Heikkinen: Kenellä on salattavaa - perhevapaauudistuslaskelmat julki!

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutisia / Uutiset / Heikkinen: Kenellä on salattavaa - perhevapaauudistuslaskelmat julki!
13.2.2018 19:00
Heikkinen-Hannakaisa-uutiskuva.jpg

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja, Keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen vaatii perhevapaauudistuksen vaikutuslaskelmia julkaistavaksi.

- Perhevapaauudistuksesta keskustellaan nyt ilman yksityiskohtaista tietoa siitä, miten neuvoteltavana olleet vaihtoehdot olisivat vaikuttaneet perheiden toimeentuloon. Suomalaisilla vanhemmilla on oikeus tietää, miten eri vaihtoehdot olisivat vaikuttaneet juuri heidän perheensä kohdalla.
 
- Vaikutuslaskelmat on julkistettava myös siksi, että keskustelu perhevapaauudistuksesta mentäessä kohti eduskuntavaaleja perustuisi tosiasioihin. Nyt keskustelua käydään mielikuvatasolla ja leimakirveet lentävät, mikä ei palvele suomalaisia perheitä millään tavalla, Heikkinen sanoo.
 
Heikkisen mukaan vaikutuslaskelmien julkistaminen ei ole Keskustasta tai perhevapaauudistuksen valmistelusta vastanneesta perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikosta kiinni. Saarikko on jo viikonloppuna todennut STT:n haastattelussa, että hänen puolestaan aineiston voi julkistaa.
 
- Kenellä on salattavaa ja kuka istuu vaikutuslaskelmien päällä, kun niitä vastuullisen ministerin näkemyksistä huolimatta ei ole julkaistu, Heikkinen ihmettelee.