65

Mikko Haverinen

Mikkeli
liikuntatieteiden maisteri, nuoriso- ja harrastepäällikkö, 31

Olen 31-vuotias syntyperäinen mikkeliläinen. Lapsuuteni vietin pääasiassa maaseudulla Mikkelin Vehmaskylässä ja nykyisin koti on löytynyt Lähemäeltä. Perheeseeni kuuluu avopuoliso sekä 2-vuotias tytär.

Koulutukseltani olen liikuntatieteiden maisteri. Aiemmin olen myös kouluttautunut insinööriksi (AMK). Viimeiset kolme vuotta olen työskennelyt Mikkelin Kilpa-Veikoissa toimien tällä hetkellä seuran nuorisovalmennuspäällikkönä.

Sydäntäni lähellä ovat liikunta ja urheilu, jonka kautta myös omiksi harrastuksikseni ovat löytyneet mm. lenkkeily, kuntosali ja eri palloilulajit. Vapaa-aikani kuluu myös yhteisissä askareissa perheen kanssa.

Vaaliteemat

Elinvoima

Mikkeli tarvitsee työtä, yrittäjyyttä ja koulutettua työvoimaa. Näiden kehitykselle myönteisen ympäristön luomisen tulee olla ensisijainen tavoite. Yliopiston saamisen kaupunkiin tulee olla yksi tavoitteista.

Nuoret

Mikkelin on kasvatettava vetovoimaansa nuorison ja nuorten perheiden parissa. Lapsiperheiden asioista täytyy huolehtia; palvelut on säilytettävä lähellä ja koulutus- ja työmahdollisuudet on taattava.

Liikunta

Mikkelin tulee olla kaupunki, jossa liikunta- ja harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset ja lähellä. Liikunnan avulla voimme kaikki paremmin ja liikuntaan panostamalla pienennämme suoraan sosiaali- ja terveydenhuoltomenoja.