111

Marco Lafif

Turku
Auto- ja kuljetustekniikan insinööri, 31

Harrastukset: Jääkiekko, jalkapallo ja lenkkeily.

Mielenkiinnon kohteet: Moottoriurheilu, tekniikka ja talous.

Muutin seitsemän vuotta sitten pääkaupunkiseudulta Varsinais-Suomeen mielenkiintoisten työtehtävien avauduttua minulle. Turussa olen asunut kuuden vuoden ajan ja olen muutostani lähtien seurannut kaupungin kehitystä sekä ihmetellyt palveluiden puutteellisuutta ja järjestelmien kankeutta. Eniten minua ihmetyttävät kalliit infra-alan uudishankkeet, jotka mielestäni ovat irrelevantteja mietittäessä paremmin toimivaa tulevaisuuden Turkua.

Edellä mainittujen asioiden johdosta koen paloa vaikuttaa kaupungin asioihin ja siksi olen nyt ehdolla kunnallisvaaleissa.

Haluatko sinä turvata jälkipolvien elämän turvallisessa, liikkuvassa ja hyvin toimeentulevassa kotikaupungissamme? Eiköhän olisi aika kiittää valtuustossa tähän asti työnsä tehneitä ja pistää uusi tuore ketju jäälle? Muista käydä antamassa äänesi tulokkaille, ettei enää jatkossa tarvitsisi samojen asioiden kanssa painia. Tätä junaa ei kannata missata.

Turku on kotikaupunkini. Se on kaunis, historiarikas ja sen myötä ainutlaatuinen.

Käytetään sitä, mitä meillä on!

Vaaliteemat

Liikenteen kehittäminen - EI RATIKKAA

Turku sijaitsee maantieteellisesti ja olemassa olevan junarataverkoston puolesta keskeisessä asemassa. Yhteistyössä muiden varsinaissuomalaisten kuntien kanssa Turku voi auttaa itseään ja muita kasvamaan taloudellisesti sekä tehostamaan Lounais-Suomen teollista ympäristöä.

Työvoiman liikkuvuutta voitaisiin helpottaa ottamalla käyttöön lähijuna olemassa olevilla rataosuuksilla sekä uusilla seisakkeilla ja näin helpottaa alueen yrityksiä löytämään osaavaa työvoimaa Varsinais-Suomen alueelta.

Liikunta- ja harrastusmahdollisuudet - Vähävaraisille ja kaikenikäisille

Turun pitää jatkossa pystyä hallitusti tarjoamaan mahdollisuuksia liikuntaan ja harrastetoimintaan kaikille ikäryhmille. Eläkeläisten ja opiskelijoiden liikuntapalveluiden käyttökustannukset tulisi jatkossa pysyä alhaisina.

Lasten ja nuorten harrastetoimintaa tulee tukea suurella kädellä. Nuorten ryhmäharrastukset luovat sisältöä elämään, kehittävät yhteistyötaitoja ja sosiaalisia verkostoja ja sitä myöten ennaltaehkäisevät syrjäytymistä.

Vastuu toimista - Hussauksen on loputtava nyt!

Tulevan kaupunginjohdon tulee ottaa vastuu konkreettisista toimista Turun kaupungin eduksi ja antaa kaupungin työntekijöille eväät huolelliseen ja tehokkaaseen työskentelyyn. Suurin säästö saadaan kehittämällä jo olemassa olevasta Turun kaupungin työyhteisöstä omavarainen ja osaava. Kaupungin tulisi pikimmiten luopua ulkoisten osto- ja konsulttipalveluiden käytöstä.

Turun korkeakouluja tulisi osallistaa enemmän niin projektien ja hankkeiden arviointeihin kuin niiden toteuttamiseen.