Keskustan Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Leila Lindellin puhe Turun puoluekokouksessa 14.6.2014

Keskusta K-S metso vihreä sivun yläkuva.jpg
Keskusta.fi / Keski-Suomi / Suomeksi / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Keskustan Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Leila Lindellin puhe Turun puoluekokouksessa 14.6.2014
16.6.2014 12:49
leilalindellseisoma.jpgKeskustan Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Leila Lindell

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät aatesisaret ja veljet!

Meillä Keski-Suuomessa on positiivinen tekemisen henki. Tieto Metsä- Groupin uudesta biotuotetehtaasta luo uskoa ja työtä Keski-Suomelle ja etenkin Äänekoskelle.

Uusi toimiva tehdas vaatii toimivan infran, kulkuyhteydet. Tehdas on kuin satelliitti tarjoten väyliä ja elinvoimaa eri puolelle Suomea.

Etenkin tiestön kunto tulee merkittävään asemaan. Siksi Keskustan on tärkeää tehdä kaikkensa sen eteen, että nelostie Jyväskylästä pohjoiseen saadaan ainakin moottoritieliikenne tasoiseksi. Myös poikittaisen 69- tien ja sinisen tien kunnoista on huolehdittava.

Kolme maakuntaliittoa Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Satakunta ovat aloittaneet yrittäjien aloitteesta yhteistyön poikkiradan aikaansaamiseksi kuntoon Venajälle. Seuraavalla Suomen hallituksella tulee olla tahtoa ja merkittävää vastuuta rahoituksesta.

Nykyinen puoluejohto on tehnyt hyvää työtä ja saanut pyörät pyörimään Keskustan kentällä. Siitä erityiskiitos puheenjohtaja Sipilälle, varapuheenjohtajille, puoluesihteeri Laaniselle ja puolueen henkilöstölle ja kenttäväelle.

Eurovaaleissa Keskusta oli yhtenäisempi kuin koskaan. Tulevissa eduskuntavaaleissa meillä on näytön paikka, yhdessä ja yhteistyöllä.

Keski-Suomessa on nimetty 11 upeaa ehdokasta ja kolme nimetään syksyyn mennessä.

Keskustan Keski-Suomen piiri kannattaa puheenjohtaja Sipilän valintaa uudelle kaudelle. Puoluesihteerin ja varapuheenjohtajien osalta meillä ei ole piirin kannaottoa, vaan kukin äänestää mielestään parhaan johdon.

Tervetuloa Keski-Suomeen kesätapahtumassa Hankasalmelle Venekoskelle pe 4.7 katsomaan kesäteatteria Katri Helena eli kuuJärven yllä.

Leila Lindell
Puheenjohtaja
Keski-Suomen piiri