54

Anna-Kaisa Pietiläinen

Mänttä-Vilppula
Biomateriaalitekniikan diplomi-insinööri, varastopäällikkö, 33

Olen kolmen päiväkoti-ikäisen lapsen äiti, yrittäjän puoliso ja sivutoiminen yrittäjä. Olen kotoisin Kolhosta ja lukion kävin Mäntässä. Vuonna 2006 muutin jatko-opintojen perässä Tampereelle. Koulutukseltani olen biomateriaalitekniikan diplomi-insinööri ja koulutettu hieroja. Palasin syntymäkuntaan 2017 paremman arjen perässä. Käyn töissä Keuruulla ja ohjaan jumpparyhmää kerran viikossa. Lasten kanssa liikun paljon Mäntänvuoren alueella.

Vaaliteemat

Lapset ja nuoret

Tuetaan lapsiperheitä ajoissa. Perheillä pitää olla matala kynnys hakea apua neuvolasta, varhaiskasvatuksesta tai koulusta. Nuorisotyössä on oltava riittävästi resursseja sekä säännöllisiin aktiviteetteihin että etsivään nuorisotyöhön. Kouluissa kiertävä nuorisotyöntekijä on hyvä juttu!

Pienten ja keskisuurten yritysten tukeminen

Kaupunki voi toimia siltana yritysten ja oppilaitosten välissä. Madalletaan paikallisten yritysten kynnystä palkata vastavalmistunut nuori palkkatuen kuntalisää hyödyntäen.

Kaupungin on hyvä olla tietoinen, minkä alan yrityksiä paikkakunnalta löytyy ja mitä yrittäjille kuuluu. Pidetään yrittäjistä kiinni, mahdollistetaan yritysten laajentuminen ja vältetään yritysten siirtymistä naapurikuntiin. Huomioidaan yrittäjien tarpeet esimerkiksi kaavoituksessa.

Paluumuuttajat

Nuoret lähtevät Mänttä-Vilppulasta pois jatko-opintojen perässä, millä heidät saisi takaisin? Lapsiperheet ovat kaupungille erittäin tärkeitä ja tuovat työllisyyttä sivistyspuolelle ja väkeä harrastuksiin.

Pysäytetään yhdessä paikkakuntamme kuihtuminen ja tehdään tästä kaupunki, johon halutaan muuttaa takaisin, sukupolvesta toiseen.