106

Aki Ylinen

Seinäjoki
insinööri, maatalousyrittäjä, 46

Olen 46-v maatalousyrittäjä Keski-Nurmosta. Perheeseeni kuuluu vaimo Elina ja 4 (8-18 v.) lasta. Kunnallisena päättäjänä olen toiminut 4 kautta, tällä hetkellä toimin kaupunginhallituksen 2.varapj:nä.

Päätöksentekoani ohjaa maalaisjärki. Olen hyvä verkostoitumaan ja vaikka pidän tiukasti kannoitastani kiinni, olen myös ratkaisuhakuinen. Parempi on kompromissi, kuin ilmiriita.

Harrastuksiin kuuluvat satunnainen matkailu, sekä kalastelu.

Vaaliteemat

Kaupunki kuuluu kaikille

Seinäjoen kaupunki leviää laajalle,ytimestä maaseudulle saakka. Keskustan kehittämisen lisäksi on syytä panostaa myös liitoskuntien alueille. Elinvoima kumpuaa usein koulujen ympäristössä, joten sitä on syytä ruokkia.

Tieverkkojen toimivuus on tärkeää ja yksityisteiden kunnosta huolehtiminen on pakollinen panostus, että koko kaupunki pysyy asuttuna. Se hyödyttää niin, koulu, työmatka, kuin maatilojen ja yritysten liikennettä.

Yritykset ovat elinvoimaa

Seinäjoella on monenlaisia yrityksiä: pieniä ja isoja. Myös jokainen maatila on yritys. Kaupungin elinvoima kasvaa luontaisesti ja kestävällä tavalla, kun yritykset menestyvät ja kasvavat. Saadaan yhteisöverotuloja sekä työpaikkoja.

Ruokamaakunnan menestyminen on tärkeää. Jalostavan teollisuuden ja raaka-aineita tuottavien maatilojen tarpeet on oltava keskiössä, kun kaupunki tekee kaava ja muita ratkaisuja.


Huolenpitoa vauvasta vaariin

Päättäjänä on huolehdittava, että joka ikäluokan tarpeet muistetaan. Moni kansalainen pärjää hyvin omillaan, mutta jos näin ei ole, apua on saatava mahdollisimman varhain.

Mitä varemmin ongelmiin päästään auttamaan, sen pienemmällä tarpeella siitä selvitään. Tämä hyödyttää itse avuntarvitsijaa ja on inhimillistä.

Ennaltaehkäisy on paras keino välttää avuntarve. Liikunta, kulttuuri ja muut väkeä aktivoivat harrastukset ovat panostus aktiivisiin, terveisiin kuntalaisiin.