68

Ritva Melender

Seinäjoki
rahoitusneuvottelija, 60

60- vuotias liikunnallinen äiti Tanelinrannasta.
Perheeseeni kuuluu Eetu 21 v ja Emilia 17 v.

Olen toiminut työpaikallani Danskebankissa hyvänolon lähettiläänä ja tähän liittyen hyvinvointiasiat ovat minulle tosi tärkeitä. Miten itse voit , heijastat sitä olotilaasi tapaamiisi ihmisiin. Huolehtimalla omasta hyvinvoinnistasi , huolehdit samalla sinulle rakkaiden ihmisten hyvinvoinnista.

Urheilu-urani aikana opin mitä pitkäjänniteinen työ on ja kuuluessani maajoukkueeseen koin mitä hyvällä yhteistyöllä ja yhteishengellä saadaan aikaan . Uskon että näistä ominaisuuksista on tässäkin työssä apua.

Olen toiminut 2 kautta liikuntalautakunnassa ja viimeisen kauden hyvinvointilautakunnassa.

Vaaliteemat

Matalan kynnyksen keskusteluapua nuorille vertaistukiryhmissä

Tähän panostettava tosi paljon ja pikaisesti. Korona-aikana nuoret eristetty tavallaan pysymään erillään oman ikäisistään ja tämä ei ole hyvä tuossa vaiheessa. Lisäksi koulutyö ollut osittain etäkoulua jolloin kosketuspinta oppilaaseen jää vain kuvan ja äänen perusteella hyvin etäiseksi. Kun ja jos ihmisellä on hätä, niin apua tarvitaan pikaisesti. Itse olen ainakin huomannut että saman asian kokeneet ihmiset ovat olleet minulle parasta apua. Sama kokemus yhdistää puhujaa ja kuulijaa.

Yhteisiä hoitopaikkoja vanhuksille ja lapsille

Lasten ja vanhusten yhteisessä päiväkodissa lapsilla olisi ylimääräisiä sylejä, joihin voi istahtaa ja vanhuksilla lähellään elämäniloa pursuavia lapsia. Ryppyinen käsi silittää sileää poskea ja pieni käsi taluttaa vanhusta. Yhteinen hoito tarjoaa rakkauden tunteita ja hellyyttä, jotka ovat kummallekin osapuolille tärkeitä! Hyväkuntoisista vanhuksista olisi myös apua päiväkodissa satujen lukemisessa, lasten puettamisessa, helppojen käsitöiden opettamisessa ja leikittämisessä

Kouluruoka laadukkaammaksi lähiruokatuottajien avulla

Kouluruokaan sijoitetut rahat tulevat kyllä takaisin . Nyt koululaiset rientävät pikaruokapaikkoihin ruokatunnilla . Ylipaino lisääntyy ja väsymys vaivaa loppupäivästä. Monille kouluruoka päivän ainut lämmin ruoka. Panostaisin kouluruokaan osaksi varoilla joita varattu tietokoneiden ostoon. Miellän tämä ruoka-asian paljon tärkeämmäksi koululaisen elämän kannalta . Meillä löytyy läheltä tuottajia joilta voitaisiin ostaa tuoreet vihannekset ja muitakin tuotteita .