63

Mikael Luotola

Seinäjoki
ryhmäpäällikkö, 38

Tervehdys,

Olen 38-vuotias ryhmäpäällikkö Seinäjoelta.
Perheeseeni kuuluu vaimo ja hänen tyttärensä.
Vapaa-ajalla harrastan padelia, jalkapalloa ja futsalia.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteisten asioiden kehittämisestä ja olenkin ehtinyt olemaan jo monissa erilaisissa luottamustehtävissä urheiluseuran, seurakunnan, yrityksen sekä kaupungin päätöksenteossa.

Kaupungin luottamustehtävissä takana on nyt kolme valtuustokautta, joista viimeisimmän olen saanut kunnian toimia myös kaupungin hallituksen jäsenenä.

Parhaat päätökset syntyvät hyvällä ja rakentavalla yhteistyöllä.

Vaaliteemat

Urheilun ja liikunnan olosuhteet

Seinäjokea voi helposti kuvailla liikuntamyönteiseksi kaupungiksi, joka on vaikeinakin taloudellisina aikoina nähnyt liikunnan tärkeyden merkityksen osana yhteiskunnan tervettä kehitystä.
Aktiivisena eri lajien liikunnan harrastajana sekä pitkään kaupungin Liikunta- & Hyvinvointilautakunnassa toimineena, tiedän paljon Seinäjoen liikunnan kehityshistoriasta.
Pidän äärimmäisen tärkeänä, että tämä kehitystyö jatkuu tulevaisuudessakin, sillä tällä työllä on iso merkitys kansanterveydenkin saralla.

Tasapainoinen talous turvaa kaupungin kehitysmahdollisuudet

Talouden tasapaino vaatii ajoittain kipeitäkin päätöksiä.
Vastuullinen taloudenpito on kuitenkin ainoa keino varmistaa Seinäjoen kehitys myös jatkossa, sillä mikäli elämme toistuvasti yli varojemme, saattaa edessä olla hetki, että joku muu päättää asiat puolestamme.
Vaikka kaupunkia ei voikaan johtaa kuin yritystä, ei se tarkoita sitä, etteikö kaupungin taloutta tulisi vaalia "yritysmäisen ajattelun" tavoin.
Minkälaisen perinnön haluamme jättää seuraaville sukupolville?

Nuorille töitä ja opiskelupaikkoja

Me kaikki haluamme parasta lapsillemme, eikö vain?
Erityisesti viime aikoina myös nuorien riski syrjäytyä ja pudota yhteiskunnan rattaiden ulkopuolelle, on noussut merkittävästi.
Vaikka työ ja opiskelu eivät olekaan ainoat asiaan vaikuttavat tekijät, on niillä usein keskeinen SYY-SEURAUS -suhde asiaan.
Olen myös siviilityöni kautta päässyt toimimaan paljon nuorten työllistymisen kanssa ja myös kaupugilla on lukuisia mahdollisuuksia olla vaikuttamassa "nuorten elämän polkuun".