Olen 62-vuotias avainasiakaspäällikkö, sosiaali- ja terveydenhuollon tuntija. Perheeseeni kuuluu kouluterveydenhoitaja puoliso, sekä kaksi aikuista nuorta. Olen toiminut 4 kautta kunnan- tai kaupunginvaltuutettuna. Tällä hetkellä istun myös kaupunginhallituksessa, peruspalvelulautakunnassa sekä pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston jäsenenä.
Saimme neljä vuotta sitten perintönä vuonna 2016 silloisen kaupunginhallituksen tekemän kalliin sote-sopimuksen. Tämän vuoksi tämä aika on ollut jatkuvaa tasapainottamista: varhaiskasvatuksesta päiväkodeissa, koulutuksesta jne. Kehitysvammaiset erityisesti ovat olleet uhan alla, Pihlajakoti, jonka saimme pidettyä kotina siellä asuville, Vilpun Paja, joka piti siirtää pitkään Louhelaan (saimme sille kuitenkin uudet tilat Vilppulan entiseltä terveysasemalta) sekä Kuuselan ryhmäkoti. Terveydenhuollossa todellisen valinnanvapauden (valinnanvapaus.fi) tulisi toteutua ja potilaiden tulisi saada käyttää halutessaan Taysin ja esim. Coxan palveluja.
Yhtenä nopeana tavoitteena tulee olla Kuntoutusairaalan perustaminen pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistamaan entiseen Mäntän aluesairaalaan.
Elinkeinotoimen resurssit ja aika ovat menneet paljolti kaupungissamme Sassin hankkeen suunnitteluun. Hanke on mielestäni utopistinen ja epärealistinen. Jos se on hyvä, sille varmaan löytyy TÄYSIN ulkopuolinen rahoittaja. Haluan toimia kuntalaisia kuunnellen, tutkimalla, perehtymällä ja analysoimalla asioita. Olemme joutuneet sopimusten vuoksi ongelmiin kunnassamme ja siksi tulevaisuudessa tarvitsemme myös ulkopuolista asiantuntemusta. Valtuutetut tarvitsevat myös kielitaitoa ja oli huolestuttavaa huomata Sassia käsiteltäessä, ettei sitä juurikaan valtuutetuilta löytynyt. Elinkeinotoimen ainoa tehtävä on hankkia kaupunkiin uusia yrityksiä ja sitä kautta lisää verotuloja. Toivotamme myös uudet kaupunkilaiset tervetulleeksi luontokaupunkiimme.
Tarvitaan toiminnassa kulttuurin muutos. Salailun, pelottelun, uhkailun ja hiljentämisen on loputtava. uskon näin tapahtuvan muutamien avainluottamushenkilöiden jäädessä pois. Useiden vuosien, 5-6 vuoden ajan osa entisistä johtavista viranhaltijoista ja nykyisistä johtavista luottamushenkilöistä osallistui 300-400 euron illallisille, osa puolisoineen. On selvää, että tämänkaltainen toiminta on edesvastuutonta ja jopa korruptiota. Saimme onneksi laadittua kaupungille vieraanvaraisuus- ja matkustussäännöt vuonna 2019. Yhtiöiden osalta pitää harkita jonkun yhtiön purkamista. Ei ole oikein, että veronmaksajien rahoja käytetään ylenpalttisesti ja ilman tulosvastuuta.
Viimeinen vuosi valtuustokaudesta osoitti todeksi sen pelon, mikä oli jo olemassa. Seuraava valtuusto ja päättäjät saavat perinnöksi vaikeita asioita, jotka johtuvat vaikeasti tulkittavista sopimuksista. Monesti kuulee sanottavan: se perustui luottamukseen, mutta liiketoimintaa tehtäessä päätöksiä ei voi perustaa tähän. Pitää voida uskaltaa olla myös eri mieltä. Joku viisas sanoi: mieluummin ollaan muutaman kanssa oikeassa, kuin laumana väärässä.
Aina on myös hyvä ajatella asettua toisen asemaan päätöksiä tehtäessä: lasten, sairaiden, ikäihmisten, kehitysvammaisten, työttömien jne. Kaikkia on kyettävä auttamaan parhaamme mukaan. Olen saanut elämisen kautta avut hoitaa arjen perusturvan asioita ja siksi vaikean asian eteen tullessa otan sen positiivisena haasteena ja oppina tulevaisuutta varten. Haluan myös kiittää kuntalaisia yhteydenotoista tämän vaalikauden aikana.