239

Hilkka Hyrkkö

Lohja
toimittaja, viestintäasiantuntija, 62

Olen syntyperäinen lohjalainen paluumuuttaja, toimittaja ja viestintäasiantuntija. Samassa taloudessa kanssani asuu aviopuoliso, mutta minulla on hyvin kiinteät suhteet äitiin, veljeen, bonus lapsenlapseen ja hänen vanhempiinsa.
Olin ehdokkaana myös viime vaaleissa ja pääsin kunniakkaalle varavaltuutetun paikalle. Myöhemmin vaalikauden aikana minusta tuli sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen ja sen edustaja vanhusneuvostossa. Olen myös Hiiden opiston johtokunnan jäsen ja lautamies Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.
Kuulun moniin yhdistyksiin ja toimin aktiivisesti Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnassa ja LäksyHelpissä, jossa autetaan maahanmuuttajanuoria koulutehtävissä. Olen myös SPR:n kansainvälisen asiantuntijareservin jäsen.
Toimittajan työssä olen seurannut paikallispolitiikkaa, valtakunnan politiikkaan ja kansainvälistä politiikkaa. Olen työskennellyt eri tehtävissä Venäjällä ja tullut tietämään,
että paikallisdemokratia on kansalaisyhteiskunnan peruskiviä. Omista, lähellä olevista asioista päättäminen on tärkeä osa perusvaikuttamista. Siksi olen mieluummin mukana kuin katsomossa esittämässä kritiikkiä.

Vaaliteemat

Hyvä elinympäristö erilaisille ihmisille eri elämänvaiheessa

Kotikuntaan on oikeus kaikilla, heillä, jotka ovat siellä syntyneet, kasvaneet ja käyneet koulunsa, ja heillä, jotka ovat sinne muuttaneet. Oikeus kotikuntaan on kaikenlaisilla ihmisillä ja se tarkoittaa sitä, että kunnan pitää voida tuottaa palveluita ja turvaa eri elämäntilanteissa oleville.
Ilman verotuloja tämä ei ole mahdollista ja siksi kunnan pitää eri tavoin tukea yrittäjyyttä ja yrityksiä, jotta ne voivat ja haluavat toimia Lohjalla.