Anttila: Juhlaan ei vielä aihetta

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Anttila: Juhlaan ei vielä aihetta
30.9.2013 0:00

EU-parlamentin maatalousvaliokunnan kanta Suomen maatalouden 141-tuen tulevaisuuteen ei vielä anna aihetta juhlaan.

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, Keskustan kansanedustaja Jari Leppä ja edellinen maa- ja metsätalousministeri, Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila 141-tuesta:


EU-parlamentin maatalousvaliokunnan kanta Suomen maatalouden 141-tuen tulevaisuuteen ei vielä anna aihetta juhlaan.

Myönteistä on, että valiokunnassa tunnustetaan Suomen maatalouden erityisolosuhteet, mutta lopulliset päätökset ovat vielä monen mutkan takana.
 
Päätöksiin tarvitaan vielä koko EU-parlamentin, samoin maatalousministerineuvoston hyväksyntä. Silloin mitataan Kokoomuksen monessa yhteydessä korostama vaikutusvalta EU-pöydissä.

Keskusta huomauttaa, että valiokunnan tämänpäiväinen kanta ei koske lainkaan maatalouden rakennetoimia, ei myöskään sika- ja siipikarjaa ja puutarhataloutta.

Keskusta on maa- ja metsätaloustuottajien etujärjestön tavoin erittäin huolestunut sika- ja siipikarja-alalle maksettavan tuen tasosta sekä Suomen tukikokonaisuuden rahoituksesta.
 
Keskusta ei voi hyväksyä valiokunnan päätöstä, jos se tarkoittaa tukien alenemia naudanlihan ja maidontuotantoon sekä sika- ja siipikarjasektorin jättämistä kansallisten tukien ulkopuolelle.

Koko Suomea ajatellen valiokunnan kanta tarkoittaa räikeää eriarvoisuutta, jos eteläsuomalainen maidontuottaja menettää litrakohtaiset tuet.

Jos 141-tuki etenee tässä muodossa, tulevaisuudessa sitä on täydennettävä kansallisin toimin ja rahoin. Sinipunahallitus on tällä vaalikaudella leikannut maatalouden kansallista rahoitusta merkittävästi.

Lisätietoja: kansanedustajat Jari Leppä, puhelin 050 511 3041 ja Sirkka-Liisa Anttila, puhelin 050 511 3044