19

Veli-Matti Koukeri

Tampere
ohjelmistosuunnittelija, 42

Työskentelen ohjelmistosuunnittelijana IT-alan palveluyrityksessä, tällä hetkellä julkisten palveluiden digitalisaation parissa. Ennen nykyistä tehtävääni työskentelin yli 15 vuotta kehittäen vähittäiskaupan tietojärjestelmiä. Asun vaimoni kanssa Tampereella Lielahdessa, jonne muutimme vuonna 2019 Etelä-Pohjanmaalta, Alavudelta. Lapsuuteni olen asunut Kurussa, jossa omistan edelleen metsätilan.

Politiikkaan tulin mukaan vuoden 2017 kunnallisvaaleissa, joissa tavoitin varapaikan. Sittemmin olen toiminut aktiivisesti puolueessa mm. Alavuden kunnallisjärjestön puheenjohtana.

Vapaa-aikaani kuuluvat erilaiset kosketinsoittimet, tietokone- ja lautapelit, lukeminen, sijoittaminen, luonnossa liikkuminen (erityisesti riippumattoilu) ja kahvakuulailu.

Kaupunginvaltuutettuna toisin tamperelaisten käyttöön ihmisläheisen näkemykseni digitaalisen maailman kehityksestä. Päätöksenteossa haluan kuunnella tarkasti kaikkien osapuolten mielipiteitä, ja tehdä reiluja ja järkeviä ratkaisuja, samalla myös oppien mahdollisimman paljon kaupungistani. Yhden asian ihminen en poliitikkona ole.

Vaaliteemat

Yksityisen rakentamisen helppous

Yksityistä rakentamista ei saa nykyisestään vaikeuttaa. Rakentamiseen liittyvää byrokratiaa on vähennettävä ja rakentamisen palveluita kehitettävä rakennuttajaa palvelevampaan suuntaan. Kaava-alueiden ulkopuolelle rakentamista on helpotettava.

Järkevää digitalisaatiota

Digitalisaatiota on ajettava käyttäjät edellä. Hankittavien järjestelmien peruskäyttäjien on oltava mukana kehityksessä mahdollisimman alusta alkaen. Suuri ei ole hankinnoissa aina järkevä valinta. Monesti ketterä paikallinen tuotanto ja pitkäjänteinen yhteistyö tilaajan ja toimittajan välillä takaa paremman lopputuloksen.