tehdä luontopääkaupungin, joten paikallista luontoa kannatta suojella ja tehdä siitä esimerkin muille paikkakunnille.

Kuusamosta ympärivuotinen matkailukohde

Ympärivuotisuus on myös osa kestävää kehitystä. Uskon, että sen saavuttua saamme Kuusamoon lisää työpaikkoja, lisää asukkaita ja vetovoimaa.
Matkailuun kannattaa investoida ja tehdä siitä ympäristöystävällisen. Esimerkiksi on tärkeää saada Kuusamon rautatieverkostoon.

Viihtyisä ja houkutteleva Kuusamo perheille ja nuorille

Viime vuoden aikana Kuusamon asukasluku on kasvanut. Haluan, että sama trendi pysyisi vielä vuosia eteenpäin. On tärkeää, että nuoret ja perheet viihtyvät Kuusamossa. Nuorille laadukasta koulutusta ja mahdollisuus työllistyä. Perheille riittävästi asuntoja lähellä kouluja.