45

Mari-Anne Penttinen

Sodankylä
Agrologi, yrittäjä, 27

Sodankyläläinen äiti, yrittäjä ja luonnonvara-alan moniosaaja. Olen kotoisin Sodankylässä sijaitsevasta pienestä maaseutukylästä, poro- ja maatilankasvatti.

Minulle tärkeitä teemoja ovat muun muassa hyvinvoivat kuntalaiset, perheiden, lasten ja nuorten hyvinvointi, maaseutukylien elinvoimaisuus, lasten ja nuorten hyvät harrastusmahdollisuudet, hyvät koulutusmahdollisuudet ja elinkeinojen yhteistyö sekä yhteensovittaminen.

Olen kiinnostunut kuntalaisten kokonaishyvinvoinnista ja sen edistämisestä, lähiruuan tuotannosta sekä luonnonvara-alan kehittämisestä ja sen mahdollisuuksista alueellamme.

Luonteeltani olen aina ollut huolehtiva ja vastuunkantaja. Olen aina ollut kiinnostunut asioista laajemmin ja syvemmin sekä niiden vaikutuksista ympärillä olevaan. Yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat minua ja minulla on halu vaikuttaa asioihin hyvällä.

Olen innokas kotikokki- ja leipuri. Rakastan hyvää ja terveellistä ruokaa puhtaista raaka-aineista valmistettuna. Erityisen tärkeä harrastus minulla on Crossfit.

Vaaliteemat

Hyvinvoivat kuntalaiset

Lähipalvelujen turvaaminen. Kaikille kuntalaisille laadukkaat ja kattavat peruspalvelut. Apua saadaan joustavasti ja panostetaan ennaltaehkäisevään työhön. Jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus harrastaa.

Maaseutukylien elinvoimaisuus

Elävät kylät ja puhdas ympäristö.
Maaseutu tukee keskuksia ja keskukset maaseutua.

Elinkeinojen yhteistyö sekä yhteensovittaminen

Sodankylän alueella on monia elinkeinoja. Enemmän yhteistyötä ja hyvää vuorovaikutusta eri elinkeinojen välille.