Vanhanen: Suomen asia on meidän

Keskustan uutisia

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Vanhanen: Suomen asia on meidän
25.11.2017 10:15
matti_puva.jpg

Keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen mukaan Suomen asia on aina ollut suomalaisista itsestään kiinni. Myös nyt Suomen asia on meidän, Vanhanen sanoi linjapuheessaan Keskustan valtakunnallisessa presidentinvaalistartissa Joensuussa.

- Kannatan myös ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme perusratkaisussa pitkäjänteistä, yhdessä sovittua ja suomalaisten laajasti tukemaa linjaa. En kannata Suomen hakeutumista Naton jäseneksi, Vanhanen sanoi.

Vanhanen sanoi haluavansa muutosta Suomen ulkopolitiikan kapea-alaisuuteen.

- Emme saa käpertyä ulkopolitiikassa Itämeren alueen tilanteen reaktiiviseksi toimijaksi, vaan Suomen ulkopolitiikkaan on palautettava koko maailma. 

Vanhasen mukaan turvallinen, menestyvä ja hyvinvoiva Suomi rakentuu koko Suomen ja kaikkien suomalaisten voimin. 

- Suomen asia on meidän – me kaikki vastaamme siitä. Eivät vain kaupungit, eivät vain kantasuomalaiset, eivät vain rikkaat, eivät vain duunarit, eivät vain korkeasti koulutetut, eivät vain liberaalit. Me olemme olleet aina yksituumainen kansa. 

- Jos pieni maamme ei olisi löytänyt nöyryyttä jatkaa yhdessä samaan suuntaan ja elämään sovussa keskenään, emme olisi kahden viikon päästä juhlistamassa 100-vuotista itsenäisyyttämme. 

Matti Vanhasen koko puhe

http://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=9112a957-3770-4470-bcb1-1b651ac7677c