251

Anu-Maria Sandelin

Lohja
toimitusjohtaja, iktyonomi AMK, 43

”Ympäristötietoinen kulutus muuttaa huomisen”, on elämäni arvojen, omavaraisen talousajatteluni sininen ja vihreä lanka.

Olen 43-vuotias neljän lapsen vanhempi. Uran tehnyt edunvalvonnan parissa. Yksinyrittäjä hygienia- ja luonnonkosmetiikka Hestia Koti – yrityksessä. Kalatalous- ja hevosalan harrastelija ja luonnonkosmetiikan käsityöläinen. Kasvattelen itse raaka-aineet tuotteisiin.

Koulutukseltani olen Iktyonomi AMK eli vesistö- ja kalatalousalan asiantuntija.

Asuinpaikka on Lohja, Karjalohjan kylä minne muutin Helsingistä kymmenisen vuotta sitten. Olen kolmannen sukupolven stadilainen, joka juurtui maaseutuun.

-Politiikka saa innostumaan-

Vaaliteemat

Yksi, yhtenäinen Lohja

Yhtenäinen Lohja. Kuntaliitoksen jäljet näkyvät yhä, nyt viimeistään on sidottava "uudet" kunta-alueet yhteen.

Joukkoliikenneyhteydet on ensiarvoisen tärkeää järjestää. Ketjumainen liikenneyhteys kunnan sisällä sitoo alueet ja ihmiset yhteen. Bussiliikenteeseen on pystyttävä luottamaan. Vain luotettavalla liikenneyhteydellä on käyttäjiä. Helppolukuiset aikataulut oltava asiakkaan saatavilla.

On edistettävä usealla paikkakunnilla asuvien mahdollisuutta asua valitsemallaan asuinseudulla.

Pien- ja yksinyrittäjien tukeminen

Kasvu alkaa pienistä! Suurin kasvupotentiaali. Nämä yritykset luovat työpaikkoja ja hyvinvointia kuntaan.

Esimerkkinä hevostalous. Valtava potentiaali asuinkuntamme talouden ja elinvoiman nostamiseksi. Hevosala luo valtavasti suoria ja välillisiä työpaikkoja ja tuo sosiaalista hyvinvointia ihmisille. Mielestäni meidän on selvitettävä alan merkitys Lohjalla ja alaa on tuettava elinvoimaohjelmassa.

Lähipalvelut ja kuntahankinnat Lohjalla

Kylien palvelut on säilytettävä lähellä ihmistä niin taaperoa kuin vanhusta. Kyläkoulut on säilytettävä. Päätöksentekoon täytyy luottaa, jotta ihmiset uskaltavat perustaa elämän Lohjalle. On säilytettävä elämän peruspilarit pysyvinä ja vankkumattomina.

Lisää lähikalaa ja muuta lähiruokaa sekä lähipalveluita kunnan tarjoamiin ruoka- ja muihin palveluihin. Paikalliset valinnat ja kuntahankinnat tukevat Lohjalaista ja kotimaista tuotantoa ja yrittäjyyttä.