72

Liisa Koivisto

Tornio
yrittäjä, IT-ala / matkailu, 38

Hei! Olen Liisa Koivisto, 37-vuotias toimelias, idearikas ja iloinen yrittäjä Tornion Korpikylän Mustajärveltä.

Olen lähtenyt kuntavaaliehdokkaaksi avoimin mielin, valmiina oppimaan uutta ja tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen.

Asun Farm Escape Tornio -pakopelifarmilla, jossa järjestän pakopelejä oikeiden eläinten kanssa sekä toimin myös digiyrittäjänä yrityksessäni Digibisnes Oy. Aiemmin olen toiminut mm. tuntiopettajana Lapin ammattikorkeakoulussa it-alalla.

Perheeseeni kuuluu aviomies Hannu sekä kolme lasta, jotka ovat nyt 7-, 10- ja 13-vuotiaita. Harrastan liikuntaa, eläinten hoitamista, puutarhanhoitoa ja lukemista.

Suhtaudun elämään ja ihmisiin ystävällisen uteliaasti, joten minua on helppo lähestyä. Se on mielestäni todella tärkeä asia, sillä kuntapäättäjät valitaan ajamaan yhteisiä asioita ja kuntalaisten pitää tulla kuulluksi.

Tornio täyttää tänä vuonna 400 vuotta, ja meidän täytyy huolehtia, ettemme tuhoa luontoa, ihmisten, eläinten ja matkailun mahdollisuuksia tulevilta sukupolvilta.

Monipaikkaisuus on kasvava trendi, ja luonnonrauha on alkanut houkuttaa monia. Koronan myötä etätyöt mahdollistuivat monelle ja uskon, että yhä useampi toteuttaa haaveensa ja muuttaa Lappiin nauttimaan luonnosta ja leppoisasta elämänmenosta osaksi vuotta tai koko vuodeksi. Jotta tämä on mahdollista, ei tänne pidä rakentaa tuulivoimaloita ja teiden ja nettiyhteyksien olla kunnossa myös maaseudulla.

Tässä oli nyt muutama sananen minusta ja ajatuksistani. Jos haluat tukea minua kampanjassani, ota seurantaan Facebook-sivuni. Näin korona-aikana kampanjointi tapahtuu lähinnä somessa, joten jokainen tykkäys ja jako on tärkeä. ❤

Jos haluat auttaa enemmän, otan kaiken avun mielelläni vastaan.

Jos haluat kaupunginvaltuustoon ripauksen lisää iloa ja ideoita, äänestä minua! ❤

Liisa Koivisto - Iloa ja ideoita!
koivistonliisa@gmail.com
0504136469
https://www.facebook.com/koivistoliisa
Instagram: @liisakoivisto

Vaaliteemat

Avoimuutta ja läpinykyvyyttä kaupungin päätöksentekoon

Haluan tuoda kaupungin päätöksentekoon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, jotta kuntalaiset tietävät, mistä kunnassa päätetään ja voivat vaikuttaa siihen. Omakohtaisesti olen kokenut, miltä tuntuu, kun kodin viereen rakennetaan tuulivoimaloita vähin äänin eikä asukkaille kerrota eikä heitä oteta huomioon. Näin sen ei pitäisi mennä, avoimuutta täytyy lisätä.

Vastustan suunniteltuja tuulivoimahankkeita

Kunnan ei pidä näyttää vihreää valoa tuulivoimayhtiöille vallata alueita vaan kunnan pitää tutkia paikat yhdessä asukkaiden kanssa ja paikan löytyessä kilpailuttaa tuulivoimayhtiö. Mikä vaikutus tuulivoimaloilla on asukkaisiin, paluumuuttoa suunnitteleviin & monipaikkaisiin ihmisiin, luontoon, eläimiin, kansallisesti arvokkaaseen maisemaan, Unescon maailmanperintökohteeseemme, lintujen muuttoreittiin, Natura-alueisiin & matkailuun molemmin puolin jokea? Tuulivoima on yhytnäköistä tulonhankintaa.

Matkailun ja luonto- sekä pyöräilyreitistöjen kehittäminen

Tornion matkailun kehitys on aloitettu, ja tätä työtä on tärkeää jatkaa. Tornio on turvallinen matkailukohde, jota ei ole pilattu massaturismilla. Meiltä löytyy aitoutta, elämyksiä, seikkailua, kulttuuria ja kaunista luontoa. Luonto- ja lähimatkailun suosion lisääntyessä on tärkeää, että Tornion luontoreitit ja laavut kunnostetaan sekä mm. pyöräilyreitistöä parannetaan.