88

Katriina Noponen

Mikkeli
Maaseutuyrittäjä, sosiaalityöntekijä, 46

Olen maatalon tyttö, jonka juuret ovat tukevasti Mikkelin Anttolassa Luonterin järvimaisemissa. Liki 20 vuoden opintomatka Varsinais-Suomeen antoi eväät palata takaisin järvien, metsien ja kalliorantojen äärelle yrittäjäksi sekä sosiaalialan ammattilaiseksi.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja sosiaalityöntekijä.

Perheeseeni kuuluvat kissani Paavo, ystävät sekä seniori-ikäiset vanhempani.

Minulle jokainen perhe on yhtä tärkeä – ja jokainen perhemuoto on yhtä arvokas.

Olen työni kautta nähnyt aitiopaikoilta, kuinka lapset, nuoret ja aikuiset voivat. Hyvinvointia luovat helposti saavutettavissa sekä käytettävissä olevat palvelut, mutta ensisijaisesti ihmissuhteet ja merkityksellisyyden tunne.

Meillä on upea järviluonto ja Suomen kaunein kantatie 62 sekä maankuulun Mikkelin torin rinnalla viehättävät yksilölliset pitäjät. Tarvitsemme ennakkoluulottomuutta, joustavuutta sekä myönteistä suhtautumista tehdäksemme Mikkelistä maailman parhaan maaseutukaupungin!

Yhteistyökyky on politiikan supervoima!

Rakennetaan yhdessä kunta, jossa jokainen on turvassa!

Olen mukana #rakkaudestakotiseutuun!


Vaaliteemat

Jokainen perhe on yhtä arvokas

Mikkelin tulee olla hyvä paikka asua jokaiselle perheelle. Minulle jokainen perhemuoto on yhtä arvokas.

Parasta perhepolitiikkaa on se, että perheille tulee aito kokemus mahdollisuudesta oman näköiseen elämään siellä, missä jokaisen on hyvä olla.

Kodin tulee olla se tärkein paikka ja että myös jokainen seniori-ikäinen voi elää ja asua arvokkaasti.

Merkityksellisyyden tunne hyvinvoinnin luojana

L
Päätöksiä tehtäessä tulee kuulla lapsia ja nuoria sekä arvioida päätösten lapsivaikutukset. Inhimillisintä sekä taloudellisinta on, jos lasten, nuorten ja aikuisten ongelmat ehkäistään ennakkoon. Ongelmien ennaltaehkäisy on kaikkien hallintokuntien yhteinen asia!

Hyvinvointia luovat helposti saavutettavissa sekä käytettävissä olevat palvelut, mutta ensisijaisesti ihmissuhteet ja merkityksellisyyden tunne.

Järjestöissä oleva erityisosaaminen tulee ottaa voimavaraksi kunnassa.

Ennakkoluulottomasti kohti Saimaan kaunista elinvoiman kenttää

Mikkelin vahvuuksia ovat muun muassa lyhyet välimatkat, edullinen asuminen, turvallisuus, palvelujen saatavuus ja kirkkaimpana tähtenä ainutlaatuinen järviluonto.

Tarvitsemme ennakkoluulottomuutta, joustavuutta sekä myönteistä suhtautumista koko maaseutukaupunki Mikkelin kehittämiseksi.
Poikkeusluvat, vapaa-ajanasuntojen muuttaminen vakituisiksi, investoinnit, kaavoitus sekä Suomen paras rakennusvalvonta yhdessä paikallisuutta tukevien hankintapäätösten kanssa ovat askelia kohti parempaa.